4 Ocak 2011 Salı

All Shall Perish - Hate.Malice.Revenge (2003)


Yeni nesil gruplarda sıradan ve vasat albümlerle olaya girip sonra çıtayı sürekli yükselterek enfes albümlere imza atmak gibi bir olay vardır genelde. Bazı gruplarda ise bu olay tam tersi istikamette işlemekte. Bununda en güzel örneklerinden biri All Shall Perish olabilir.

2002 yılında California, Oakland civarlarında icraatlarına başlamış olan All Shall Perish, şuan Nuclear Blast Records’un ağır toplarından biri. Konumuz olan albüm ise grubun debut albümü Hate.Malice.Revenge. 2003 yılının nisan ayında çıkan bu albüm bence grubun uzak ara en gaddar ve en kaliteli icraatı.

Albüme yüzeysel bakıldığında tekdüze gibi gözükse de, derinine inince her türden atraksiyonu barındıran bir albüm olduğunu görüyoruz. Death, Thrash, Black ve Hardcore gibi birçok türden tatlar albümün genelinde mevcut. Albümün işleyişi ise genel olarak Dismember ve Dying Fetus’un karışımı gibi sayılabilir. Ortada Dismember’ın yer yer süratli ve yer yer yavaşlayıp karanlık atmosferiyle arada Doom Metal’i anımsatan eski tarz melodik gitarları ile Dying Fetus’un aksak ve gaddar kısımlarının bir harmanı var diyebiliriz. Bir Slayer klasiği olan ve Cannibal Corpse gibi birçok ekstrem müzik grubunun da kullandığı karşılıklı gitar atışmaları ise işin bonusu olmuş.

Deathcore türündeki en berbat grubun bile davulcusunun vasatın üzerinde olduğu gerçeğini düşünürsek ve All Shall Perish’in de vasatın çok çok üzerinde bir grup olduğunu varsayarak Matt Kuykendall adlı şahsın nasıl bir hayvan olduğunu direk anlayabiliriz. Bolca blast beat ve müthiş zil oyunları ile görevini başarıyla yerine getirmiş.

Grubun sadece bu albümünde okumuş olan ilk vokalistleri Craig Betit ise şuanki vokalistleri Hernan "Eddie" Hermida ile kıyaslandığında çok daha gaddar ve başarılı bir vokalist. Eminim ki bu adamla devam etselerdi şimdiye kadar bize çok daha iyi icraatlar sunabilirlerdi. Craig Betit gibi nefretle kükreyen tavizsiz bir vokalist bu camiada zor bulunur cinsten(di).

Sonuca gelirsek; son yıllarda ekstrem müzik piyasasına yeni bir soluk getirmiş olan Deathcore türünün ilk örneklerinden biri sayılabilecek bu albüm, yakın tarihteki müthiş bir hazine. 2011’de yeni albüm ile gelicek olan All Shall Perish, bu albümden sonraki 2 albümüyle de beni tatmin etmediği için yeni albümden de pek umutlu olmadığımı açıkça söyleyebilirim. Ama her şeye rağmen böyle bir albüm bıraktıkları içinde bu adamlara karşı her zaman bir sempatim olacak…

8.5/10



Kadro:
Craig Betit: Vokal
Beniko Orum: Gitar
Caysen Russo: Gitar
Mike Tiner: Bas
Matt Kuykendall: Davul

Şarkılar:
1.Deconstruction
2.Laid To Rest
3.Our Own Grave
4.The Spreading Disease
5.Sever The Memory
6.For Far Too Long...
7.Never Ending War
8.Herding The Brainwashed

Myspace:
http://www.myspace.com/allshallperish



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails