25 Ekim 2014 Cumartesi

Begrime Exemious-Primeval Satellite (2014) EP



Begrime Exemious  bir süredir keyifle takip ettiğim gruplardan biri.Kanadalı extreme metal grubu yeni yayınladıkları ep ile kuruldukları günden bu yana kendilerine has tarzlarıyla Black/Death icra ediyorlar.



Daha önce Extremeharibo sayfasında yer almış olan grupla ilgili detaylı inceleme için Begrime Exemious - Impending Funeral of Man (2010) albüm analizini okuya bilirsiniz.
                 
                  '' Begrime Exemious-Impendinf Funeral of Man (2010) ''

Grup ikinci albümleri olan Visions of the Scourge (2012) den bu yana üç ep yayımladılar. Bu seneki yayımladıkları ep de ise bir albüm dolusu parça bulunuyor. Genel grup düzenin dışına çıkan Begrime Exemious sıklıkla bir kaç farklı vokal elemanıyla çalışan bir grup. Bu ep de B. Leland grupta vokal olarak yer alıyor aynı zamanda gitarcı D. Orthner da ona eşlik etmesi yetmiyormuş gibi bir de grubun eski vokali B. Symic de kanlı vokalleriyle karşımıza çıkıyor. Açıkça söylemek gerekirse hepsi benzer vokal seslerine sahipler.



D. Orthner-Gitar/Vokal
T. McClelland-Bass
B. Leland-Vokal
F. Thibaudeau-Gitar
L. Norland-Davul

Nihilist temelli liriklerinin üzerine satanizm,savaş ve korku temalı bir yapı inşaat etmişler.Primeval Satellite de ise karşımıza daha çok korku temasıyla karşımıza çıkıyorlar. Bu söylediğim sizi yanıltmasın horror death metal olarak adlandıra bildiğim tarzdan oldukça uzaklar. Begrime Exemious da karşımıza az pişmiş kanlı bir sound üzerine testere gibi gitarlar ve hoyrat keçici vokallerle icra edilen bir müzik çıkıyor.



Ep kapağını Dennis Thomsen çizdirmişler. Thomsen , bir çok gruba kapak ve logo çizimi yapan bir isim. Ep ise plak olarak yayımlanmış ancak dijital olarak temin edilebiliyor.

1.Entrails & Barbed Wire
2.BXH-42 Transition
3.Silent Observer Older than Earth
4.Wolf Hound Bitch
5.Bloodworms
6.Nuclear War(Nuclear Assault cover)

Bu Ep de öncelikle Nuclear Assault'un Nuclear War  adlı parçasını oldukça gaddar bir hale getirmişler. Buz gibi USA Thrash parçası çayır çayır şeytani ölüm kokmuş. Özellikle kapanış kısmındaki davul atağını dört dörtlük çalmışlar. Entrails & Barbed Wire ve Wolf Hound Bitch istismar dolu parçalar. Yıllarca çevirip çevirip dinleyeceğim iki parça. Silent Observer Older the Earth ve Bloodworms grubun tüm işlerinin özeti niteliğinde.

Özetle yaptıkları türün donuk karanlığından öte güçlü alevlerini andıran müzikleriyle Begrime Exemious uzun süre gaddarlığını devam ettireceğe benziyor.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Ep'nin tamamını buradan dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails