6 Aralık 2008 Cumartesi

Necrophagia - Harvest Ritual Volume I




Cicilerin tercihi Haribo fanatiği tehlikeli karanlık ruhların üstündeki faça izlerinden bikac tanesinin nedeni olan NECROPHAGIA adlı müzikten ziyade suç örgütü gibi takılan; her türlü pisliği,leşşliği, toplum dışılığı hatta şu yasamın tüm temel taşlarını yokmuş gibi farzedip zombie kovalamak, tuhaf giyinen pornocu karıları dürtüklemek, paso o işleri kovalayıp olmadık tiplerle
( mesela Phil Anselmo ve cehennemin sultanı Opal Enthroned, GoreLord,Wayne Fabra vs vs ) dirsek temasında olmak olan bu oluşuma bu sayfalarda yer vermemek olmaz elbette.

Hangi albümün secileceği de biraz gündemde sıkıntı yarattı, adamın yani grubun omurilik soğanı beyni eli kolu tüm uzuvları olan KILLJOY herifinin bu işlere başlaması su satırları okuyanların henüz bir plan bir proje bile olarak gündemde olmadığı hatta benim bile o cok yakıştırılan abaküsle kerrat cetveliyle uğraştığım dönemlere yani '80 başlarına tekavül ediyor.
Biz hem kazımaya hem de haribo gibi lezzetli şeylere düşkün takıntılı tipler için de her albüm her " release " böyle cazip olunca doğaldır ne yazsak sorusu 2 3 gün süren bir referanduma neden oluyor.
Ben nedense HARVEST RITUAL VOLUME 1 e tutuldum bu akşam.
Albümün soundu benzer çalışmalardan cok daha güçlü daha sert ve keskin riffleri ihtiva ediyor.
Özellikle davul tonları ise şahaneymiş.

Topluluğun bu operasyondaki tehditkar ve sakat neferleri:

Killjoy - Vokal
Frediablo - Gitar
Fug - Gitar
Titta Tani - Davul
Iscariah - Bass
Mirai Kawashima - Klavye ve atmosfer malzemeleri

2005 de dünyaya yayılmış albümü ihtiva eden şarkılar:

1.The World, The Flesh, The Devil
2.Dead Skin Slave
3.Unearthed
4.Cadavera X
5.London 13 Demon Street
6.Return to Texas
7.Akumu
8.Stitch Her Further
9.Excommunicated
10.Harvest Ritual

Tutup albümü dinlerken, öyle her 6 saniyede bir baştan sona değişen gitarlar, gene gitarın klavyesinden solo atılırken kıvılcımların cıkması veya erişilmez hızlar,davulun anasını sken zilleri parçalayan partisyonlar, ağar guttural vokaller vs beklemek bu işlerden bihaber olmaktır hic kavrayamamış olmaktır.
Böylesi tiplere şefkatle ve sabırla
" adam sana bir atmosfer veriyor, bunu bir nevi yetişkinlerin değişik ve şiddet iceren filmleri icin OST (Original SoundTrack) gibi düşün seversen dinlersin sevmessen kimsenin skinde olmaz hayata devam edersin "
diyoruz ama çoğu kere anlaşılmıyor bu maalesef.
Anlayanların bu satırdan sonra devam edeceğini farzederek ( devam etmekle Haribo Anayasası bazı hükümlerini de kabul etmiş oluyorsunuz ) The World, The Flesh, The Devil introsu ile albümün startını veriyoruz.
Çok zalim adamlar bunlar ve daha işin en başından tavırlarını sergilemişler.
Akabinde giren Dead Skin Slave , Necro tarihinin en yırtıcı işlerinden birisi. Özellikle nakaratı pek çok konserin katliam emridir.

Albümdeki en can alıcı şarkılardan birisi de literatüre Şatoda karanlıkda elinde mumla koridorda gezen az sora kurban olacak hizmetci kız fon müziği olarak geçmiş CADAVER X dir tabii.
Şarkı çok tehlikeli ve ürkünç bir klavye tonuyla ıslıklı işlerle başladığı vakit aslında olayın olmadık heriflerin götünü yalamakla olamayacağının da farkına varır dinleyici.
Adamlar şunu besteleyip düzenlediği vakit ne kafalardalarmış o ayrı bir merak konusu. Bütün bunları anlamaktan aciz sadece grubun adındaki bikac harfin yanyana benzeşmesinden dolayı ayraniçmez sütdökmez neoclassical technical death metal gruplarıyla karıştıran tiplerin de kulaklarını çınlatmak gene böyle taşşaklı grupların işi zaten.

London 13 Demon Street ile ilgili diğer medya bilgilerine piyasa arama motoru google dan ulaşabilirsiniz. Parçanın kendisi de aynen o karşılaştığınız bilgiler kadar acımasız ve zalim. özellikle bikac gitar partisyonu şahsen beni cook cezbediyor. Haddizatinda evli ve çocuk coluk sahibi Killjoy un da senelere yayılmış tecrübesi ve yaratıcılığını elbette es geçmiyoruz.

Killjoy ve ekibinin en cok tırstığı ve hiç şüphesiz etkilenip üstünde kafa patlattığı filmlerden birisi olan TEXAS CHAINSAW MASSACRE tandanslı Return to Texas adlı malzeme.
İnsanı fena halde geren bir gıcırtıdan esen rüzgarlardan dolayı cıtırdan ürpermek pekala mümkün akabinde giren cinnete kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Akumu albümün zirve noktasındaki orgazma benzer işin ta kendisi.
Killjoy bu kez,

I am your nightmare
All that you fear
close your eyes & die for me

diye tutuluyor bunu algılayan kimi bünyeler kabak ele geçirince güzel pişirip tatlısını yapacakken tutup kesip bicip şekiller vermeyi yeğliyor.
Necro fanı olmak işte böyle birşey ;)

Albümdeki en cirkef en iblissel intro Excommunicated adlı şarkıya denk düşmüş.
Şarkının kendisi de ayrı bir ızdırap zaten. Tam bir konser dizaynı olduğunu düşünüyorum olsa da izlesek ama ben kabuslarımda bile ender gördüm Necro yu kaldı ki konser ..

Grubun resmi web sitesi:
http://www.necrophagia.com/

MySpace adresi ise,
http://www.myspace.com/necrophagiaofficial




Haribo puanı: Necro hatrına cuvalla karışık renkli paket haribo.
haribo4grind/extreme hariboya aitir
Related Posts with Thumbnails