28 Şubat 2011 Pazartesi

Devourment - Official DVD (2005)

Devourment Dvd'lerinin ilki olan Official Dvd'nin yeri bir ayrıdır.



Vokalleri Ruben Rosas ve Wayne Knupp'un yapması sebebiyle bu Dvd'nin yeri  herkes için bir başkadır.
Grubun Dvd'deki performanslardaki kadrosu:

Ruben Rosas - Vokal (Wayne Knupp'un Vokal yaptığı konserlerin bazılarında Gitar)
Wayne Knupp - Vokal
Kevin Clark - Gitar/Vokal
Braxton Henry - Gitar (Bazı konserlerde)
Brian "Brain" Wynn - Gitar (Bazı Konserlerde)
Mike Majewski - Bas
Brad Fincher - Davul

Şimdi bu nasıl kadro vatandaş kaç kişi çalıyo bunlar ne oluyo ne bitiyo diyceksiniz. Grubun o dönemler kadrosu pek bir çalkantılıydı. Wayne Knupp gruptan ayrıldı. Ruben Rosas grubun vokalliğine geçti. Molesting The Decapitated albümünde vokallik yaptı. Sonra Ruben Rosas 2.5 yıl hapis cezası aldı. Wayne Knupp grubun vokali olarak geri döndü. Sonra Ruben Rosas hapisten çıktı. Wayne Knupp vokalde olduğu için, Ruben Rosas gitar olarak gruba girdi. Sonra Wayne Knupp ve diğerleri gruptan çıktı. Ruben Rosas tek başına kaldı. Sonra yeni bir kadro topladı. Yeni bir single yaptı. Sonra dağıldı. Sonra Mike Majewski ve Ruben Rosas tekrar topladı grubu. Haliyle Devourmentte girişler çıkışlar, ayrılışlar geri gelişler çok fazla oldu.


Wayne Knupp'un Vokallik yaptığı konser performanslarının bazılarında Ruben Rosas gitar çalıyor. Ruben Rosas'ın hapisten sonraki dönemlerine ait kayıtlarda durum böyle. Ruben Rosas'ın hapiste olduğu dönemdeki kayıtlarda ise diğer 2 gitarcı çalıyor gitarları. Ruben Rosas'ın Vokal yaptığı kayıtlarda bazısında Kevin Clark ile birlikte Braxton Henry gitar çalarkenken bazısında Brian "Brain" Wynn gitar çalıyor. Wayne Knupp'un Vokal yaptığı kayıtların bazısında Kevin Clark ile Brian "Brain" Wynn gitar çalarken bazısında Braxton Henry gitar çalıyor. Baya değişik kombinasyonlar mevcut :)

Klasik olsun davuldan başlayalım. Davulcu Brad Fincher zaten Slam Brutal Death Metal alemlerinin en sağlam davulcularından biri diyebilirim. Gravity Blast işinde toplasak kaç davulcu vardır? Bugüne kadar çokta fazla grupta duyamadım. Brodequin Davulcuları ve haliyle onların çaldığı gruplar Pustulated, Liturgy'de Gravity Blast vardı. Internal Suffering, Amputated Genitals vb bir kaç Kolombiya Brutal Death Metal gruplarında var. Amerikan Teknik Brutal Death Metal grubu Engaged In Mutilating grubunda var. Başkada kimde var deseniz aklıma daha başka pek gelmiyor. Gravity Blast işini yapan zaten çok fazla insan yok. Brad Fincher bu işi hem çok fazla hızlı hemde çok sağlam şekilde yapan adamlardan biri. Devourment'e laf olsun diye davulcu yapmamışlar adamı. Konserlerde de Gravity Blast etkisi bir başka oluyormuş. Dvd'yi izlerken çok iyi anlayabiliyorsunuz. Çift Kroslar susmadığı, yer yer Blast, yer yer Gravity Blastların girdiği, çok zil atraksiyonu barındıran çok sağlam bir davul performansı var.

Gitar olayı ise Devourment söz konusu ise çok fazla anlatılacak bir şey değil. Malum Mortician'dan oldukça fazla etkilenmiş olmalarından olsa gerekki Gitarlar çok fazla Downtune edilmiş. Haliyle adamlar bir şey çalsada çalmasada pek bir şey anlamıyorsunuz zaten. Hangi notaya bastı, gitarın riffleri nedir pek anlaşılabilir bir şey değil. Gitarlardan bir uğultumsu ses geliyor. Gitarın durumu özetle bu denilebilir. Zaten Devourment'in Vokal ve Enstrümanları Ruben Rosas ve Wayne Knupp'un Vokallik yaptığı dönemlerde hiç bir zaman anlaşılabilir olmayıda hedeflememiştir. Bu anlamda gitarlar zaten üstüne düşen görevi fazlasıyla yapıyor.

Vokalde ise durum bambaşka. Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokal olayını bilenler bilir. Ruben Rosas'ı bilmeyen varsa zaten Brutal Death Metal dinlemesin bir zahmet. Ruben Rosas çok çok sağlam Sick Guttural Vokaller yapıyor. Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokalleriyle konser mekanını nasıl inlettiğine bir kaç şarkıda çok net şahit oluyorsunuz. A.J. Magana Disgorge Konserlerinde Konser ortamını Sick Guttural Vokalleriyle nasıl inletiyorsa Ruben Rosas'ta Sick Guttural Vokalleriyle aynı şekilde ortamı inim inim inletiyor. Ruben Rosas ve Wayne Knupp temelde aynı Sick Guttural Vokal stiline sahipler. Gel gelelim Ruben Rosas bodoslama bir şekilde Sick Guttural Vokal yapıyor. Tamamen yıkıcı bir etki oluşturmaya çalışıyor. Brutallik dediğimiz şey Ruben Rosas'ta çok ön planda.

Wayne Knupp'ın Sick Guttural Vokallerinin tadı ise bir başka. Wayne Knupp'ta Sick Guttural Vokalleriyle en az Ruben Rosas kadar ortamı inim inim inletiyor. Gel gelelim Wayne Knupp'un Sick Guttural Vokal anlayışı biraz daha farklı. Wayne Knupp yer yer Ruben Rosas gibi bodoslama bir şekilde,yıkıcı,brutalliğin ön planda olduğu Sick Guttural Vokaller yapıyor. Gel gelelim Wayne Knupp vokal çeşitliliğinede önem verdiğinden olsa gerek ki yer yer Brutal Vokaller, yer yer daha anlaşılabilir Sick Guttural Vokaller de yapıyor. Biraz Vokal çeşitliliği katıyor işin içine.

Kayıt kalitesi nasıl derseniz işin aslı pekte güzel değil. Zaten bu sebeptendir ki Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokallerinin ne kadar sağlam olduğunu anlayabileceğiniz bir kaç performans var. Wayne Knupp'un ise Vokalinin sağlamlığını anlayacağınız daha çok performans var. Bu durum Ruben Rosas'ın Wayne Knupp'tan daha kötü vokal yapıyo olmasından ya da Wayne Knupp'un Ruben Rosas'tan daha iyi vokal yapıyor olmasından kaynaklanmıyor. Aslında bu dvd profesyonel çekimlerle oluşturulmamış. Devourment Fanlarının konserlerde kendi el kameralarıyla çektikleri görüntüleri içeriyor. Haliyle öyle çok süper bir kayıt kalitesi beklemeyin. Belirli bir sırada beklemeyin. Bazen Ruben Rosas'ı Vokalde görürken, bir şarkı sonra Wayne Knupp'u vokalde görüyorsunuz. Sonra tekrar Ruben Rosas'ı vokalde görüyorsunuz. Bununda ötesinde şöyle bir durum var. Ruben Rosas'ın Vokallik yaptığı konserlerdeki çekimlerin bazılarında Vokali, Gitarı, Davulu çok net anlayabiliyor ve net duyabiliyorsunuz. Bazılarında ise duyamıyorsunuz. Aynı şekilde Wayne Knupp'un Vokallik yaptığı konserlerdeki çekimlerin bazılarında Vokali, Gitarı, Davulu çok net anlayabiliyor ve net duyabiliyorsunuz. Bazılarında ise duyamıyorsunuz. Fanların kendi kameralarıyla çektiği görüntüler olduğu için öyle bir ortalama kalitede yok. Bazısı çok net ve güzel. Bazısı pek net değil ve anlaşılabilir değil. Haliyle kayıt kalitesi olarak rastgele bir durum söz konusu. Zaten profesyonel bir çekim olmadığı için çokta eleştirebiliceğimiz bir şey değil. Grup o dönem böyle bir Dvd çekimi planlamadığı için görüntü vs hiç almamış. Sonradan grubun tarihinde böyle işlerde oldu diyebilmek için fanların verdiği videoları alıp Dvd yapmışlar.


Dvd kapağı ise muhtemelen Mike Majewski çizimidir. Bir iskelet elinde balta tutuyor. Devourment'in gore temalı işleri için güzel bir kapak. Devourment'in kapakları düşünülürse çokta güzel değil. Çok kötüde değil. Ortalama bir kapak olmuş.

Dvd'deki görüntüler Fanlar tarafından verildiği için, Fanların kendi yaptıkları şeylerde var. Fanların evde uğraşıp yaptığı Devourment Coverları, Vokal Coverları, Festering Vomitous Mass şarkısını 2 arkadaşın denemesi. Biri diğerinin midesinin üstüne kusuyor. İşte buna Festering Vomitous Mass diyoruz vs diyor. Çeşitli Fan yapımlarıda var.

Devourment sevenlerin edinmesi gereken bir Dvd diyebilirim. Çokta fazla kaliteli bir şey değil. Fakat Ruben Rosas ve Wayne Knupp'un Sick Guttural Vokal performanslarını ve ortamı inim inim inletmelerini izlemek istiyorsanız kaçırmayın derim. Wayne Knupp zaten rahmetli oldu. Rahmetli konser ortamlarında nasıldı görmek isterseniz, bu Dvd'ye bakmanız gerekir diyorum.

Youtube'a baktım fakat bu Dvd'ye ait bir şey bulamadım :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails