8 Eylül 2011 Perşembe

Spider Baby or,the Maddest Story Ever Told (1968)


Spider Baby korku sinemasındaki tartışmasız en akıl dışı,en hastalıklı ve en sapkın hikayelerden biri.

1968 yapımı filmin arkasında ise amerikan Grindhouse'un en köklü isimlerinden Jack Hill yer almakta.Coffy,Switchblade sister,Foxy Brown gibi filmlere imza atmış olan yönetmenin 1968 yılında yakaladığı çıkışın son meyvesi Spider Baby or,Maddest Story Ever Told (1968)'yle turnayı gözünden vurmuş.

Başrol de Lon Chaney'nin yer aldığı filmde Oyunculuğunun ilk yıllarında olan Sid Haig'in yanı sıra B-movielerin seksi kraliçesi Carol Ohmart güzelliğiyle boy göstermekte.Filmin as oyuncusu ise Virginia (spider baby) Jill Banner canlandırıyor.


Merrye Sendrom adındaki çok nadir gözüken bir psikolojik hastalığı konu alan film,her şeyiyle dört dörtlük olsa da 1964'de çekilmiş olduğundan 68'de vizyona girince dönemin yapımlarına göre düşük kalıyor.2004 yılında müzikal olarak da sahneler de gösterime sunulan Spider Baby bu haliyle de beğeni toplamıştır.

Quinn Redeker'ın canlandırdığı Peter karakterinin anlatığı bir hikaye tadında başlayan film Merreye Ailesinin evinde kurban edilen bir postacının getirdiği mektup ile ciddiye biniyor evin kahyası Bruno miras davası için gelecek olan akrabaların çocukların bu durumunu görmemesi için endişeye kapılır.


Çıkarcı misafirlerin gelmesiyle garip davranışlarını bir nebze olsun çeki düzen vermeye çalışan çocuklar genede tuhaf davranmaktadırlar.Yemek vaktinin de gelmesiyle gerçek yüzlerini gösterirler.Ev de yiyecek hiç bir şey olmadığından misafirlerine,fırında kedi,çalı salatası ve soslu solucan gibi enfes yemekler sunarlar.

Chaninsaw Family andıran aile kanımca da onlarda geriye aşa değildir.

Yemeğin ardından yataklara yönelen misafirler bir an önce günün doğması ve bu tuhaf evi terk etmek için sabırsızlanırken filmin en bomba sahneleri de peşi sıra patlar.Carol Ohmart'ın gecelik ve iç çamaşırlarıyla aynın karşısında kendini izlerken Ralph'ın gözetlerken aldığı hazzı hiç kuşkusuz izleyende almakta.Schlocker'ın katledilmesinden sonra,Ralph'ın Emliy'e tecavüz etmesinin ardından gelen müthiş final ve yok oluş sorusu tüh be bitti gibi bir tepki vermemize neden oluyor.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails