11 Ocak 2011 Salı

Nude per l'assassino (1975)



Edwige Fenech harikası polisiye bir iş var karşımızda... İtalya'dan, Andrea Bianchi yönetmenliğini ve yazarlığını yapmış 1975 çıkışlı, temponun durağanlığını kıran birçok olayı içinde barındıran bir yapım "Nude per l'assassino" aka Strip Nude for Your Killer ile.

Edwige Fenech filmlere olabildiğine endam, güzellik, izlemeye doyumsuzluk kattığı kesinliği biliriz. Her bir filmde en azından bir uzva endekslenilir, kendisi gayet rahat açılımlı bir oyuncudur. Kanımca zamanının Claudia Cardinale, Brigitte Bardot ile beraber ek seksi hatunlarından biridir. Aksiyon olmadığı sıralar tempoyu yükseltme rolü bu filmde olduğu gibi ona bırakılır. Genç hanım hünerlerini bir güzel kullanır.



Neyse Edwige Fenech biyografisine dönmeden, kadrodaki diğer meşhurlara gelirsek, Nino Castelnuovo (Carlo) ve Femi Benussi'(Lucia)i görüyoruz. Yani Edwige Fenech (Magda) ablamız yalnız değil, ilaveten yardımcı sarışınımız Erna Schürer (Doris) da yer alıyor.

Konuya gelirsek;
Kürtaj yapılan genç kadın model ölür, ve doktoruyla başlayan zincirleme cinayetler görülür. Sıradaki kurbanlar kadının çalıştığı modellik ajansına bağlıdır. Adı Albatross olan bu ajans anlaşması zor, kıskanç biseksüel Gisella tarafından işletilir.

Başlarda Carlo'dan şüphelendiydim, zira kendisi polise bilgi vermeyi red ettiği için, bunu başlarına daha çok bela alabileceğini düşündüğünden olduğunu daha sonra açıklıyor, kendisi playboy fotoğrafçısıdır. Genç, güzel, alımlı bayanlarla tanışıp ajansa götürme ayaklarıyla yakınlaşma peşindedir, örnek: Lucia. Daha sonra Carlo, Magda'nın sevgilisi olacaktır, Magda da ajansdaki diğer bir fotoğrafçıdır, favori ablamız Edwige Fenech yani.

Katil kişisi motorsiklet takımı giyer ve kaskını hiç çıkartmaz, kurbanlarını hep zayıf, sıkıştıkları andan enselerinden yaklaşarak sırtlarından bıçaklayarak indirir. Merak ettim kadın kurbanlarına başka işler de yapacak mı yoksa rutin saplama mı diye, amcamız alışılagelmişi tercih ediyor hep.



Kurbanlar ortaya çıktıkça detektif ajansa gelip ajansdaki kişilerle olayı görüp görmedikleri, ne gibi bağı oldukları bu kişilerle, sorguya çekiliyor. Fakat net bir sonuç elde edilemiyor. Olay dizgisi bu şekil ilerliyor, tempo uzun süre düşük kalmıyor, devamlı bir iniş çıkış anları yansıtılmış filmde. Ve böylelikle tekrar tekrar izlenebilirlik haliyle yüksekseliyor.

Filmin ortalarında komik bir ana da yer verilmiş, bu da sürpriz kalsın. Bir nevi suçluluk duygusu yansıtılmış, kısa da olsa renk katmış.

Lucia'dan hiç bahsetmedik oysa Magda'dan sonra gelen 2. en alımlı dişimiz filmdeki. Carlo ile tanıştıktan sonra, Carlo hanfendiyi ajansa fotoğraflarını çekip kendisini model adayı yapacağından bahseder ve iknasında başarılı olur. Hoteldeki karşılaşmaları ise havuz başında toplanan birkaç baltadan biri olarak kendisi havuzu dört dönen hatundan etkilenir ve Lucia yürürken daha, arkadan fotoğraflarını çekmeye başlar. Bu girşimcilik otel odasına çıktığında çok şey sağlayacaktır.



Filmin sonunda hiç ummadığınız bir kişinin olduğunu görürüz o kaskın arkasında. Ve son iki sevgili arasında mutlu bir yatak beraberliğiyle son bulur.

Filmde şiddet, rakipleriinde olduğu kadar ön planda değildir, ama kesinlikle izlemesi gayet eğlenceli bir film olduğunu söyleyebilirim. Çekimleri gayet iyi yapılmış, ve kurgusu çok iyi olmasa da polisiye film seviyorsanız ve aynı zamanda erotizm BOLCANA içersin isterseniz Strip Nude for your Killer ile yanlış yapamayacağınızı söyleyebilirim gayet emin biçimde.

sizleri Avrupanın uzman kompozitörü Berto Pisano'nun bestelediği durumlara çok mu çok uygun 70'lerin cazı ve filmden ateşli bir sahneyle bırakıyorum;




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails