19 Şubat 2013 Salı

Sushi Girl (2012)




Mevzu Exploitation filmleri olunca kandaki adrenalin artıyor. 2012 tarihili Sushi Girl bizleri 70'lerin o ütopik Exploitation dünyasına geri götürüyor...



Kern Saxton adındaki genç yönetmenin ilk sinema filmi olan Sushi Girl,ustalık kokan bir iş.Gerilimi ve gizemi yerinde.Şiddet ögeleri de genç yönetmen tarafından tadında bırakılmış.Üstelik oldukça ucuza mal edilen film günümüz için uçuk bir örnek.Elindeki imkanları gayet iyi değerlendirmiş olan genç yönetmen çekim ve kurgu konusunda gayet başarılı bir iş çıkarmış.



Tarantino uslu bir yaklaşım hissedilmiyor değil.Bunun nedenleri ise kesinlikle kullanılan parçalar ve oyuncular dışında başka bir şey değil.Tabi ki Reservoir Dogs ve City on Fire göz ucuyla andırıyor.Buna rağmen 70'lerin Uzak doğu ve İtalyan Exploitation havasını taşımakta.Filmde yer alan oyuncular ise Tony Tod , James Duval,
Mark Hamill , Sonny Chiba , Danny Trejo , Andy Mckenzie , Noah Hartaway ve Cortney Palm .

B-film çıkışlı usta oyuncularla genç oyuncuların bir araya geldiği film de değinmek istediğim oyuncu kesinlikle Cortney Palm . Bu çizgi de devam ederse günümüzün intikamcı kadınlarını olarak  büyüklerinin altına adını yazdırabilir.

Filme geldiğimiz de şaşalı bir başlangıcı var.Daha başlarken tamamdır dedirtiyor.

İntikam soğuk yenen bir yemektir.

Altı yıl önce büyük bir vurgun yapan çete elemanları bir araya gelirler buna neden ise aralarına o dönem aldıkları Fish adındaki acemi soyguncudur.Yaptıkları vurgunda ise taşıyıcılığı ona vermişlerdir.Ancak soygun başarısızlıkla sonuçlanmış. Fish çetenin diğer elemanlarını koruyarak suçun tamamını üstlenerek hapis yolunu göze almıştır.Ancak elmaslar orta da yoktur ve altı koca sene sonra bir ayara gelmelerinde ki neden Fish'ın hapisten çıkmasıdır. Çetenin başı Tragedyalarda ki gibi bir gece olmasını ister ve öyle de olur.



Tek bir mekanda geçen film olması gerektiği gibi üstesinden gelinmiş.Tek mekanlı ya da çapraz senaryolardan uzak olan filmlere göz attığınızda rahatlıkla bunu görebilirsiniz. Toronto After Dark film festivalinde de gösterilmiş olan Sushi Girl kesinlikle Exploitation sevenlerine keyifli dakikalar yaşatacağına inanıyorum.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails