13 Mayıs 2013 Pazartesi

Criminal Woman:Killing Melody (1973)



Criminal Woman:Killing Melody filmi Japon Pinky vahşet filmlerinden biri.Japon şiddet filmlerinin bir numaralı firması Toei yapımcılığa ait olan film,türünün tüm özelliklerini içinde barındırıyor.




Filmin yönetmeni Atsushi Mihori'nin tek filmi olan Crimal Woman:Killing Melody'den sonra  başka bir film çekmemiş.Buradan kazandığı parayla kanımca Majan Hourouki (1984) ve 1989 yapımı Sakura no ki no shita de adlı filmlere prodüktörlük yapmış.

Film Pinky vahşet filmlerinin arasındaki en iyi yapımlardan biri, gereken her şeyi içinde barındırıyor. Kadına şiddet,erkek dünyasında üstünlük kuran kadın,çıplaklık ve intikam bir çerçevenin içinde muhteşem bir bütünlük sağlıyor.


Başrolde Toei Stüdyoları tarafından daha ergen yaşlardayken keşfedilen ve bu firmanın on iki muhteşem yapımında yer alan,Pinky şiddet / Yakuza kadını türündeki filmlerin tartışılmaz yıldızı Reiko Ike yer alıyor.Filmde yer alan bir diğer önemli oyuncu ise Miki Sugimoto.Sugimoto'da aynı Ike gibi Toei firması tarafından keşfedilmiş bir isim.

Senaryoda ise Fumio Konami ve Hiro Matsuda görev almış.

Reiko Ike'nin canlandırdığı Maki adlı karakterin babası,büyük patron Oba tarafından öldürülür ve hayatta yapayalnız kalan Maki intikam yemini içer.Maki'nin babası bir uyuşturucu satıcısı olsa da kızının gözünde değeri büyüktür.Filmin bir çok yerinde iyi bir baba olmamasına rağmen onu sevdiğini vurgular.Filmin başladıktan sonraki 20-25 dakikası hapishanede geçiyor.Bu kısımda yer alan bir dövüş sahnesi var ki akıllara kazınıyor .Bu dövüşün rövanşı ise filmin sonunda yer alıyor.Ben inanılmaz bir final olduğunu düşünüyorum.


Filmin bütününe bakıldığında genel olarak 'toplumdaki kadının durumu' tüm çıplaklığıyla göz önüne seriliyor.

Vasıfsız olarak ve tümüyle erkek hegomanyasında olduğu gösterilen kadın,film sonunda tüm bunları yıkarak adaleti sağlıyor. Pinky şiddet filmleri kadına şiddet içerikli filmler gibi görünsede aslında kadınların zafer kazandığı yapımlardır.Bu filmlerdeki kadınlar ezilir ancak mücadele eder.Kadın cinsi hor görülür,her türlü istismara maruz kalır ancak hepsinin üstesinden gelerek intikamını alır.Kendi adaletini kendi sağlar.

Bu türün meraklıları dışında da tüm kadınlara ve erkeklere ilham vereceğine inandığım Criminal Woman:Killing Melody ve diğer Pinky şiddet filmlerini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.Sen bu filmi tekrar izleyecek misin,diye soracak olursanız cevabım -KESİNLİKLE !!!

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails