12 Ocak 2011 Çarşamba

Necronomicon - Geträumte Sünden aka Succubus (1968)



Erotik sinemaya sürrealist ve sadist yaklaşımlarıyla farklı bir bakış açısı getirmiş olan Jesus Franco'nun En meşhur filmlerinden biridir Necronomicon aka Succubus.
Zamanın film furyasına uygun bir olmasına rağmen düşünce yapısı olarak ilerici bir filmle karşımıza çıkıyor Jesus Franco.

İspanyanın en önemli korku yönetmelerinden olan Franco'nun ilk dönemine ait olan Succubus'un senaryosu ise gene İspanyol korku sinemasının meşhur prodüktörlerinden olan Pier A.Caminnecci tarafından yazılmıştır.

Gayet başarılı bir kurgu ve senaryoya sahip olan film tümüyle ele alındığında gayet Mario Bava esintileri sergilediğini görebiliriz.İspanyol-Alman ortak yapımı olan film ise Lisbon'da çekilmiş.


Baş rolde yer alan B-movie kraliçelerinden Janine Reynaud dışında Conan the Barbarian da rahip rolünde karşımıza çıkacak olan Jack Taylor ve Adrian Hoven yer alıyor.

Gerçeklik ile rüya arasında gidip gelen film de Muhteşem bir dansçı rolündeki Lorna Green'ın(Janine Reynaud) Menajeri ve aynı zamanda sevgilisi olan William (Jack Taylor) filmde bir nev-i şeytan karakterinde canlandırılmıştır.

Nasıl kafalarda olduğu anlaşılmayan ancak yüksek dozda lcd'yle saykodelik ortamlarda takılan bu ikili filmin çeşitli bölümlerinde farklı karakterlere bürünmektedirler.Şiddet düşkünlüğü olan Lorna ise kulüpler de yaptığı S&M gösterileri hayallerinde de gerçekleştirir.

Onu aynı gün İsveçte ya da Almanya da görenler ve hatta birlikte olduğunu idda edenler bile olur.Halisilasyonlarının sonunda birlikte olduğu kadın ve erkekleri de hunharca katletmesi de ayrı bir vakadır.



Temelde kadının cinselliğe bakış açısını ve cinsellikteki yerini sürrealist yaklaşımla ele almaktadır.Lorna karakterinin içindeki sadizme dayalı dişilik iç güdüleri karadul var-i simgelendirilmiştir.

Kanımca filmin başındaki S&M canlı performansının dışında ki filmde ki en vurucu sahne,Amiral Kapp'la olan buluşmalarıdır.Amirale oynadıkları garip soru cevap oyunu oldukça sivri ve şeytani gülümsemeler ile doludur.

Kapp:Din ?
Lorna:GOMORA

Jesus Franco'nun daha sonra ki yıllar da yöneteceği filmlerin temelini oluşturacak olan Necronomicon,Alternatif bir şeyler arayanlara dahi itap edebilecek bir film.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails