13 Aralık 2010 Pazartesi

Acid Witch-Stoned(2010)



İlk yayımladıkları albümden sonra yaptıkları farklı tarzda dinleyenlerin beğenisini toplayan Acid Witch 2.Stüdyo albümlerini yayımladı.

Stoned adını taşıyan albüm grubun önünde karanlık,kötücül ve bol büyülü günler olduğuna delalet.Her şeyleriyle kendilerine has bir tadı olan Acid Witch bu albümde de bu tadlarını korumaktalar.

Saykodelik ve 70'lerin satanic rock olarak adlandırılan tonların karanlık death metal ile bütünleştiren Acid Witch,bu kez daha günümüze yakın bir müzik tonuyla karşımıza çıkıyor.

Kanımca değişimde etkili olan 2 bariz neden var.

Birincisi Lasse Pyykkö adlı elemanın ayrılması.İkinci neden ise Razorback Record yerine Hell's Headbangers ile anlaşmaları.Kanımca bu değişim elemanlara yaramış ve kendi kafalarındakileri daha iyi müziğe dökmüşler.İşin aslı 2009 ve 2010 da çıkardıkları 2 ep Witch House ve Midnight Mass ile bu orta yolu bulma safası daha bariz ortaya çıkmıştı.

L'ın gruptan ayrılması ile S ve D olarak grup devam etmekte.Hala kimin hangi enstrüman'ı çaldığına dair bir bilgi yok.

S hagrat
D ave

Tahminlerime göre ise ki bu iki elemandan biri Dave,Slasher Dave(Skincrawler ve Horrific) diğeri olan Shagrat Shitfucker'dan bildiğimiz gitar/vokal Timothy Shagrat.


Albüm kapağını ele aldığımızda gene 70'ler havası çizen gayet klas bir kapak elemanların dört kayıt kapağı da birbirinden güzel.Albümün kapağı Spooky dergisinin özel halloween kapaklarından esinlenerek yapılmış.

10 parçanın yer aldığı Hell' Headbangers etiketi ile raflarda yerini alan albümün sırası ile parça listesiyse;

1.Satanic Faith
2.Witchfynder Finder
3.Trick or Treat
4.Thundering Hooves
5.Live Forever
6.Whispers in the Dark
7.If Hell Exists
8.Stoned to the Grave
9.Metal Movie Marijuana Massacre Meltdown
10.Sabbath of the Undead

Bu sefer elemanlar kazanlarına biraz da punk iksiri ilave etmişler.Albümün günümüze daha yakın bir havada olmasından kastim kayıt kalitesi ya da old skoll olmaları değil.60-70'leri daha iyi uyarlamışlar.En azından o dönemin çılgın kulak tırmalayan soloları bu albümde yer almıyor.

Kanımca muhteşem bir intro ile bizleri karşılayan Acid Witch,Klavyeleri ile bir nevi meşhur İtalyan grubu Goblin'e saygılarını sunmuş.Satanic Faith adındaki intro klavyenin üstüne gelen konuşmalarla daha da bir anlamlı hal aldı benim için.Vakti zamanında Şeytanın kilisesi tarafından yapılan satanizm tanıtım/propaganda belgeselinden alınan bir kesit yüzümü güldürmeye yetti açıkca.

Witchfynder Finder,adlı parça ile kurbağ bacağı ve saylangoz pisliği kıvamında bir albümün bizi beklediğini rahatlıkla işitebiliyoruz.İlk albümdeki insana gina getiren rifler yerine daha eğlenceli rithmler kullanmaları normal kafalarlada kaldırılacak hale getirmiş.

Trick or Treat,oldukça Black Sabbath parçası.Başında giren klavye adamın aklını alır.Hiç grup hakkında bilgi sahibi olmayan birine:Bak kardeşim 75'te death metal vokalleri ile böyle bir varmış desen.Yer birde yanında yatar.

Thundering Hooves,enstrümantal bir parça kanımca albümdeki müzikal açıdan en zevkli parçalardan biri.


Whisper of Darkness,bu tarz klavyeyi bir de Enoch'ta duyabilirsiniz.Muhteşem atmosferik olmuş kanımca elemanlar kayıt öncesi Dario Argento'nun unutulmaz 3 filmini hatim etmişler.Deep Red,Suspira ve İnferno.

İf Hell Exits,özellikle bu parçanın 03:15'ten sonrasına vuruldum.Giren bir riff'i ve tonu genelde Southern gruplarından duyarız ancak elemanlar cuk diye oturtmuşlar.

Stoned to Grave,klasik bir Acid Witch parçası 2 sokak öteden duysam tanırım.Zaman zaman artan temposu ile Punk'ı kazana katmaları yaptıkları büyünün daha etkili olmasını sağlamış kanımca.

Metal Movie Marijuana Massacre Meltdown,albümdeki favori parça kesinlikle 10 numara.Zehirli elma gibi.Defalarca zevkle dinlecek bir eser.Radyoda program yapsam her hafta banko listemde yer alacak parçalardan biri olur.

Sabbath of the Undead,bir kalibre olsun daha sert ve güçlü.Albümün yapısı ile tamamen uyuşmakta.

İlk albümlerine nazaran daha ayık kafalarlada dinlenirliği yüksek olan Stoned grubun çizgisinin tam oturmuş olduğunu gösteriyor.Etkilendikleri tüm gruplardan bir tutam kazanlarına ekleyip yaptıkları formülün tarifini geniş tutan Acid Witch benden bu albümleriylede gene geçer notu aldı.

Haribo Puanı:Satanic Faith

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails