8 Ocak 2011 Cumartesi

Dying Fetus - Killing On Adrenaline (1998)


Mademki Destroy The Opposition albümünün kritiğini yaptım. Ayrılmaz ikiliyi ayırmamak lazım diyerek arkasından Killing On Adrenaline albümününde kritiğini yapayım dedim.


Albümdeki Kadro:

John Gallagher - Vokal / Gitar
Jason Netherton - Bas / Vokal
Brian Latta - Gitar
Kevin Talley - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Killing On Adrenaline
2.Procreate The Malformed
3.Fornication Terrorists
4.We Are Your Enemy
5.Kill Your Mother/Rape Your Dog
6.Absolute Defiance
7.Judgement Day (Integrity Cover)
8.Intentional Manslaughter

Bu albüm aslında Dying Fetus'ün gerek vokal olarak, gerek sözler olarak her türlü extreme işlere oynadığı albümdür. Grubun geçmişine baktığımızda ilk demolardan yaptıkları bir toplama albümü, daha sonra Purification Through Violence albümü daha sonrada Killing On Adrenaline albümü geliyor. Bu albüm aslında eski albümlerdeki gibi bir anlayışla yapılsada yani Underground bir kafayla yapılmış olsada, bu albümle beraber artık grup tanınmaya ve mainstream arenaya çıkmaya başlamıştı. Her ne kadar Destroy The Opposition albümü bu konuda çok daha etkili olsa da, Killing On Adrenaline albümü Dying Fetus'ün mainstream arenaya çıkmasında ilk adım denilebilir.

Bu albüm davulcu Kevin Talley kişisinin ilk kez Dying Fetus'te çaldığı albümdür. Haliyle daha önceki albümlerdeki davullar ile bu albümü kıyaslayınca Kevin Talley'in ne kadar sağlam bir davulcu olduğu ortaya çıkıyor. Fakat öteki davulcularda şimdi işe yaramaz adamlar değil. Dying Fetus'un davulcusu olmuşsanız zaten otomatikman sağlam bir davulcusunuz demek lazım aslında. Fakat Kevin Talley'in hem isminin nam salmaya başladığı, hemde albümün genel extremeliğe oynayacağız mantığı sayesinde oldukça hızlı işlere girişilmiş. Çift Kroslar, Blastlar, Zil atakları vs hiç hız kesmeden devam ediyor. Davulcu Kevin Talley'in kondisyonunun ne kadar sağlam olduğunu kanıtlıyor adeta. Dying Fetus'un Teknik Death/Grind/Hardcore karması bir mantığının davul kısmı bu adam sayesinde oluştu diyebilirim.Teknik bölümlere de Hardcore bölümlere de uygun şekilde, her türlü çalıyor.

Gitarı bu albümde de 2 kişi paylaşıyor. John Gallagher her zamanki gibi öncü olan adam. Solo işleri kendisinden soruluyor. Bu albümde aslında Destroy The Opposition albümüyle aynı mantığı taşıyor. Teknik Death/Grind/Hardcore mantığı bir yapı mevcut. Fakat bu albüm daha önceki albümlerdeki Underground mantığınıda içerdiği için ve grubun extreme bir iş yapacaz mantığıyla yola çıkmasından dolayı daha farklı bir olay diyebilirim. Gitarlar eski albümlerde olduğu gibi karanlık bir atmosferide hafiften sağlıyor. Gitar tonları biraz daha old school vari diyebilirim. Fakat riff anlamında bakarsak Destroy The Opposition albümünde olduğu gibi Teknik Death/Grind ve Hardcore tipi riffler var. Dying Fetus'un hem extreme olacaz hem de eski mantığımızıda koruyacaz anlayışıyla yapılmış diyebilirim.


Vokal her zamanki gibi 2'li yapıya sahip. Bir yanda John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri, diğer yanda Jason Netherton amcanın güçlü Brutal Vokalleri, kombineli bir şekilde giriyor.

Jason Netherton oldukça gaddar ve öfkeli bir vokale sahip. Teknik Death/Grind rifflerinin girdiği gaz bölümlerde vokal yapıyor. Jason Netherton oldukça acımasız ve öfkeli Brutal Vokallerini öyle bir giriyor ki çok accaib gaza getiriyor. Aynı zamanda öyle bir hızlı okuyor ki, öyle atak ve bağırgan Brutal Vokalle, hızlı okuyuş birleşip, altınada Gaz ve hızlı Teknik Death/Grind riffleri eklenince ortaya çok vurucu bir iş çıkıyor. Jason Netherton amca bu albümde bence en Brutal Vokalini yapıyor. Yani John Gallagher vokaldeki 2'li mantıkta ısrar etmese muhtemelen Jason Netherton amcada Guttural Vokal işlerine girecekti. Oldukça gaddar, derin ve hayvani bir Brutal Vokal yapıyor. Albümün Extreme olucak arkadaş mantığını içermesinden dolayı olsa gerek ki çok hayvani ve extreme bir Brutal Vokal yapmış. Jason Netherton amcanın yaptığı en gaddar ve hayvani Brutal Vokal olduğunu düşünüyorum.


Vokalci John Gallagher amca derin, kalın, güçlü, iğrenç, gurultulu, kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine kazık çakar gibi çakıyor. Özellikle Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerini düşünürseniz John Gallagher'in en gaddar işlerine sahip iki albümdür. Vokalci John Gallagher amcanın en derin, en kalın, en gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yaptığı albüm bence bu albümdür. Vokalci John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri kalın, çok derin, kusmuk gibi ve gurultulu bir sese sahip. John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerine yabancıların niye Burp Guttural Vokal dediğini anlayabiliyorsunuz. Sürekli geğiriyormuş gibi ses çıkıyor adamdan. Özellikle bu albümde John Gallagher extreme bir mantık gözettiklerinden olsa gerek ki en gaddar, en derin, en piskopat Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yapmış. John Gallagher'in bu albümde yaptığı Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallere yer yer Destroy the Opposition albümünde de rastlasanız da, sürekli olarak bu şekilde Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal yaptığı başka bir albüm yok. Haliyle John Gallagher'in vokal olarak en extreme işe giriştiği albüm diyebilirim. John Gallagher bu albümde de hiphopçı, rapci gibi bir okuyuşa sahip. Gel gelelim bu albümdeki okuyuş tarzı sürekli olarak hiphopçılar gibi değil. Yer yer değişik işlerde deniyor. Fakat genel olarak oldukça hızlı bir şekilde okuyor. John Gallagher amcanın derin, kalın, kusmuk tipi, gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri ve hiphopçı tarzı ve hızlı okuyuşu birleşip, altına da hardcore tipi groove riffler eklenince çok hayvani ve gaddar bir etki yapıyor. John Gallagher amca, Brutal Death Metal ya da Death/Grind ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebilirim. Bu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayını aynı şekilde 1993'lü yıllarda yaptığınıda düşünürsek Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayını başlatanlardan birisi ve Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayının en büyüklerinden ve en iyilerinden birisi diyebilirim. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. John Gallagher bu albümde gösterdiği Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Amerikanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.


Kayıt kalitesi bu albümde biraz old school, biraz modern bir anlayışa sahip. Gitarlar, Davullar, Vokaller vs hepsi çok açık ve net anlaşılıyor. Fakat gitar tonları, davul tonları vs hepsi daha bir old school mantığında diyebilirim.

Söz konsepti tabiki politik işlerden oluşuyor. Şarkı uzunlukları 7 ile 4 dakika arasında değişiyor. Kill Your Mother/Rape Your Dog şarkısıda kısa süreli fakat John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal festivali verdiği vurucu bir iş diyebilirim. Integrity'den Judgement Day coverlarıda ayrıca tebrik konusu olan güzel bir çalışma diyebilirim.

Albüm kapağı bence Dying Fetus'un en extreme kapağı olmuş. Extreme iş yapıcaz diye yola çıkınca, bu durum albüm kapağınada yansımış tabi. Albüm kapağında arkada bir kadın heykeli var. Özgürlük anıtının heykeline çok benzese de yandan göründüğü için tam olarak kesin bir şey diyemeyeceğim. Normal bir kadının heykeli olmasıda çok muhtemel. Fakat ön tarafta yanan bir Amerika bayrağı var. Amerikan vatandaşı olarak albüm kapağında Amerikan bayrağı yanarken göstermek oldukça extreme bir olay olsa gerek.

Sonuç olarak bakarsak Dying Fetus'un bana göre en extreme albümü diyebilirim. Dying Fetus'un Teknik Death/Grind/Hardcore karması bir müzikle açtıkları yolda büyük bir grup olmalarını sağlamada ilk adım olan bu albümü bence tüm Dying Fetus sevenlerin dinlemesi gerekir. Death/Grind, Brutal Death Metal dinleyenlerin çok seveceği bir albüm. Özellikle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işlerini sevenler John Gallagher'in derin, kalın, güçlü, iğrenç, gurultulu, kusmuk tipi çok çok sağlam Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri için dinlemeleri gerekir diyorum.

Albümden Şarkılar ve Konser Performansı için:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails