16 Mart 2011 Çarşamba

Six Feet Under (USA) - Wake The Night! Live In Germany (2011)


Chris Barnes yeni albüm içinde kafasında neler olduğunu söylediğinde, şöyle bir durduk. Düşündük. Hayallere daldık. Merak içinde kaldık. Yeni albüm öncesi çıkan Six Feet Under'ın 3. Dvd'si Chris Barnes'in iyice gaza geldiğini gösteriyor.





Dvd'deki kadro:

Chris Barnes - Vokal
Steve Swanson - Gitar
Terry Butler - Bas
Greg Gall - Davul

Dvd'deki şarkılar:

1.No Warning Shot
2.Silent Violence
3.Revenge Of The Zombie
4.Feasting On The Blood Of The Insane
5.The Day The Dead Walked
6.Seed Of Filth
7.Shot In The Head
8.Torn To The Bone
9.Suffering In Ecstasy
10.The Enemy Inside
11.The Evil Eye
12.Victim Of The Paranoid
13.Human Target
14.Deathklaat
15.Ghosts Of The Undead
16.Shadow Of The Reaper
17.Beneath A Black Sky

Söz konusu Chris Barnes ise orda bir duracaksınız. Chris Barnes bu Dvd'de duymadığınız işlere girişmiş.
Fakat klasik olsun yine davuldan başlayalım.

Davulcu Greg Gall klasik SFU davullarını çalıyor. Albümde neyse, konserde aynen çalıyor. Ne daha fazlası ne daha eksiği diyebilirim. Bu konser Greg Gall ve Terry Butler amcaların son performanslarından biri denilebilir. Son performanslarında bile baştan savma iş yapmamışlar. "Nasıl olsa çıkıcaz arkadaş amaaaaaan." gibi bir moda girmemişler. Bu durumda bu adamların büyüklüğünü gösterir. Çıkmayı düşündükleri bir grubta da olsalar işlerine saygıları var. Öyle baştan savma çalmıyorlar. Özene bezene çalıyorlar. Zaman zaman davula yakın çekimlerde yapılmış. Gayet hoş olmuş.

Gitarda aynı şekilde özene bezene çalıyor. SFU riffleri neyse onu çalıyor. Gel gelelim gitarcı için söyleyebileceğim, extra bir durum var. Gitar bu dvd'de daha bir güzel tonlanmış. Daha önceki Dvd'lerde de gayet güzeldi. Açık ve netti. Fakat bu Dvd'de bi ayrı güzel olmuş. Tabi bu durumda kaydın 5+1 ses sistemine uygun yapılmış olmasınında etkisi var. Dvd'yi izlerken sanki o ortamdaymışsınız gibi hissedebilirsiniz.

Vokal söz konusu olunca kelimelerin tükendiği anlar geliyor. Chris Barnes yeni albüm öncesi çalışmalara başlamış ve bu Dvd'de göstermiş olayı durumu diyebilirim. Chris Barnes'in zaten Brutal Vokal efsanesi olduğunu söylememize gerek yok. Gırtlak ustası, Guttural Master kimdir diye sorsak sanırım hep bir ağızdan Chris Barnes diye bağırılır. Chris Barnes her zamanki gibi Brutal Vokal ya da Guttural Growl işlerine devam ediyor. True Carnage albümünden şarkıları okurken her zamanki gibi Guttural Vokal işlerine giriyor. The Day The Dead Walked şarkısındaki vokallere benzer işleri sanırım yeni albümde göreceğiz. Yer yer Scream Vokaller giriyor. Fakat beni een eeen çok şaşırtan bambaşka bir durum var. Chris Barnes'tan duyacağımı hiç düşünmediğim şeyler yapmış. Bunu aşağılama ya da hor görme amacıyla söylemiyorum. Çünkü ihtimal vermediğim bir şeydi. Chris Barnes Scream Vokal bölümlerinde bazen Pig Squeal'imsi bir Scream Vokal yapıyor. Buna sanırım yeni bir kavram oluşturmamız lazım. Böyle bir şeyi hiç kimseden duymadım bugüne kadar. Scream Vokal yapıyor gibi görünüyor ama çıkan ses o kadar ince ki Pig Squeal Vokalmiş gibi geliyor. Viiiy viiiy diye bi ses geliyor adeta. Pig Squeal mi yapıyor deseniz, hayır Pig Squeal yapmıyor derim. Çünkü Pig Squeal kalıbına uymuyor. Scream Vokal mi yapıyor deseniz tam o kalıbada uymuyor. Ben Pig Scream demeyi uygun buluyorum. İlk duyduğumda inanamamıştım. Bir dakka ya nasıl diye kaldım. Chris Barnes çok accaib bir adam. Brutal Death Metalle birlikte bu kadar çok farklı vokal çeşiti yapılmış olmasına rağmen Chris Barnes yinede farklı değişik bir şeyler bulabiliyor. Bu durum Chris Barnes'in Guttural Master olduğununda kanıtıdır.

Kayıt kalitesi nasıl peki? Söze bile gerek yok. Harika. Çok süper. 5+1 ses sistemine göre ayarlamışlar. Çok çok temiz ve net. Harika bir kayıt var.

Dvd kapağını çok büyük ihtimal Chris Barnes kendisi çizmiştir. Çünkü kapağın temelini oluşturan çizimi Chris Barnes Double Dead kapağında kendisi çizmişti. Bu Dvd'de ortaya kafa tası eklenmiş. Chris Barnes'in çizdiğini tahmin ediyorum ama yinede kesin bir bilgim yok. Bir başkasıda çizmiş olabilir tabi. Kesin bir şey diyemem.

Son olarakta bir kaç bir şey demeliyim. Chris Barnes bir şarkının sonunda güldükten sonra gözlerini kaydırıp bembeyaz yapıyor. O anın fotorafını çekip çocuklara bu canavar diye göstersek sanırım çok büyük çoğunluğu tırsar. Bunun haricinde Chris Barnes'in rastalarıda artık çok accaib uzamış gitmiş. Dizlerine kadar rasta geliyor. Kafa sallarken rastalar yere sürte sürte dönüyor. Bu kadar uzun rastalı başka Vokalci varmıdır bilemiyorum ama çok accaib uzamış.

Six Feet Under sevenler, Chris Barnes hayranları kaçırmasın diyorum.

Dvd'den görüntüler için:







1 yorum:

  1. alemin sahi padişahı gaddar efsanesi ağar tokmakçısı barnes paşanın gözleri kaydırıp mezarlık ahalisi yürüyen ölülere selamı ilk değil

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails