23 Mayıs 2011 Pazartesi

Necrophagia-Death Trip 69 (2011)


Sonunda beklenen Necrophagia albümü yayımladı.Uzun süredir dört gözle beklediğim bu albüm,beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.İlk dönem albümlerinin ardından Holocausto de la Morte(1998) tüm zebanileri yeryüzüne yayan Necrophagia yükselişin ardından gelen Divine art of torture (2003) ve Harvest Ritual Volume 1 (2005) korku dünyasının melodilerinin en güzel haliyle death metal dinleyicilerine sundu.

Altı senelik bir aradan sonra Death Trip 69 albümüne ful kadro yenilenerek karşımıza çıkan Necrophagia,Çiğ olduğu kadar da güçlü bir albüme imza atmış.Alışa geldiğimiz Necrophagia ezgilerinin dışında yeni bir anlayışa sahip olan albüm geçmişteki klavye destekli albümleri aratmayacak atmosferde.


Killjoy'un yeni iblisleri ise amerikan yeraltı ortamlarından çocuklar.Zombi davulcu Shawn Slusarek,Bas da temiz yüzlü psikopat Damien Matthews,Gitarda acımasız katil Boris Randall ve tabi ki vokal de şeytan tarafından ele geçirilmiş olan Killjoy yer alıyor.

Bu yeni grup elemanlarının daha önce bilindik bir grupta yer almıyorlar.Sadece Boris Randall'ın kendi projeleri olduğunu biliyoruz.Albüm de konuk sanatçı olarak ise Slipknot gitaristı Mick Thopmson ve Amen vokalı Chasey Chaos yer alıyor.


Season of Mist'den yayımlanan albüm de 10 parça yer almakta.Albüm kapağı ise Killjoy'un kankası olan ohio'lu meşhur dövmeciye ait.Kanımca muhteşem bir kapak.

1.Naturan Demonto
2.Beast with Feral Claws
3.Tomb with a View
4.Suffering Comes in Sixes
5.A Funeral for Solange
6.Kyra
7.Bleeding Eyes of the Eternally Damned
8.Trick R' Treat (The Last Halloween)
9.Deathtrip 69
10.Death Valley 69


Albümün en iyi parçası kesinlikle Bleeding Eyes of the Eternally Damned.Meşhur Lucio Fulci filmi olan City of the Living Dead'den dem vuran parça kesinlikle muhteşem.Killjoy bu albümde bizlere Evil dead,City of the living dead,Black sunday,Night of the living dead,Trick'r'Treat ve Charles Manson'u cehennemin karanlıklarından kulaklarımıza getiriyor.

Giriş parçası olan Naturan Demonto'Evil dead filmindeki ağaçların tecavüz sahnesinden söz etmekte.En iyi tecavüz sahneleri adlı listede de bu sahneye yer vermiştim.Killjoy'da bunu kaçırmamış.


Sadece bu parça için değil albümün geneli olarak geçerli olan bir şey varsa oda daha güçlü rifflerin kullanılmış olması.Kimi zaman core ve grove işler gözden kaçmıyor değil.Yeni elemanların yapmış olduğu iş kanımca beni tatmin etti ve hatta öyle bir iş çıkarmışlar ki yarın öbür gün bir klavyeci gruba alındığı zaman klavye çalacağı yerler açık bırakılmış.Dinlerken bu hissediyor.

Beast with Feral Claws,Albümden yayımlanan ilk parçaydı.Demo hali myspace'de yayımlandığında çok güçsüz gelmişti bana ancak çok klas bir parça.Kurt adam efsanesinden bahsedilen parçanın gitarları ve her zaman ki gibi Killjoy'un vokalleri şahane.

Tomb with a view,Unutulmaz Mario Bava filmi olan Black Sunday'de ki lanetli kadın Katia Vajda hakkında Barbara Steele'ın canlandırdığı bu karakterin mevzuna değiniyorlar.Müzikal olarak ise süper bir parça.Filmin atmosferini tamamiyle dinleyiciye yaşatıyor.Suffring Comes in Sixes,bir seri cinayet çemberini anlatmakta.Tahminimce bundan sonraki gelecek olan Necrophagia albümleri de bu parçanın havasına yakın bir çok parça dinleyeceğiz.A Funeral for Solange,Killjoy'un Enoch da ki çalışmalarına çok yakın bir iş.

Kyra,Night of the living Dead de ki meşhur küçük zombi kıza adanmış en güzel parça.Konuk Amen vokali de bu parça da Killjoy'a eşlik ediyor.Bu küçük zombi dostumuz bir çok punk grubuna ilham kaynağı olduğu gibi death metal ortamlarında da boy gösteriyor.

Albümde yer alan favori parçam ise kesinlikle başta belirtiğim gibi Bleeding Eyes of the Eternally Damned,City of the living dead öyle bir film ki başlı başına tek bir filmden binlerce parça ve onlarca albüme hayat verdi.Benim için bu albümde özel olmasını sağlayan iş ise.Killjoy'un karanlık zekası.Muhteşem bir iş çıkarmış.Konserde cehennemin kapılarını açar.


Trick'r'Treat,Cadılar bayramı mevzularına el atan killjoy,bu yeni yapım filmi iyi dillendirmiş.Film hakkında pek bir şey söyleyemeyeceğim çünkü izlemedim ancak en kısa süre de izleyeceğim.Killjoy bahsediyorsa mercek altına almak şart.Şarkının girişindeki kroslar ve güçlü rifler gayet iyi.Hiç daha önce herhangi bir Necrophagia parçasının enerji dolu bir hal alabileceğini tahmin bile edemezdim.Bu parça konserlerde tozu dumana katar.

Death Trip 69,albümün adında taşıdığı gibi Charles Manson'dan övgülerle bahseden bir parça.Tam bir Necrophagia parçası albümü sırtlayan parçalardan biri.Son parça olan Death Valley 69 da bir nevi devamı gibi kamp ateşi önünde mızıka eşliğinde söylenen akustik bir parça.Şarkı sözleri ise tam Mr.Creppy hikayelerini andırıyor.

Uzun süreli ve sancılı bekleyişin ardından gelen bu muhteşem Necrophagia albümü Death Trip 69 bu kadar beklediğimize kesinlikle deydi.Hem Necrophagia fanları için hem de Necrophagia ile yeni tanışacak olanlar için bu albüm kesinlikle Death Trip 69.

Haribo Puanı:Helter Skelter

Albümde bahsedilen bazı filmler hakkında ki geniş kapsamlı yazıları aşağıda bulabilirsiniz.

Black Sunday
Night of the Living Dead




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails