21 Kasım 2011 Pazartesi

Fuga dal Bronx aka Escape from the Bronx (1983)




John Carpenter'ın Escpace From New York ve Escpace from Los Angels filmlerinin en iyi rip-off karşılığı tartışmasız Escpace From Bronx'tur.Hatta Hangisinden kaçalım derseniz hiç düşünmeden Bronx cevabını veririm.

Avcıların dünyası olan Terk edilmiş diyarların (No Man's Land) en kıyak savaşçılarından biri olan Trash'ın ilk macerası 1990: I guerrieri del Bronx aka 1990: The Bronx Warriors (1982)'ın devamı niteliğinde ki Fuga dal Bronx aka Escape from the Bronx (1983),ilk filme nazaran daha çok yaralara parmak basan bir yapım.

Enzo G. Castellari'nın yönetiminde daha çarpıcı bir senaryo ile karşımıza çıkan Fuga dal Bronx,başarılı bir devam filmi.The Warriors rip-off olan ilk filmin tadındaki Fuga dal Bronx,The General Construction Corporation'nın hainliklerine göğüs geren çetelerin inanılmaz hikayesini soluksuz aktarıyor.




Bu filmde kesinlikle tek bir baş rol oyuncu var oda Mark Gregory.Gregory'e ise Henry Silva,Valeria D'Obici,Antonio Sabato ve Ennio Girolami eşlik ediyor.

Bir dönem A.B.D için büyük bir problem teşkil eden terk edilmiş eski broklynn sokakları suça yataklık etmesi bahane edilerek,orada yaşayan göçmen ve evsiz insanları göz ardı edip birilerinin çıkarları doğrultusunda yeniden bir yerleşim oluşumuna girişilmesi sonucu ortaya çıkan problemi farklı bir dilde ele almaktadır.Aynı Wolfen (1981)'ın farklı bir açıdan olayı ele aldığı gibi.



The General Construction Corporation başkanı Clark kolları sıvayarak suç topluluklarının yer aldığı Bronx'u ancak yıkarak temiz bir hale gelebileceğine karar verir.Floyd Wangler'ın liderliğinde ki paralı asker timi geleceğin şehrini kurmak adına Bronx'ta yaşamını sürdüren insanları tek tek öldürmektedirler.Tabi ki bu katliama direniş ise orada ki çetelerden gelir.



Bölge rekabetini bırakan çeteler tek bir yumruk haline gelerek bir araya toplanmışlardır.Dablone'nın liderliğinde olan tüm çeteler bundan böyle birlikte daha güçlü bir halde hareket etmektedirler.Tüm çetesini ve arkadaşlarını kaybeden Trash ise bu oluşumun yanlız kahramanı,joker adam rolündedir.

Acımasız The General Construction Corporation ile daha fazla göğüs göğüse mücadele edemeyen çeteler kendi aralarında bir karar alırlar.Başkan Clark'ı kaçırarak onları çaresiz bırakmayı planlamaktadırlar.Bunun için ise ulusal bankayı soyan,Bronx'un en büyük suç dehası Strike ve süper oğlunun yardımı gerekmektedir.



Bolca kanlı ölüm sahnesini,muhteşem dövüş ve çatışma karelerinin yer aldığı Fuga dal Bronx kesinlikle italyan düşük bütçeli filmleri arasında önemli bir yere sahip.Müzikleriyle de göz dolduran Fuga dal Bronx aka Escape from the Bronx (1983) kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken muhteşem bir yapım.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails