4 Mart 2011 Cuma

En Rahatsız Edici Tecavüz Sahneleri





Deliverance (1972)



Yönetmenliğini John Boorman’ın yaptığı bir roman uyarlaması olan Deliverance dört şehirli arkadaşın bir hafta sonu, kano gezisi yapmak için gittikleri kasabada başlarından geçen macera dolu hikayelerini konu alıyor. Bu macera dolu kano yolculuğu sırasında iki gruba ayrılarak seyahat ederler. Grup bir an için birbirinden uzaklaşır. Öndeki grup diğerlerini beklemek için durduğu sırada iki redneck belirir ve diğer ikiliye saldırır. İçlerinden en zayıf halka olarak görünen Bobby (Ned Beatty)’e vahşice tecavüz ederler.

I Spit on your Grave (1978)


Tecavüz ve İntikam (Rape and Revenge) temalı filmler her zaman en favori istismar filmlerim olmuştur. Bu filmler içinde şüphesiz ki en iyi ve en çok ses getirenlerin başında I Spit on your Grave gelmekte. Film yayınlandığı dönemde oldukça ses getirdi ve yasaklandı. Şüphesiz bundaki en önemli sebep filmdeki tecavüz sahnesiydi. Öyle böyle değil neredeyse filmde 45 dk. gibi uzunca süren ve dönemine göre oldukça sert bir tecavüz sahnesi içermekteydi.

Death Wish 2 (1982)



1974 yapımı Death Wish filminin devamı olan film Charles Bronson’ın da en iyi filmlerinin başında geliyor. Death Wish serisi 4 filmden oluşmakta. Bu serinin ikinci filmi ise içerdiği sert tecavüz sahneleriyle listemize girmeyi hak ediyor. Bir grup sokak serserisi gözüne kestirdikleri bir eve gizlice girerler evde bulunan Rosaria (Silvana Gallardo)’ya vahşice tecavüz ederler ve sonra onu öldürürler.

Straw Dogs (1971)


Sam Peckinpah’ın bu filmi yayınlandığı dönemde özellikle feminist kesim tarafından oldukça sert bir şekilde eleştirilmiştir. Amerika’dan İngiltere’nin küçük bir kasabasına eşiyle birlikte yerleşen bir profesör olan David Sumner (Dustin Hoffman) bütün zamanını çalışmaya adamıştır. Bu durumdan rahatsız olan eşi Amy (Susan George)’e ise evin tadilatı için tuttukları kasabalı Charlie (Del Henney) musallat olmuştur. Ve filmin ilerleyen sahnelerinde Charlie, Amy’e tecavüz eder. Fakat tecavüz sırasında Amy’nin kaçamayacağını anlaması ve sanki bundan hoşnut bir tavır sergilemesi tecavüzün kadına yönelik olan kısmından çok eşi David için korku ve endişe hissetmenize neden oluyor.

Irréversible (2002)


Yakın dönem örneklerinden ve listedeki en bilindik filmlerden birisi de ters bir kronolojik sıralamaya sahip Irréversible filmidir. Filmde bir parti çıkışı alt geçitte vahşice tecavüze uğrayan Alex (monica Bellucci)’i izlerken birçok kişinin (özellikle kadınlar) sinema salonunu terk ettiğine şahit olmuşsunuzdur. Yaklaşık on dakika kadar süren bu şiddet gösterisi koltukta nefes almadan izlemeniz için yeterli.

Evil Dead (1981)



Amerikan korku sinemasından tüm dünyayı korkutmayı başaran ve insanların korku sinemasına bakış açısını tekrar şekillendiren Evil Dead, içinde her türlü kanlı şiddeti bulundurmasıyla birlikte bir de dillere destan bir tecavüz sahnesi barındırmaktadır. Necronomicon aracılığıyla tüm kötü ruhları açığa çıkartan gençler, alışıla gelmişin dışında olaylara tanıklık ederler. Evdeki kızlardan biri olan Shelly ise evden kaçıp ormana doğru ilerler ve ağaçlar tarafından tecavüze uğrar. Bu sahne hiç kuşkusuz kan dondurucudur.

Regoregitated Sacrifice (2006)


Son zamanların en sapkın filmlerinden olan Regoregitated Sacrifice, baştan sona gore ve istismar dolu. Filmin en vahşi sahnelerinden biri de filmde yer alan tecavüz sahnesidir. Kusturarak işkence yapılan bir kıza tecavüz edilir. Bu sahnede ki en dikkat çekici unsur ise tecavüz esnasında kızın sayıkladıklarıdır. Tecavüze uğrarken çocuğumu şeytan için doğuracağım diye sızlanması kanımca izlerken en tedirgin olduğum tecavüz sahnelerinden biri olmasına baş nedenidir.


Island of Death (1977)

Komşu Yunan adalarından geçen film modern bir Sodom ve Gomora öyküsünü ele almıştır.
Kız kardeşiyle aşk yaşayan Bob'un gitgide kontrolden çıkan sapkınlıklarından bahsetmektedir. Kendi ahlaksızlıklarını bir kenara bırakıp adada yaşayanların sapkınlıklarını cezalandırmaya başlar. Final sahnesinde ise adada yaşayan bir çoban tarafından tecavüze uğraması ve kireç çukurunda acı içinde taşlaşarak ölmesi gerçekten kan dondurucudur.


Entity (1982)



Paranormal filmlerde fazlasıyla şaşkınlık uyandıran sahneler yer almasına rağmen Entity'de yer alan kötücül ruhun tecavüz sahnesinin yeri ayrıdır. Gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen film şeytani ruh tarafından tecavüze uğrayan Carla Moran'ın hikayesini anlatmaktadır.


Forced Entry (1974)



Film bir tecavüzcünün hikayesini anlatmaktadır. Çocukluğunda annesi tarafından şiddet gören Carl'ın olgunluğa ulaştığında kadınlara karşı büyüyen öfke ve intikam ateşinden söz eder. Çok başarılı bir Grindhouse filmi olan Forced Entry meşhur Frank Zito Maniac (1980) ile oldukça benzeşmektedir.Film'in can alıcı sahnesi ise kasabada yaşan Nancy'ın evinde geçenlerdir.

Thriller-Cruel Picture (1975)


İstismar filmlerinin en meşhurlarından olan Thriller-Cruel Picture, vahşi tecavüz sahnelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Daha ilk kareler akarken solmuş yaprakların arasında çocuk yaşta tecavüze uğrayan Frigga'nın hikayesini anlatmaktadır. Başrolde İsveçli yıldız Christina Lindberg'ın yer aldığı film kadın istismarı üzerine en iyi yapımlardan biridir.


Tolga Demirtaş (tolga@iyikotufilm.com)

Lord magius (xtrm4haribo@gmail.com)

Haribo Extreme Culture ve İyi ''Kötü film'' tarafından hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails