19 Şubat 2011 Cumartesi

Six Feet Under (USA) - Live With Full Force (2004)

Chris Barnes Almanyada Festivale çıkarda bunun kaydını yaparsa nasıl olur?



Tabiki güzel olur, çok sağlam olur. Şu anda grubun kadrosu köklü bir değişikliğe gitti. Chris Barnes röportajında Tomb Of The Mutilated ve The Bleeding dönemindeki vokalleri yapacağını söylüyor. Haliyle heyecanlanıyor insan. SFU(Six Feet Under) en son 2011'de yeni bir dvd çıkardı fakat ondan önce 2. Dvd'lerini yazmak istedim. İşin aslı çok aramama rağmen 3 disklik versiyonunu bulamadım. Maksimum Video'da Youtube'den gördüğüm kadarıyla stüdyodaki performanslar vs çok güzel şeyler var ama denk gelemedim bi türlü. Kritiğini yapacağım kısım Full Force festivalinde geçen canlı performans kısmı. 40 dakikalık bir performans.

Bulabilirseniz Maksimum Video bölümünü banada haber edin :)

Dvd'deki kadro:

Chris Barnes - Vokal
Steve Swanson - Gitar
Terry Butler - Bas
Greg Gall - Davul

Dvd'de Full Force Festivali performansında izlenilen şarkılar:

1.Silent Violence
2.Suffering in Ecstasy
3.The Day the Dead Walked
4.Hacked to Pieces
5.Human Target
6.Feasting on the Blood of the Insane
7.Torture Killer
8.No Warning Shot
9.T.N.T. (AC/DC cover)
10.Bringer des Blutes
11.Amerika the Brutal
12.Victim of the Paranoid

Tabi kısa geliyor. Napalım bulamadık bir türlü. 3 Disklik versiyonu totalde 2 saat 15 dakika sürüyor. Fakat elimizde Fullforce Festivalinin performansı var. 40 dakika sürüyor. Peki bu 40 dakika nasıl?

Oldukça sağlam bir 40 dakika sizleri bekliyor. Davulcuya yakın çekimler mevcut. Davulcu arkada şortunu giymiş, SFU davullarını çata çuta çalıyor. Zaman zaman yakın çekimler, arkadan çekimler vb şeyler oluyor.
Festival olduğundan dolayı koca bir sahne var. Davulcu arkada duruyor ama sahnenin ortasında. Haliyle Double Dead'teki gibi grupta böle yakın temas kaynaşma pek olmuyor. Herkes bi başka yerde duruyor.

Gitar ve Bass'ta bildiğimiz SFU rifflerini çalıyor. Biri bir yanda biri öbür yanda bi yandan kafa sallayıp, bir yandan riffleri çalıyorlar. Yer yer gitara yakın çekimlerde oluyor.

Chris Barnes sahne içinde dolaşan adam haliyle. Festival ekipmanı bir başka hani. Öyle kablolu mikrofon falan yok. Chris Barnes almış eline Wireless Mikrofonu gitarcının yanına, basçının yanına, bazen davulcunun yanına doğru dolanıyor sahnenin içinde. Dolanırkende Brutal Vokallerini döşüyorda döşüyor. Chris Barnes'in neden Brutal Vokal işinde efsane olduğunu anlamanız için güzel bir yapıt diyebilirim. Kamera çoğunlukla Chris Barnes'e odaklanıyor. Rastalı saçlarını sallaya sallaya vokalini yapıyor.

Kayıt kalitesi çok çok güzel. Festival olmasından ötürü kameradır, ses düzeneğidir vs çok sağlam ekipmanlarda varmış. Her yandan çekmişler grubu. Zaman zaman seyirciyi gösteriyor ki SFU konserleri nasıl oluyormuş anlamanıza yardımcı oluyor. Koca bir seyirci kitlesi ya kafa sallıyor ya da çooooook büyük bir circle pit yapıyor. SFU çok çok sağlam çoşturuyor konserde dinleyicilerini.

Dvd'nin kapağıda oldukça açık. Festival mekanı, seyirciler var. Seyircilerin üstünde SFU'nun bilindik amblemi var. SFU'nun etkisi seyircileri bomba gibi vurucak diyor. Dvd'yi izlerkende zaten nasıl vurduğunu anlıyorsunuz.

SFU fanlarının kaçırmaması gereken bir yapım diyorum. Chris Barnes'in Brutal Vokal performansını görmek için bile bulun izleyin derim.

Yazı biraz kısa oldu gerçi fakat heyecanımı ve gazımı 3. Dvd'ye bırakıyorum :)

Dvd'den videolar için:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails