7 Ocak 2011 Cuma

Winterwolf - Cycle of the Werewolf (2009)


Demilich elemanlarından 2 tanesi İsveç Death Metaline sararsa nasıl olur? Bence güzel ve sıradışı olur.



Albümdeki Kadro:
Corpse - Gitar
K.E.Pestilence - Bas
E.R.Insane - Davul
Abomanitor (Antti Boman) - Gitar, Vokal
Rotten (Tommi Virranta) - Vokal

Albümdeki Şarkılar:


1.Intro to Death
2.Phantoms of Madness
3.Cemetary by Night
4.Lycanthropic Aeons
5.nataS fo tsaeB
6.All Shall Be Eaten
7.Shadows, Howling and Doom
8.Wolf Skin Mask
9.Return to the Shadow of Death
10.Cenotaph (Bolt Thrower cover)

Grupta Demilich elemanlarının olması sebebiyle direkt sıradışı bir şey olacaktır diye düşündüm. Evet sıradışı bir şey olmuş aslında :) Grup İsveç Death Metali olayına merak sarmış. Entombed, Grave gibi grupların etkilenimlerini görmeniz çok mümkün.

Davulcu amca old school death metal mantığı bir şekilde çalıyor. Bol bol spa spa gidişler mevcut. Arada çift kroslar, biraz zillerle oynamalar. Ama temel mantık old school isveç death metali mantığı. İsveç Death Metalinde davul nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak arkadaş demiş. Öyle tototototot blastlara falan pek rastlamak mümkün değil. Daha bir leş, buz, karanlık atmosfere uygun işler var.

Gitarcıları haliyle uzun uzadıya anlatmayada gerek kalmıyor. Yola çıkmışlar demişlerki arkadaş İsveç Death Metali olacak bu böyle biline. Grave, Entombed, Bolt Thrower gibi gruplarda rastlayabileceğiniz türde, Old School Death Metal riffleri denilen olaydan bolca ama bolca var. Tam böyle gaz bir mantıkta gidiyor. Gaza gelmemeniz oldukça zor. Hele hele old school death metal dinliyorsanız ve isveç death metali seiyorsanız kaçırmamanız gereken riffler diyebilirim.

Vokal olayı aslında Grave, Entombed grupları örnek alınarak yapılmış. Entombed'in Left Hand Path döneminden bahsediyoruz tabiki :) Grubun esas vokali Old School Death Metal Brutal Vokalleri ve Scream Vokallerini bolca kullanıyor. Grubun geri vokalcisi kim peki? Demilich vokali Antti Boman. Haliyle bir orda duruyorsun. İsveç Death Metalin üstüne Extreme derecede gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal yapılsa nasıl olur? Bu soruya çoğu kişi bi git işine arkadaş der. Adam yapmış. Güzelde uydurmuş. Tabiki Demilich'te yaptığı gibi tamamen anlaşılmaz Ultra-Deep-Sick Guttural Vokaller yapmıyor. Kelimeler seçilebiliyor. Daha bir anlaşılabilir işlere girişmiş. Demilich'te yaptıklarımız fazla kaçar demiş. Peki uymuş mu? Evet vokal partları sebebiyle uymuş. Öyle yerlerde giriyor ki atmosferi bozmuyor. Grubun esas vokali olmasaydı da sadece Antti Boman Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yapsaydı işte o zaman çok kötü, accaib, ucube birşey olurdu kanımca. Fakat bu şekilde yapılmış olanı ilginçlik ve enteresanlık katıyor olaya. Antti Boman'ın bu albümdeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal performansını dinleyince bir kere daha anladım ki vokalci Antti Boman amca, Death Metal ve Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi, aynı zamanda Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayını başlatan Vokalci ve Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayının en büyüklerinden ve en iyilerinden birisi diyebilirim. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. Antti Boman bu albümde gösterdiği Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Finlandiyanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım. Vokal için son söz olarak şunu diyebilirim. İsveç Death Metalinde Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal dinlememiştik. Bu da oldu. Görüceğimiz şeyler varmış demekki daha :)

Kayıt kalitesini şöyle tarif edebilirm. Günümüz teknolojisinde kayıt yapmış Old School Death Metalciler olsa nasıl olurdu sorusuna cevap, bu albümün kayıt kalitesidir denilebilir. Öyle süper ötesi tertemizde değil. Eski Old School Death Metalcilerin kayıtlar gibi leş öteside değil. Günümüz şartlarında Old School Death Metal grupları için oldukça güzel ve hoş bir kayıt.

Söz konsepti Ölüm, korku, kurtlar vs gibi konseptlerden oluşuyor. Grubun adına bakıncada aşağı yukarı tahmin ederdiniz zaten. Şarkı sözleride 4 er dakika civarı genelde.

Albüm kapağında da ilginç bir çalışma yapılmış. Kim çizmiş bilmiyorum ama Old School Death Metal işine uygun çizmiş. Siyah beyaz bir çizim var. O ortada ötekileri yiyen hayvan muhtemelen kurt. İşin aslı tam olarak neye benziyor çıkartamadım. Grubun adı Winterwolf olduğuna göre kurt olması çok muhtemel diyorum.

Demilich Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcisi Antti Boman ayrıca introda effektsiz ve doğal Ultra-Deep-Sick Guttural Vokaliyle bir intro yapmış. Vokalcinin sağlamlığını ve gaddarlığını dinleyerek anlayabilirsiniz.

Old School Death Metal sevenler, Demilich Fanları, Antti Boman fanları ve Antti Boman'ın çok çok sağlam Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini sevenler, İsveç Death Metalini sevenler kaçırmasın diyorum.

Albümden Şarkılar, Canlı Performans ve Intro için:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails