30 Ocak 2011 Pazar

Offal Röportajı



Brezilya'dan Splatterfest. Offal ile yeni röportajımız.

Öncelikle merhabalar!!!Röportajı kabul ettiğiniz için teşekür ederiz.

Old skoll death metal adına daha temiz kayıtlı bir albüm yapmışsınız avrupa da ya da amerika da olan yeni çıkışlı türdaşlarınıza göre.Tepkiler nasıl albüm adına?


André: Wohhh, insanlar yeni albümümüzle oldukça eğleniyorlar ! Yorumları almaya başladık ve gerçekten iyi oluyor ! Yeni malzeme eskisinden biraz daha farklı ve çoğu kişi bir gelişme veya onun gibi birşey olarak görüyor fakat diğerleri evvelki işlerle de devam etmekte... Sonuçta işlerin gidişatından oldukça tatmin olduk !

Kayıdı nerde yaptınız ve Ne kadar süre aldı? Kayıt aşamasında herhangi bir zorluk yaşadınız mı ?

Tersis: Kayıt süreci 2009 martından kasımına AvantGarde Studio'da yer aldı. (Curitiba/PR - Brazil) Sanırım zaman bize bazı güçlükler getirdi: o sırada, herkes özel ve profesyonel yaşamıyla meşguldü.. Web sayfamızdan da görebileceğiniz üzere, davulları kaydettikten sonra tellileri kaydedene değin birkaç ay aldı. Bildiğiniz üzere davul saatlerce ince,zahmetli ayarlar gerktirir. (temizleme, dengeleme, metrenomla beatleri kuvvetlendirmek) Tüm kayıt sürecinin 10 vidyosunu kaydettik. Hepsini “The Slasher (Ob)sessions”da sitemizde (http://www.offalgore.com/the-slasher-obsessions/) ya da YouTube kanalından (http://www.youtube.com/offalgore) izleyebilirsiniz.

Albüm kapağı ve lirikleri gayet başarılı buldum ve hatta albüm içi fotografıda yüzümü güldürdü(vhs kasetleri ve patlamış mısırlar).Korku filmlerinden esinlendiğiniz şarkılarda nelere dikkat ediyorsunuz?

Tersis: Yorumunuz için teşekkürler.. Bu bira bağımlısı splatstick gore film delisinin yaşamı işte, hehe. Bu senaryoyu kafamızda uzun zaman önce yarattık ve albüm içeriğiyle mükemmel uyum sağlıyor. Sanırım biz her zaman bu eski atmosferi, Death Metal köklerinden ve birşekil bu konseptleri korku estetiğini almaya çalışıyoruz.Kompozisyon süreci esasında zihinlerimizin sunulacak konseptte yoğunlaştığı tutulma sürecidir.

Sanırım albümde yer alan bir parçanın sözlerini Elektrokutioner tarafından yazılmış. Nasıl irtibat geçtiniz?

André: İrtibata geçtiğim ilk an neredeyse 2 yıl önceydi, onun birkaç grubundan malzeme aldığımda, fakat sözleri bizim için yazmamızı öneren arkadaşımız Billy Nocera idi (RAZORBACK RECORDS/SCAREMAKER). Bize harika korku sözleri hakkında kimin yardım edebileceğini sorduğumda Wayne ile irtibata geçmemi söyledi, ben de öyle yaptım. Ne istediğimiz hakkında ona anlattım, ve o iki müthiş söz buldu Feast for the Dead ve Onslaught of Dismemberment parçalarında kullanmamız için. Gelecek çıkışlarda umarım ki onunla tekrar çalışırız ! tüm gruplarına bakmaya çalışın fakat özellikle the wizard of gore Stevo do Caixão ile olan TOMBSTONES'a, ARGHHH !


Geçtiğimiz günlerde Elektrokutioner'ın grubularından biri olan decrepitaph ile split yayımladınız. Daha dinleme fırsatım olmadı.Sound olarak 2.albümünüzle aynı seviyedemi?

André: Tabii, Bu çıkışdaki parçalar, ANATOMIA ile olan 7 inçlik splitimiz gibi Macabre Rampages And Splatter Savages'dakilerle aynı zamandan. Daha ürpertici, korkunç ve rahatsız edici, mezardan Old-skull Death Metal, bakın ! Siparişler: www.grindblockrecords.com

Yakın zamanda herhangi bir konser ya da turne planı var mı ?

Tersis: Sonraki aylarda planladığımız birkaç konser var. Bu konserler kendi memleketimizde ve diğerleri de yakın eyaletlerde yer alacak. Özellikle daha önce çalmadığımız yerlerde daha çok "canlı" konserlere çıkmaya bakıyoruz bu sene !

Trailer of dead klibi gerçekten çok iyi.Bence kısa film olarak bir festivale girse derece alabilir. Klip'ın oluşumu nasıl gerçekleşti?

Tersis: Teşekkürler. Çalışma takımı sadece bir haftası vardı organize etmeye ve vidyo klip kaydına gerekli malzemeleri üretmek için. Çok yoğundu, başladığından beri. Vidyo klip oldukça yüksek sayıda zombi filmlerinden ilham alındı, özellikle Fulci'nin kültü olan "Zombie", sözler ana ilham olan. Birinci yasal vidyo klibimiz hakkında çok özel bir cevap aldık, yayınlandığında 500 izlenme ya da yıl içerisinde biraz daha fazla olmasını istemiştik ve sadece 9 ay sonra 3.300 den fazla izlenme oldu, yayınlandığından beri, harika! Özel kımıl kımıl bir site yaptık tüm Trial of the Undead vidyo üretimiyla ilgili, tüm detaylar,resimler ve genel bilgi için:

http://www.trialoftheundead.com

Yaptığınız Medleyler oldukça başarılı ben özellikle Autopsy medleysini çok beğendim. Hail Autopsy Hail Chris Reifert. Bu fikir nasıl oluştu?

André: Eski provalarda birkaç gruptan cover yapmaya alıştık, bunlar: IRON MAIDEN,DEATH, DESTRUCTION, SODOM, MERCYFUL FATE, SARCÓFAGO, NAPALM DEATH ve tabiiki AUTOPSY! O zaman, AUTOPSY'nin 3-4 parçasını baştan sona çaldık, aynı zamanda orj grup kurucusu Daniel Azevedo (bugünlerde IMPERIOUS MALEVOLENCE ve AXECUTER'da) çaldığımız tüm AUTOPSY parçalarının sadece bir bölümüne medley yapma fikri vardı... Sonuç daha iyi olamazdı ve bizim en büyük ilham kaynağımıza saygı sunmanın en iyi yoluydu ! Bu medley canlı set listimizde sabit bir ismi var, biz çalarken moshcular delirdi ! Efendilere Selamlar !
Son albümde bir çok enstürmantal parça yer alıyor.Fakat bir parça var ki albümdeki en sevdiklerimden biri Deep Red - The Blood Is Running Cold.Gayet güzel bir fikir.Nasıl hayat geçirdiniz?

André: Bazı kült korku filmlerinden soundtracklerini almaya her zaman çalışırım, hepsinibulmak o kadar kolay olmuyor zira... Deep Red'in soundtrackini dinlediğimde sanırım yüce Goblin'in soundtrackini Death Metal versiyonunu yapmak çok hoş olur... Tersis'e bu plan hakkında bahsettim fikri beğendi ve biz de parçayı seçtik ! Tüm işi o yaptı, orjinal olan versiyonu. Ve biz de çıkan sonuca gerçekten şaşırdık, enfesti ! Birçok kişi bunun hakkında soruyor bir başka soundtrack parça yapacak mıyız diye, fakat biz hala bilmiyoruz ney çıkacağını, 3. albüm için 2012'de ya da daha sonraları çalışmaya başladığımızda düşünüp karara varacağız!Grubun ilk günlerine döndüğümüzde gelişim ve değişiminiz olumlu yönde gözüküyor.

Bize biraz da o günlerden bahsedebilirmisiniz?

André: İyi arkadaşlar arasında proje olarak başladıydık sadece, büyük planlarımız ya da iddialarımız yoktu o sıra: sadece birkaç parça yaptık (çoğu debut albümümüzde)) ve zamanımızın çoğunu cover çalarak geçirdik ! Ve yaptık... Sadece neredeyse 1 sene sonra bazı arkadaşlara göndermeye başladık ve bu yolda iyi arkadaşımız Renzo'dan davet aldık, kendi şirketi The Hole Productions!'a . Daha yeni başlamıştı şirketinde o sırada ve ilk albümümüz onun ilk çıkışıydı !

Size ilham kaynağı olan grupları hangileri?

André: Wohhh, gerçekten cevaplayamam bunu, tonlarca grup var ilham kaynağı olan, fakat AUTOPSY ve IMPETIGO en büyükleridir tabii !

Son dönemde takip ettiğiniz gruplar hangileri?

André: Şuanda oldukça Hooded Menace, Undergang, Grave Ritual, Burial Invocation,Stench of Decay, Vacant Coffin, Decrepitaph, Krypts, Skeletal Spectre, Revolting, Scaremaker, Coffins, Acid Witch, Grave Desecrator, Catacumba... dinliyorum.

Tersis: Günümüzün sözde Brutal Death Metal grupları hakkında, hoşuma gidiyor fakat gerçekten sevmiyorum. Daha çok eski Death Metal ruhunu alan gruplarda varım. Ayrıca diğer metal türlerini de severim; Black, Thrash ve NWOBHM gibi.


Birazda korku filmleri hakkında laflıyalım. Favori korku filmleriniz hangileri?

André: Wohhh adamım, gerçekten belirtmek için çok fazlalar !

-Brezilyada korku sektörü gayet iyi.Özellikle son dönemde çekilen bazı zombi filmleri ve José Mojica Marins'ın muhteşem klasikleri yer alıyor.Bence Coffin Joe başlıça korku karakterlerinden beri dünya çapında.Siz ne düşünüyorsunuz?

André: Ohhh evet, Coffin Joe (Zé do Caixão) yaşayan efsanedir ve biz Brezilya'ya gelmesinden gurur duyuyoruz. Yaptığı herşeyi kesinlikle bayıldık, ve bazı klasik prodüksiyonları; A MEIA NOITE LEVAREI SUA ALMA, ESTA NOITE ENCARNAREI NO TEU CADÁVER, O ESTRANHO MUNDO DE ZÉ DO CAIXÃO, O DESPERTAR DA BESTA – RITUAL DOS SÁDICOS gibi ve tonlarca fazlası dünya çapında gerçekten kültler !
Bakın: http://www2.uol.com.br/zedocaixao/index.html. Ona saygılarımızı gelecek çıkışlarımızda sunmamız için ciddi planlarımız var, tabii ! Ayrıca diğer çılgın kült Brezilyalı yönetmenler;Cardoso, Petter Baiestorf, Rodrigo Aragão, Fernando Rick and Gurcius Gewdner !

Lucio Fulci'nin gore adına dünyada sineması adına yeri ayrı aynı zamanda death metal içinde böyle olduğunu düşünüyorum. Sizce fulci'nin en iyi yapımı hangisi?

André: Genious !

Favori korku filmi yönetmenlerin hangileri?

André: Belirtmek için çok fazlalar !

Sikiş kadar hızlı kısım;

Horror: Flix
Death Metal: Sonsuz tutku
Gore: Kazıma !
Zombiler: Beyinlerrr !
Brezilya: 3.dünya !
Amazon: Biyo-kutsallık
Yamyamlık: Ekstrem
Sadizm: CREAMPIE tarafından yakında mümkün !
Haribo: Pelte beyinler
Offal: Deri parçalayan Death Metal

Son olarak röportaj için tekrardan teşekür ederim.Fanlarınıza söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

André: Desteğiniz için çok sağolun ! SADECE orjinal malzeme almaya çalışın ve süzme MP3 indirmecilerini heryerden def edin !

Tersis: Bizi desteklediğiniz için çok teşekkürler. Offal hakkında daha fazla bilgi için, yasal web sayfamızdan ulaşabilirsiniz: http://www.offalgore.com/ ya da MySpace'den:http://www.myspace.com/offalgore. Bizi izlemeye bu kanallarda devam edin çünkü her zaman haberlerleri ve grup hakkında bilgiyi güncelliyoruz. Kan soğuk akar...

Çeviri:Boba

Extreme Haribo Culture'ye aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails