6 Kasım 2014 Perşembe

Necrophagia-WhiteWorm Cathedral (2014)



Uzun yıllardır bu müzik türünün sıkı bir dinleyicisiyim. Sayısız grup ve albüm dinledim ancak Necrophagia'nın yeni albümü WhiteWorm Cathedral gibi korkunç bir albümü daha önce işitmemiştim.



Necrophagia'nın dehşet dolu bir müzik yaptığı tartışılmaz bir durum ancak WhiteWorm Cathedral albümündeki atmosfer daha önceki kayıtlarına göre çok daha yüksek. Sıklıkla grup elemanı değiştiren bir grup için bu sefer doğru insanlar bir araya gelmiş olduğunu yaptıkları müzikle gösterdiler.

Bahsi geçen grup Necrophagia olunca beklentiyi ister istemez yüksek tutuyor insan. Bir dönem Phil Anselmo, Iscariah, Gorelord  ve Tita Tani gibi gaddarlık dehası adamlarla çalışan Killjoy nereden geldiği belli olmayan gençlerle de inanılmaz işlere imza attığını bir önceki albüm olan Deathtrip 69 (2011) de bizlere göstermişti. Ancak bu albümde yapılan işin ilikleri sömürdüğünü söyleyebilirim.

  ''Extremeharibo sayfasında yer alan önceki Necrophagia Albümlerine dair kritikler için alttaki linklere bakabilirsiniz.''
                       
                           Necrophagia-Deathtrip 69 (2011)
                           Necrophagia-Through eyes of dead uncut (2001)
                           Necrophagia - Harvest Ritual Volume I (2005)


Necrophagia 1983 ten bu yana death metal icra eden bir topluluk death metal'in temelinde katkısı olan gruplardan biri.Özellikle Killjoy'un kendine has vokali paha biçilmez.



Killjoy-Vokal
Mirai Kawashima-Klavye
Damien Matthews-Bass
Shawn Slusarek-Davul
Abigail Lee Nero-Gitar
Scrimm-Gitar

Grubun son hali ise yukarıda sıralandığı gibi. Miria Kawashima'nın gruba geri dönüşün etkisi hemen kendini göstermiş.Daha önce yer aldığı The Divine Art of Torture (2003) , Goblin be Thine (2004) ep  ve Harvest Ritual Volume I (2005) kayıtlarında klavyede inanılmaz işlere imza atmıştı. Bu albümde ise öncekilerden daha farklı olarak müziğin daha içinde yer aldığını görüyoruz. Öncesinde giriş ya da çıkışlar dışında geçiş görevi yapan klavyelerle karşımıza çıkarken WhiteWorm Cathedral albümünde albümün başından sonuna kadar bütünlüğü destekleyici bir görevle karşımıza çıkıyor.


İki yeni gelen gitarist Abigal Lee Nero ve Scrimm bakacak olursak, Necrophagia adına bu kadar uyumlu iki gitaristin daha önce yer almadığını önceki albümlerini dinleyerek işitebilirsiniz. Bu arada albümde yer alan sololarda gayet yerinde.


1.Reborn through Black Mass
2.Вий
3.Angel Blake
4.Warlock Messiah
5.Fear the Priest
6.Elder Things
7.Coffins
8.Hexen Nacht
9.Rat Witch
10.March of the Deathcorps(e)
11.Silentium Vel Mortis
12.The Dead Among Us
13.WhiteWorm Cathedral


Albüm de 13 parça yer alıyor ve hepsi bir birinden dehşetengiz . Giriş parçası olan Reborn through Black Mass parçasında Alucarda (1977) den bir intro kullanmışlar. Bu albümün genelinde Şeytancılık ve Cadıların ön planda yer aldığını da eklemek gerek. Ancak iki adet öyle kanlı zombi parçaları var ki Necrophagia sevenlerin yıllarca döndüre döndüre dinleyeceği parçalar. March of the Deathcorps(e) ve The Dead Among Us.Biri zombi efsanesi Zombie 2 (1979) dan bahsederken diğeri , bir Nazisploitation filmi olan Shock Wave'i konu alıyor. Albümde yer alan Fear the Priest parçasının ise Killjoy için yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. The Exorcist 'den ölümüne etkilenmiş olan Killjoy , parçayı bu filmin üzerine kurgulamış. Aslına bakılırsa albümde yer alan 13 parçanın her biri bir filmi anlatıyor ve hepside bu filmlerin en inanılmaz sahnelerini müzikle birleştirip yaşatıyor.

Bütünlüğünde çok temiz bir kayıtın ve inanılmaz klavyelerin bulunduğu White Worm Cathedral albümü, Necrophagia'nın tam bir profilini çiziyor. Müziklerinin tavan yaptığı bu albümü mutlaka edinmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails