3 Mart 2011 Perşembe

Devourment - Official DVD 2.5 (2010)


Devourment'in 2.5'uncu Dvd'si oldukça güzel. Şimdi niye 2.5 diyeceksiniz. Herşeyin bir sebebi var.



Aslında çıkardıkları 3'üncü Dvd olmasına rağmen Dvd 2.5 çünkü Official Dvd 2'nin içeriğine 2 yeni konser performansı ekleyerek 2 Dvd halinde Official Dvd 2.5 adında piyasaya sürdüler. Haliyle Official Dvd 3 değil. Official Dvd 2'den fazlası var. Haliyle Official Dvd 2.5 oluyor. Official Dvd 2'nin kritiğini yapacaktım. Gel gelelim 2.5 varken niye 2'yi yapayım ki? Aynı konserleri tekrar tekrar analiz etmenin manası yok.

Dvd'deki konserlerde performans gösteren kadro:

Mike Majewski - Vokal
Ruben Rosas - Gitar/Vokal
Chris Andrews - Bas
Eric Park - Davul
Wayne Knupp - Konuk Vokal

Dvd içeriği 4 tam konser, stüdyo kaydından kesitler ve fan videolarını içeriyor. 4 ayrı konseri tek tek analiz etmek hem sıkıcı hemde anlamsız olur. Genel bir analiz ve 4 ayrı konserden önemli olayları anlatsam daha iyi olur diye düşünerek, genel ve özel analiz yoluna gideceğim.

Davulcu grubun eski davulcusu Brad Fincher'i aratmıyor. Erik Park her yolda varım ben arkadaş diyor. Gravity Blastlarını Brad Fincher kadar sağlam bulmasamda Erik Park bu gruba çok uyan bir davulcu arkadaş diyebilirim. Stüdyo kaydında davulcu kaydını gösteriyor. Özellikle o bölümde adamın ne yaman bir adam olduğunu anlıyorsunuz. Gayet sakat bir tip, çift krosların susmadığı, gravity blastların bolca yer aldığı, blastların kulaklarınızı zorladığı, bol zil atraksiyonlu, sağlam tuşeli bir davul dinliyorsunuz. Konserlerde de bu durum değişmiyor. Central Illinois Metalfest 2006 ve 2007 Davulcunun performansını anlamanız için daha sağlam kayıtlar diyebilirim. Gathering of the Sick 6'daki kayıtta oldukça güzel. NYC 2008 kaydını ise işin aslı her yönüyle sevmedim.

Gitarcılar için durum nasıl derseniz yine güzel bir sonuç alıyoruz. Ruben Rosas'ın gitar kaydını dinlerken oldukça hoş anlar yaşıyorsunuz. Ruben Rosas sadece vokal işinde sağlam değilim, gitarda da fenalara getiririm diyor. Parmaklarını takip etmesi oldukça heyecanlı oluyor. Dvd'deki 4 konser performansıda gitar kaydı açısından oldukça güzel. Molesting The Decapitated dönemindeki şarkıları dinlemek işin aslı ilginç oluyor. Çünkü Molesting The Decapitated sonrasındaki albümlerde çalınan şarkılarda gitar rifflerinin belirgin olması işleri değiştiriyor. Gitarlar downtune olmadığı için, Molesting The Decapitated dönemine ait şarkıları çaldıklarıda bi değişik atmosfer oluyor. Alışmışız Molesting The Decapitated dönemindeki downtuneli gitarların uğultu sesine, haliyle belirgin bir şey duyunca garipsiyorsunuz.

Vokal olayına gelince ise denilece bazı şeyler var. Mike Majewski'ye İnhale Vokal diyen tayfa indirsin şu Dvd'leride otursun izlesin. Özellikle Gathering Of The Sick 6'yı izlesin. Mike ortalığı inim inim inletiyor. Vokal kaydı aslında güzel fakat durum biraz farklı. Mike'ın vokali çok fazla bass bir tona sahip. Haliyle kameralarla çekerken, ses algılayıcıları kaliteli değilse işin aslı düzgün duyulamıyor. Nasıl ki Mortician'ın vokalcisi Will Rahmer aşırı bass tonundaki vokallerini yaptığında, konseri çeken kameralardan vokalin sesini pek duyamıyorsunuz. Mike Majewski'nin durumuda aslında böyle denilebilir. Fazla bass bir tona sahip ve ses algılayıcısı hassas olmayan bir aletle çekildiyse vokal pek anlaşılmıyor. Gathering Of The Sick 6 konserinde çok sağlam bir ekipmanla kaydetmişler. Bu yüzden Mike Majewski'nin vokalini çok açık ve net bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Mike Majewski Sick Guttural Vokalleriyle ortamı inim inim inletiyor. Mike Majewskiye Inhale Vokal diyenler Gathering Of The Sick 6 konserini izlesin. Exhale olduğunu anlamadıysa dönsün başa tekrar izlesin. Central Illinois Metalfest 2007 konserinde son şarkıda konuk vokal olarak Wayne Knupp geliyor. Rahmetli Wayne Knupp herkesin malumu çok istiyordu Devourment ile canlı performansa çıkmayı; ölmeden önce son isteğide gerçekleşmiş oldu. Gözü arkada gitmemiştir. Wayne Knupp'un Efsanevi Sick Guttural Vokal Performansını görmek için izlemelisiniz kesinlikle. Wayne Knupp Sick Guttural Vokalleriyle Mike Majewski'nin Sick Guttural Vokallerini bastırıyor. Gel gelelim bu durum Mike Majewski'nin Inhale Vokal olduğunu göstermez!!!! Wayne Knupp'un ne kadar sağlam bir Sick Guttural Vokalci olduğunu gösterir. Sonuçta Wayne Knupp'a boşuna Efsane Sick Guttural Vokalci demiyorlar. Rahmetli Wayne Knupp'un Efsane Sick Guttural Vokal performansını görmek için kesinlikle izlemelisiniz diyorum.


Kayıt kalitesi davul ve gitarlar için tüm konserlerde çok güzel diyebilirim. Fakat vokal söz konusu olunca durumlar değişiyor. Gathering Of The Sick 6 konseri Mike Majewski'nin vokalini anlamak için çok sağlam bir kayıt olmuş. Diğer konserlerde Vokal çok belirgin ve ön planda değil. Duyulmasına duyuluyor fakat ön planda değil.

Dvd kapağı Devourment işi olmuş diyebilirim. Official Dvd 2 kapağının değiştirilmiş versiyonunu yapmışlar. Mike Majewski çizmiştir muhtemelen. 2 yerine 2.5 koymuşlar. Birazda arka tabanı değiştirmişler. Devourment kapaklarından beklenilen şeyler var. Gaddar solucan, işkence edilmiş vücutlar vs mevcut.

Fan yapımı işlerde de çok değişik olaylar söz konusu. Dövme yaptıranlar, Devourment şarkılarını coverlayanlar, Devourment şarkılarıyla çoşanlar vs var. En ilginç ve iddialı çalışma ise hem komik hemde iğrenç diyebilirim. Bir fan kamerayı koymuş, geçiyor önüne ve indiriyor pantolonunu. Ne oluyor arkadaş hooop bir dakka diyceksiniz şu an biliyorum. Fakat adam ön tarafı göstermiyor. Adam açıyor kıçını, Devourment şarkısını çalıyor. Eliyle götünü hareket ettirip, şarkıdaki vokal partlarına uydurmaya çalışıyor. Kıçımla Devourment okurum iddasında adam.

Molesting The Decapitated sonrası albümleri sevenler kaçırmasın diyorum. Mike Majewski'nin vokalde olduğu işleri sevenlerin kaçırmaması gereken bir dvd diyebilirim. Rahmetli Wayne Knupp'un ölmeden önceki son efsanevi Sick Guttural Vokal performansını görmek isterseniz bu dvd'ye bakmanız gerekiyor.

Wayne Knupp'un ölmeden önce Devourmentle çıktığı son Efsanevi Sick Guttural Vokal performansını izlemek için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails