15 Ocak 2011 Cumartesi

Deeds Of Flesh - Live In Montreal (2005)


Deeds Of Flesh Brutal Death Metal aleminin en ünlü gruplarından biri. Bunun ötesinde davulları ve konser performanslarıyla daha bir ünlü desek daha doğru olur.



Dvd'deki Kadro:

Erik Lindmark - Vokal/Gitar
Jacoby Kingston - Vokal/Bas
Mike Hamilton - Davul

Dvd'de izlenen şarkılar:

1.Intro
2.Carnivorous Ways
3.An Eternity Of Feasting And Brawling
4.Human Trophies
5.I Die On My Own Terms
6.Deeds Of Flesh
7.Reduced To Ashes
8.Human Sandbags
9.Banished
10.Cleansed By Fire
11.Trading Pieces
12.Infested Beneath The Earth
13.Inbreeding The Anthropophagi
14.Path Of The Weakening

Dvd'deki performanstan sonra Crown Of Souls parçasının videosu var. Oldukça güzel bir video. Fakat esas konumuz tabiki konser performansı. Klasik olduğu gibi davul ile başlayalım.

Deeds Of Flesh'in davulları her zaman aynı mantık üzerine kurulmuştur. Sürekli hızlı blastlar, hızlı çift kroslar, zillere blastlar, arada teknik ataklar, yer yer duraklamalar sonra yine aynı şekilde devam. Aslında grubun atmosfer olarak post apokaliptik bilim kurgu konseptini işlemesinden olsa gerek ki atmosfere destek olması için bu şekilde davullar var. Konserde de aynı şekilde devam ediyor tabiki. Şarkı başladığı gibi tototototot diye başlıyor hızlı blastlar beyninize beyninize vuruyor adeta bagetle. Dvd kaydedilirken oldukça güzel kaydedilmiş olduğundan olsa gerekki çift krosları çok net duyabiliyorsunuz. Albümlerde dinlerken nasıl bir his alıyoruz fakat Dvd'ye bakılırsa konserde daha bir güzel hise dönüşüyor demekki.

Gitar riffleri teknik brutal death metal rifflerinden oluştuğu için en üst düzey gaddarlığı yaşatıyor insanda. Tabi o dönem çaldıkları parçalar son albümlerinde olduğu gibi progresifliğe dayanıcak kadar uç düzeyde teknik değildi. Yansıttığı atmosfer daha bir güzeldi. Sürekli solo atarmış gibi bir his vermiyordu. O yüzden dinlerkende oldukça sağlam bir etki yapıyor. Özellikle Erik'in parmakları takip etmek ayrı bir heyecan verici. Gitarın üstünde geziniyorda geziniyor. Gitarlar aslında neden Brutal Death Metalcilere örnek olmuş bu performansı izledikten sonra anlamakta mümkün. Konseri izleyenleri accaip gaza getiriyor ve oldukça sert ve gaddar riffler mevcut. İzlerken verdiği gaz tabiki bir hız gazı değil. Yani old school death metal gibi bir gaz vermiyor, fakat gitar rifflerinin mevcut karmaşıklığı ve hızı ve yansıttığı atmosfer insanı oturduğu yerden kaldırmaya yetiyor.

Vokalde ise çift bir yapı mevcut. Deeds Of Flesh aslında vokal çeşitliliği yönünden her zaman güzel bir grup olmuştur. Jacoby Kingston amca Scream Vokalleri ve Frog Gutturalimsi Sick Guttural Vokalleri yapıyor. Şimdi ne diyorsun arkadaş diyceksiniz biliyorum. Adamın yaptığı Sick Guttural Vokaller yer yer Pig Squealmiş gibi bir his versede Pig Squeal vokal değil. Inherit Disease vokalcisinin yaptığı gibi tam bir Frog Guttural Vokalde değil. Bu yüzden Frog Gutturalimsi Sick Guttural Vokaller diyorum. Erik Lindmark ise her zamanki gibi Brutal Vokalleri ve Sick Guttural Vokalleri yapıyor. Brutal Vokalleri gayet anlaşılır ve güzel diyebilirim. Zaten kendine has bir Brutal Vokali var diyebilirim, bu artık bilinen birşey. Sick Guttural Vokalleri ise 2 türlü demek mümkün. Erik Lindmark yaptığı Sick Guttural Vokallerle aslında dinleyicileri hep şaşırtmıştır. İlk 2 albümde söylediği sözlerin anlaşılır olmadığı bir Sick Guttural Vokal yapıyordu. Daha sonraki albümlerde ise söylediği sözlerin anlaşılabilidiği Sick Guttural Vokaller yaptı. Konserde de karışık çaldıkları için bu durum iki türlü oluyor. Erik Lindmark hem söylediği sözlerin anlaşılabilidiği Sick Guttural Vokaller yapıyor hem de söylediği sözlerin anlaşılamadığı Sick Guttural Vokaller yapıyor. Haliyle Vokal yönüyle bakıldığında Scream Vokal, Brutal Vokal, Anlaşılabilir Sick Guttural Vokal ve Anlaşılamaz Sick Guttural Vokal, Frog Gutturalimsi Sick Guttural Vokal gibi bir yelpaze var. Dinleyicileri hiç bir şekilde sıkmıyor haliyle. Vokal çeşitliliği oldukça fazla diyebilirim.

Kayıt kalitesinin nasıl olduğunu zaten anlamışsınızdır. Davulun çift kroslarına, zillerinin ton farkına kadar net anlayabiliyorsunuz. Gitarlar oldukça temiz ve net olmuş. Vokaller çok temiz ve düzgün bir şekilde duyuluyor. Müziğin gerisinde gömülüp gitmiyor. Bu Dvd'nin görüntü kısmını çıkarıp, sadece ses kısmını alsalar Live Albüm olarak piyasaya sürülebilecek kadar sağlam bir kayıt var.

Söz konsepti artık bilindik Deeds Of Flesh konsepti. Post-Apokaliptik Bilim Kurgu ve buna bağlı olarak ölüm, işkence, acı vb konular işleniyor. Bu konsepti yer yer savaşçı tiplerle süslüyorlar tabi. Lejyonlar vs :) Albümde bu konsepte uygun yansıtılıyor. Konserde de yansıtıyorlarmış demekki.

Dvd kapağını Pär Olofsson çizmiş. Bir kılıç var ve arkasında sakallı bir tip sakallarını falan bağlamış. Yaşlı birazda duruyor. Güzel bir çizim. Deeds Of Flesh kesicez hepinizi demeye getirmişler muhtemelen.

Tüm bunlardan sonra şunlarıda söylemek lazım. Bu Dvd'den sonra gruban vokal/basçısı Jacoby Kingston gruptan ayrıldı. Anlayamadığım bir şey var aslında. Dvd'de görünene göre grubun frontmanliğini Jacoby Kingston yapıyor desek yeridir. Aslında grubu kuran ve frontman olarak düşündüğümüz hep Erik Lindmark olmuştur. Erik Lindmark hep daha bir ön planda görünürdü. Fakat konserlerde sürekli Jacoby Kingston seyircilerle diyalog kuruyor. Erik Lindmark arkada bekliyor. İşin aslı şaşırmama neden oldu.

Bunun dışında dvd'nin sonundaki Crown Of Souls Videosuda bir ayrı güzel. Koymak isterdim fakat internette bulamadım. Haliyle koyamıyorum.

Sonuç olarak bakarsak oldukça sağlam bir Dvd olmuş. Deeds Of Flesh'in konser performansı nasıl acaba diye merak edenler izleyerek öğrenebilirler. Deeds Of Flesh sevenler, Brutal Death Metal sevenler kaçırmasın diyorum.

Dvd'den görüntüler için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails