16 Ocak 2011 Pazar

Laff a Lympics



Tv kanallarında en çok izlenen çizgi filmlerin çoğu Hanna-Barbara tarafından çizilmiştir.Çocuklara hitap ettiği kadar eğlencesi yetişkine de hitap eder.1957 yıllından bu yana çizgi filmlerini dünya'nın dört bir yanındaki çocuklara sunan Hanna-Barbara,hem eğitici hem de eğlendirici konseptini tüm çizgi filmlerinde ön planda tutmuştur.


1977 yılında televizyon ekranında gösterilmeye başlayan Laff a Lympics'ın ülkemiz de gösterimi özel kanalı yılların ilk dönemlerine denk gelmektedir.24 bölüm süre gelen bu çizgi filmin hatırladığım kadarı ile tüm bölümleri ülkemizde de yayımlandı.

3 takımın bulunduğu çizgi filmde dünyanın dört bir yanında en acayip yarışların yapıldığı olimpiyatları bizlere izlettiler.


Bu 3 takım tabi ki de Hanna Barbara'nın en popüler kahramanlarından oluşmaktaydı.

Ayı yogiler(Yogi Yahooeys)

Turunçu renkleri ile Kaptan Ayı yogiler ve arkadaşları

Ayı Yogi (takım kaptanı)
Bobo
Cindy
Akıllı Bıdık (Huckleberry Hound)
Pixie ve Dixie (fareler)
Mr. Jinks
Hokey Wolf
Yakky Doodle (yavru ördek)
Wally Gator (timsah)

Şahsen pek sevmediğim bir takımdı.Ayı yoginin türlü türlü arkadaşları zaferden zafere koşarlardı.24 yarışın 7'sinden galibiyet iyi ayrılan Yogilerin en başarılı geçirdikleri etap ise kesinlikle Büyük kanyon'dan İrlanda'ya uzanan o çılgın yarıştı.

İlk ayakta katır yarışından sonra ip üzerinde kanyon'nun bir tarafından diğer tarafına yolculuk ve ardından irlanda ayağında irlandanın simgelerinden olan elf cinlerinden yakalamaca ve son oyun ise golf turnuvasıdır.

Scooby Dooby

mavi renkleri ile kaptanları Scooby Doo ve arkadaşları.

Scooby Doo
Shaggy
Scooby-Dum
Dynomutt
Blue Falcon
Kaptan Mağara adamı
Brenda
Dee Dee
Taffy
Speed Buggy
Tinker
Babu
Hong Kong Phooey

Bu çizgi filmin ana karakterleri Scooby-Doo ve tayfasıdır.Toplamda 14 kez galibiyet kazarak Laaf-a lympics en başarılı takım unvanı elde etmişlerdir.En farklı galibiyetleri ise Kuzey kutbu ile Tahiti arasında olan yarış dışında Fransa'dan Avustralya'a süren bir diğer nefes kesici yarıştı.

Çizgi filmin has adamlarından olsa gerek pek planda tutulmamaların karşım kadrolarındaki Kaptan mağara adamı,Hong Kong Phooey ve tabi ki Scooby-doo dan dolayı gönlümüze yakın geliyordu.


Son olarak ise takımın kralı olan Gerçek kötüler yeşil renkli formaları ve kaptanları değerli ile kanımca Çizgi filmin en has takımıydı.

Değerli (Mumbly)
Dread Baron
Dalton Kardeşler
Dinky
Dirty
Dastardly
Mr. Mrs. ve junior Creepley
Magic Rabbit
Daisy Mayhem
Ahtapot Orful
Sooey (domuz)

Yarışma boyunca sadece 2 galibiyet alabilen gerçek kötüler,beceriksiz olduklarından değil hile hurdaya baş vurdukları için her kötü sonuçlar almışlardır.Aldıkları 2 galibiyetin biri New york'tan İstanbul'a uzanan ayaktır ki bu en eğlenceli bölümlerden biridir.Diğer galibiyet ise Fas'tan Vaşginton'a uzanan yarıştır.

Bin bir türlü ali cengiz oyunu ile rakiplerini alt etmeye çalışırken yarışı unutur gerçek kötüler bu da kötü olduklarından olsa gerek.

Gevezelıkleriyle gerçek spikerleri aratmayan Mildew ve Snagglepuss'da çizgi filme ayrı bir tat katarlar.


Yayımlandığı dönem cumartesi gündüzleri yayımlanan çizgi film ülkemizde ise hafta içleri okuldan saatinden sonra haftasonları ise sabahın köründe yayımlanmaktaydı.
ÜberGoreWitch'ın de vakti zamanında severek izlediği Laff-a Lympic bizim yaş grubumuzun unutulmazlarındandır.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails