20 Mart 2011 Pazar

Repuked - Pervertopia (2011)



İsveçli yeni gruplar dan biri olan Repuked çokta farklı olmasa da işini nizami yapan ve son dönem old skoll death metal gruplarından ayrı bir işe imza atmışlar.

2007'de kurulan grubun ilk stüdyo albümü Pervertopia geçtiğimiz günler de raflar da yerini alırken son da olmayacağını gösteriyor.

Autopsy,Entombed,Dismember ve Repulsion'un ilk zamanlarına götürüyor ancak D-beat ve punkla birlikte.Old skoll death metalin içine D-beat ve punk etkileri katarak yeni olmasa da son dönemin gruplarından bir adamın farklı bir şey yapmayı başarmışlar.

En başta bu tarz işlere yol açan Chris Reifert'ın bir diğer grubu olan Abcess'ı fazla fazla andırdığı kaçınılmaz.Hatta ilk kuruldukları dönem de Davul/Vokal olmuş olması da kaçılmaz Autopsy etkilenmesinin sonucudur.

Pervertopia albümü itibariyle grup'un kadrosu:

Rob West-Bas/Vokal
Richie Rimjob-Gitar/Vokal
Nicke Shit-Gitar/Vokal
Kinky Stieg-Davul


45 dakika süren albümün Soulseller Record etiketiyle yayımlanmış.

1.Chemically Wasted
2.Gag!
3.Mental Vomit
4.Pervertopia
5.I Wanna Puke On You
6.Brainboiler
7.Standing By The Roadside...
8....Fucking Something Dead
9.Morgue Of Whores
10.Orgasmic Death Deliverer
11.Toxic Constipation

Albümün kapağı oldukça karışık ve silik.En eski vintage çekimleri andırmakta.Şarkı sözlerinde ise her türlü sapkınlık ve ahlaksızlığa yol veren grup özellikle kusma mevzusunu takıntı haline getirmişler.

Kirli soundlarını kusmukları ile bulayan elemanlar,riffleriyle de bunu hissettiriyorlar.Özellikle Gag! adlı parçada vokal yapan 3 eleman okurken bir yandan da kusmaya çalışıyorlarmış havası var.Bu parça da bulunan solo da gayet şık.Hatta böyle bir gruptan beklenmeyecek kadar şık.Mental Vomit,Pervertopia,I wanna puke on you ve Brainboiler birbirini takip eden parçalar gibi.Mide mevzularıyla alakalı ne kadar olay varsa bahsederken araya kendi hayalleri olan Pervertopia'ı da sıkıştırmayı unutmuyor.Tüm sapkınların serbest olduğu bu ütopya da kazımayı da eksik etmiyorlar.


Stand By the Roadside,kusmuk seslerinden oluşan bir intro.Nattefrost'un kini hatırlamak elde değil dinlerken.Albümün diğer kısmı kanımca bu intro dan sonra başlıyor.Kustuk artık gore işlere bakabiliriz.Diyerek Fucking Something Dead,Morgue of Whores,Orgasmic Death Deliverer,Toxic Constipation adlı parçalar ile sapkın olduğumuz kadar da gaddarız diyorlar.Son parça olan Toxic Constipation,alışa geldiğimiz Death/sluge tarzında bir kapanışla bizleri vedalıyor.8 dakika süren bu parça pekte öyle matem havasında değil.

Old skoll death metal'ı D-Beat ve Punk'a kendince yorumlayan Repuked kanımca 2011'ın yer altından gelen en güzel kayıtlarından biri olmaya daha baştan aday.



Mypace
Resmi Web Adresi

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails