16 Mart 2011 Çarşamba

Gorgasm (USA) - Orgy of Murder (2011)


Gorgasm denilince akla bir kaç şey gelir. Çokta fazla değil. Çokta eksik değil. Sex, İşkence, Gore karması bir konseptte Brodequin ile yarışır seviyede bir Brutal Death Metal diye özetleyebiliriz durumu.




Albümdeki Kadro:

Damian "Tom" Leski - Vokal/Gitar
Anthony Voight - Vocal/Bas (2010- )
Ryan Saylor - Gitar (2010- )
Kyle Christman - Davul (2010- )

Albümdeki Şarkılar:

1.Bloodlust
2.Dirty Cunt Beatdown
3.Axe to Mouth
4.Infection Induced Erection
5.Decapitation Sodomy
6.Exhibit of Repugnance
7.Cum Inside the Carcass
8.Third Degree Taste
9.Erotic Dislimbing
10.Scourge of the Christians
11.Silence Follows Dismemberment

Albüme başlamadan önce biraz grubun tarihinden bahsetmek lazım. Bilindiği üzere (Bilmeyen varsa da öğrenmiş olur.) grup dağılmıştı. Grubun beyni konumundaki Damian Leski kişisi Human Filleted elemanlarıyla kanka olmasından mıdır nedir bilemem, grubu tekrar topladı. Grubun beyni Damian Leski yine Vokal/Gitar yapıyor. Diğer elemanlar ise Human Filleted kadrosundan oluşuyor. Human Filleted grubuda nasıl bir şeymiş aşşa yukarı çıkarabilirsiniz. Gorgasm gibi bir grupta çeşitli görevlerde çaldıklarını düşünürseniz aşşa yukarı durumu kavrayabilirsiniz.

Davullara geldiğimizde ilginç bir şeykilde şaşırmadım. Aslında evet şaşırmayı bekliyordum. Ama şaşırtmadı. Human Filleted, Catatonic Atrocity, Purulent Infection gruplarında Vokal/Gitar yapan Kyle Christman kişisi hem Vokal hem Gitar olarak oldukça Gorgasmcı bir adam diyebilirim. Fakat Davul çaldığını ve davulda bu denli iyi olduğunu pekte tahmin etmiyordum. Daha önceki Gorgasm davulları nasıldı? Gorgasm davulları her zaman Brodequin davulları ile kafa kafaya gidiyordu. Zaman zaman Gorgasm davulları Brodequin davullarını burun farkıyla geçer, bazen de Brodequin davulları Gorgasm davullarını burun farkıyla geçer. Durum nasıl peki? Çok dehşet bir şekilde hızlı, atak, gaz, sürekli ve fullgaz çift kroslar, full gaz blastlar, yer yer gravity blastlar, karman çorman zil atakları, teknik ataklar vs oldukça karışık ve full gaz bir  yapıya sahip davul partları var. Gorgasm eskidende böleydi. Şaşırmamamın sebebi ise Kyle Christman kişisinin eski Gorgasm davulcularını aratmıyacak kadar sağlam bir şekilde davul çalıyor olması. Eski Gorgasm davulları nasılsa bu albümdeki davullarda aynen öyle diyebilirim.

Gitarlarda çok aşırı fazla değişiklik olmamış. Gitarlar full gaz giden, chunky rifflere sahip, oldukça teknik yapıya sahiptiler. Bu albümde de aynı yapıya sahipler. Oldukça gaz ve karışık bir şekilde ilerliyor. Ara sıra Groove'umsu bölümler eklemişler. Eskidende bu tip yavaşlamaların olduğu bölümler olurdu. Fakat süre bazında değerlendirirsek, oldukça kısa sürerdi. Bu albümde yavaşlamalar süre olarak biraz daha fazla diyebilirim. Fakat albüm geneline bakarsak full gaz giden bir albüm dememiz gerekir.

Vokal olayında değişiklik varmı? Vokal olayı işin aslı hem değişmiş hem de bazı şeyler değişmemiş. Grupta eskiden 3 vokalci vardı. Damian Leski amca Brutal Vokalleri yapıyor. Şu anda da Brutal Vokalleri yapıyor. Eskiden bir Guttural Vokal ve bir Pig Squealci vardı. Bu albümde Pig Squealci birisi yok. Vokaller Brutal ve Guttural olmak üzere ikili bir yapıya sahip. Peki değişmeyen nedir? Bu adamlar yine çok atraksiyonlu ve hararetli şekilde okuyorlar. Zırt pırt vokal partlarını değişiyorlar. Bir brutal bir guttural, öyle bir sen bir ben şimdi sen sonra ben vs diye gidiyor. Yine karşılıklı olarak atışa atışa vokal yapıyorlar denilebilir. Eskisi gibi çok aşırı atışma yok. Öyle her cümleyi başkası okumuyor. Ama 2-3 cümlede bir değişiyor desek yeridir. Guttural Vokalci amcanın vokalide Gorgasm'a oldukça uyumlu olmuş.

Kayıt kalitesi nasıl dersek Gorgasm'ın en temiz kaydı denilebilir. Normaldir tabi. Gorgasm en son albümünü 2003 yılında yaptı. Geçmiş aradan 8 sene. Teknolojide baya bi ilerledi. Gorgasm'da teknolojiden yararlanıcak haliyle. Herşey temiz, açık ve net diyebilirim.

Söz konsepti yazının başında da belirttiğim gibi Gorgasm klasiği olarak devam ediyor. Sex,İşkence,Gore üçlüsünü birleştiriyorlar. Şarkılar genelde 2-3 dakika arası. Hızlı ve gaz şekilde girip öyle bitiriyorlar. Şarkı isimleride sanırım adamların söz konseptini oldukça net açıklıyor. Cum Inside the Carcass şarkısı sanırım olayı özetliyor. Carcass'ı iç organları temizlenmiş ceset olarak düşünün. Hani kasaplarda olur ya koyunu kesmişlerdir. Bağırsakları vs herşeyi çıkarılmış öyle geri kalan kısmı duruyor. Ya da filmlerdeki ateşin üstünde şişe geçirilen koyunlarıda düşünebilirsiniz. Carcass denilen şey öyle bir şey. Adamlar tabi burda hayvan Carcass'ından bahsetmiyor. "Carcass'ın içine boşalmak" gibi bir şarkı ismi sanırım adamların ruh alemini yeterince açıklıyor.

Albüm kapağı zaten albüm ismiyle ve söz konseptiyle uyumlu olarak hazırlanmış. Katillerin zevk partisi(Orgy'e en yakın Türkçe karşılık, zevk partisi olur sanırım.) gibi bir olayı düşünürsek sanırım aklımızda böyle bir imaj belirirdi. Bir sürü katil bir sürü kadınla sex yapıyor, bir yanda bu kadınlara işkence yapıp öldürüyor. Kafa taslarını koleksiyon yapıp, sex objeleri takıyolar vs. Her kim çizmişse albüm ismini tam anlamıyla yansıtmış. Gorgasm'ın söz konseptini en iyi yansıtan ve en gaddar albüm kapağı diyebilirim.

Sonuç olarak Gorgasm sevenleri oldukça sevindiricek bir albüm diyebilirim. Gorgasm, Human Filleted elemanlarıyla kaldığı yerden Brutalliğe devam ediyor. Brutal Death Metal seviyorsanız, Brutal Death Metalin en extreme örneklerinden biri olan Gorgasm'ı kesinlikle dinlemelisiniz. Brutal Death Metal alemin en uç örneklerinden biri olduğunu göz önüne aldığımızda Extreme olsunda her türlüsü olur diyenler dinlemeli diyorum.

Albümden Şarkılar için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails