26 Nisan 2014 Cumartesi

Autopsy -Tourniquets,Hacksaws and Graves (2014)



Eğer Autopsy'le tanışmadıysanız onların her albümü death metal dinleyenler için ya da yeni dinleyecekler için bir başlangıçtır. 1987'de başlayan kanlı şovlarına bir dönem ara verseler de Chris Reifert ve arkadaşları yaşlandıkça daha ürkütücü bir hale geliyorlar.



2013 senesinde piyasaya sürdükleri Headless Ritual albüm'den sonra Tourniquest,Hacksaws and Graves albümü Autopsy hayranlarını 1991'de yayınladıkları Mental Funeral albümünde ki tekinsiz ortama geri götürüyor. Chris Reifert imzası taşıyan kayıtları birbirleriyle kıyaslamak bir işkencecinin  yöntemlerini birbiriyle kıyaslamak gibi olacaktır.Bu nedenle o topa girmeye gerek yok.Bir bütünlük çerçevesinde baktığımızda Autopsy kayıtlarının sonsuzluğa doğru yol alan kanlı bir resital olduğunu göreceksiniz.

Uzun süredir bir arada olan kadrolarının da yaptıkları müzik üzerinde etkisi olduğunu olduğunu düşüyorum.Hiç bir beklenmedik durum ya da sürprizle karşılaşmıyoruz.Bile bile karanlığın kucağına bırakıyoruz kendimizi. Severed Survival albümünün sansürsüz kapağın da olduğu gibi parçalanıp gidiyoruz.

Grubun kadrosu :

Chris Reifert-Vokal/Davul
Eric Cutler-Gitar
Danny Coralles-Gitar
Joe Allen-Bass



12 parçanın yer aldığı albüm her zaman ki gibi Peaceville Record etiketiyle yayınlanıyor.Resmi olarak raflarda yer alacağı tarih ise 29 nisan.Albümün kapak tasarımı ise Wes Benscoter'e ait.

1.Savagery
2.King of Flesh Ripped
3.Tourniquets, Hacksaws and Graves
4.The Howling Dead
5.After the Cutting
6.Forever Hungry
7.Teeth of the Shadow Horde
8.All Shall Bleed
9.Deep Crimson Dreaming
10.Parasitic Eye
11.Burial
12.Autopsy

Savagery,tam bir Autopsy albüm açılış parçası.Özet gibi,mevzu asıl King of Flesh Ripped'la başlıyor.Parçanın sözlerinde tasvir edilen işkence sahnesi müzikle aleni olarak dinleyene yansıtılıyor.Kapanışı ise çayır çayır bir solo ile Eric Cutler yapıyor.Albümün adını taşıyan parça Tourniquets,Hacksaws and Graves  ise bir sonraki parça olan The Howling Dead'e geçiş niteliğinde.Albümde en çok dikkatimi çeken durum parçalar arasındaki ilişki.Şarkı sözleri baştan sona bir korku edebiyatı eseri gibi. The Howling Dead albümdeki en ölümcül parçaların başını çekiyor. Bu parça Lucio Fulci'nin çektiği zombi filmlerinin müzikal bir yansıması....

After the Cutting ideal Autopsy temposunda bir eser.Parçanın sonundaki davul solo ve parçanın gidişatı muhteşem. Forever Hunger albümdeki favori parçam.Düşük tempolu girişinden sonra mağara vokaller ve 1989 yılından günümüze yansımız bir gitar riffiyle oldukça saldırgan.Teeth of the Shadow Horde konserlerde tozu dumana katacağı kesin.1.30'dan sonraki düşüşü muhteşem. All Shall Bleed alışa gelmiş bir Autopsy geçiş parçası. Deep Crimson Dreaming ise bundan sonraki yıllarda çıkacak olan Autopsy toplama albümlerinde yer alacağı kesin.Korku dolu bir parça.Bu kadar acımasız olmayı nasıl başardıklarını bilmiyorum.

Parasitic Eye,Burial ve Autopsy albümün kapanışında yer alan diğer eser.Üçü de bir death metal parçası nasıl olmalının tarifi.Dinlerken insanı düşüncelere daldırıyor.2013 yılında çıkan Headless Ritual ve 2014 de zombi istilası gibi düşmüş olan Tourniquets,Hacksaws and Graves. Ardından daha ne gelebileceği konusunda koca bir soru işaretiyle baş başa bırakıyor insanı .Bu düşünceler ardındansa yapılabilecek en güzel şeyse Autopsy'ın tüm albümlerinin açıp sonsuz karanlıkta yok olup gitmek oluyor.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails