22 Ocak 2011 Cumartesi

Exile (Jor) - Dead Thrashers Rising (2010)


Ürdünlü Thrash Metalciler iş başında. 4 şarkılık demolarıyla güzel bir başlangıç yapmışlar diyebilirim.



Grubun kadrosu:

Nader - Vokal / Gitar
Ibrahim Al-Khatib - Bas
Mahmoud Tayyem - Davul

Demodaki Şarkılar:

1.Ignorant is What you Are
2.Dead Thrashers Rising
3.Killing Storm
4.Living Hell

Grup temel olarak Kreator mantığında bir thrash metal yapıyor denilebilir. Hızlı ve gaz bir müzik üzerine yoğunlaşmışlar.

Davulcular bol bol speed ataklar ve spa spa işlerine bakıyor. Eski Thrash Metal işlerini sevenlerin çok beğeneceği davul partları var diyebilirim.

Gitarcılar Alman Thrash Metalini oldukça çok seviyor olucaklar ki gaz, hızlı ve sert riffler yazmışlar. Grup Ürdün'ün Amman şehrinde kurulmuş. Ürdün'ün yöresel müziği nasıldır bilemediğim için gitar riffleri hakkında da çok kesin konuşmak istemiyorum. Çünkü arada ilginç riffler giriyor. Gitar atraksiyonları var diyeyim. Yok eğer Ürdün'ün yöresel müziğine ilişkin bir durum varsa da bilgimiz dışında olduğu için kusura bakmasınlar.
Fakat grup Hızlı Alman Thrash Metaline uğraşıyor demek sanırım en doğrusu olur.

Vokalci sizi 1980'lerdeymişsiniz gibi hissettirebilir. O eski Thrash Metal haykırışları var adamda. Biraz çığrınma vari Vokallere sahip. Bağırmakla, çığrınmak arasında ilginç bir vokale sahip. Müziğin gazınada iyi ayak uyduruyor.

Kayıt kalitesi için aslında iyi denilebilir. Sonuçta bu bir demo ve bir demo kaydı için oldukça açık ve net, temiz bir kayıt olmuş diyebilirim. Bir albüm gibi çok temiz ve berrak değil fakat bir demo kaydı için yeterli diyebilirim.

Söz konsepti tam olarak nedir bilgiye ulaşamadım. Fakat savaşlardan falan bahsediyorlar muhtemelen.

Albüm kapağı ise adamların amacını çok açık belli etmiş. Ölü Thrashcilerin İsyanı diye Demo ismi olursa, kapakta da bu tip bir şey beklenir. Eski Thrash Metal ruhunu yeniden alevlendireceğiz diyorlar.

Grup 6 şubatta Extreminal org / Serapeum org tarafından ülkemize getiriliyor. Gaz ve Hızlı Thrash Metal sevenler, Old School Thrash Metal dinleyelimde gazımızı atalım diyenler kaçırmasın diyorum.

Şarkı Örneği için:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails