10 Nisan 2015 Cuma

Gun Woman (2014)




Uzak doğu sineması 1970'ler de inanılmaz İntikam kadını filmleri üretmişti. Gun Woman (2014)'de o dönem ki furyadan kopup günümüze gelmiş bir film. Baştan söylemek gerekirse bu film tamamıyla Exploitation tarzı filmleri sevenlerin hoşuna gidecek bir yapım.




Filmin yönetmenliğini Japon Kurando Mitsutake yapıyor. Genç yönetmenin ikinci filmi olan Gun Woman (2014) Texas Frightmare Weekend, Fantasia International Film Festival, Sitges International Fantastic Film Festival ve A Night of Horror and Fantastic Planet Film Festival gibi dünya çapında önemli festivallerde gösterime girmiş aynı zamanda Japonya’da Yubari International Fantastic Film Festival 2014 ‘de özel jüri ödülüne layık görülmüş. Baş rolde ise Asami yer alıyor. 2000 sonrası ultra-gore Japon filmlerinin değişmez aktrislerinden biri olan Asami film boyunca sergilediği oyunculuk performansıyla Exploitation filmlerinin unutulmaz isimlerinden Reiko Ike’nin yolunda bir görüntü çiziyor. Film’in senaryosu da Kurando Mitsutake’nin kaleminden çıkmış. Yol hikâyesi gibi başlayan film,ilerleyiş olarak fazlasıyla Reservoir Dogs (1992)'ı andırıyor, bütünlüğü ise Luc Besson’nun unutulmaz filmlerinden Nikita (1990) ile tamamlamış. Bu iki sıra dışı yapıtın temellendirdiği filmden de şiddet sahnelerinin tavan yaptığı bir Pink Violence resitali ortaya çıkmış.

Filmdeki kötü karakter gayet sapkınca hazırlanmış. Japon sinemasında kötü adamların sınırsız kötü olmasına alışkınız ancak bu karakter sadece cinsel istismar üzerinden yürüyor. Bunun dışında tabi ki uyuşturucu bağımlığı ,yamyamlık ve ölü sevicilik gibi diğer saplantıları da kötülük dozunu artırmasına yardımcı olmuş.



Filmin sürükleyici öyküsünün kadın üzerinden anlatılması da seyir zevkini arttıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Vücudunun güzelliğinden öte adım adım bir kadının nasıl bir ölüm makinasına dönüştüğünü izliyoruz. Her anlamda garip intikam hikâyesi anlatısı izlediğimiz Gun Woman da Asami üzerinden yapılan anlatalım hiç kuşkusuz Simone de Beauvoir’ un ikinci cins adlı eserinde sorguladığı kadın nedir? Sorusuyla örtüşmekte. Kadın tüm film boyunca karşımıza ya tüketilebilir bir nesne ya da bir araç olarak çıkıyor. Toplumsal evrimini tamamlaya bilmek için nesneden araca doğru evrim geçiren Muyami / Gun Woman olarak görevini tamamladıktan sonra eğitimini tamamlamış bir halde erkekler dünyasında söz sahibi bir hale geliyor.


Gun Woman 2014 aynı genç bir kadının ilginç olması gibi çekici bir film daha doğrusu İlginçliği ile karşısındakinin hoşuna gitmeye çalışan genç kadının, aslında ancak kendinin hoşuna gitmesiyle de eş değer diyebilirim.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails