5 Kasım 2010 Cuma

Undead Creep-S.T (2010)



Ülkesine göre ele aldığım ve samimiyetimi belirlediğim gruplar vardır.Kaçınılmazdır aslında bu.Pek bariz üstünde durmayız ama edindiğimiz grupların ülkelerine şöyle bir göz attığımızda bunun rahatlıkla farkına varırız.Benim için İspanyol Death Metal grupların da olduğu gibi ve hiç düşünmezdim bir İtalyan asılı Death Metal grubunu tek dinleyişte bu kadar benimseyeceğimi.

Palermo çıkışlı 4 genç 2009 da kurdukları Undead Creep adlı grubun ilk tomurcuğu olan S.T adlı demo ile karşımıza çıkıyorlar.Kendi yayımladıkları demoları da sahip kalmıyor ve Morbider'ı de bünyesinde bulunduran Dark Blasphemies Records etiketi ile 100 adet satışa sunuluyor.Kısa zamanda iyi yol kat eden Undead Creep'ın yolu açık gibi gözüküyor.


Dört kişiden oluşan Undead Creep'ın kadrsosu ise;

Giorgio-Gitar
David-Davul
Sandro-Vokal
Maso-Bass


Genç kazımacılar kanımca doğru adımla başlamışlar.İtalyan olduklarını bilmesek safkan isveç death metal diye değerlendirmek içten bile değil.Lahit'ten gelen antik Death Metal olarak yaptıkları işi özetleyen Undead Creep,demo kapağıyla da bunu onaylıyor.İtalyan spagetti çizgi romanlarını andıran çizim kapak gayet şık durmuş.

5 parçanın yer aldığı demo 14 dakika süre geliyor sırası ile;

1.Darkest Slumber
2.Final Demise
3.Summoning the Abyss Lord
4.Ritual Slaughter
5.Undead Creep

Sound olarak kuşkusuz Entombed,Dismember ve Autopsy'nın döllerini taşıyor.Grave'de yok değil hani.Hatta içine Autopsy katılmış İsveç Death Metal'i desek daha doğru olabilir.

Darkest Slumber adındaki akustik intro'dan sonra Final Dimese gayet açık ve net şekil de yaptıkları işi bizlerin kulaklarına tıkıyor.Yeraltından çıkma bir grup için pırıl pırıl bir yakıta imza atmış.Her şey çok net duyuluyor.

Summoning the Abyss Lord,Buram buram girişi ile buram buram Autopsy kokan bir parça,hatta Reifert'lı Death zamanlarında da buna benzer girişler görebiliriz.
Kullandıkları gitar tonu hemen hemen Dismember'ın kulladığına çok yakın.D-beat tarzında geçiş ve kararlı solalar da gayet zevkli olmuş.Tempolu bir parça olamasına rağmen kapanıştaki ızdırap dolu karanlık kısmı ve vokalin ekolu haykırışları ile olması gereken gibi bir old skoll death metal parçası.

Ritual Slaugther,Matti Karki tarzında vokallerin ön plan da olduğu parça grubun kanımca gelecekte yapacakları kayıtların da temel rifflerinin hepsini için de bulunduruyor.Kara büyü,vahşet ve şiddet öğelerini işleyen Undead Creep,yaptıkları müziğe de bu gaddarlığı vermiş.

Kayıtta yer alan son parça aynı zaman da grubun da ismini taşıyan Undead Creep,Tek solukta akıp giden çok tempolu bir iş.Konserler de iyi toz koparacağı kesin.

Testere tonlu gitarları,d-beat ağırlıklı davullar ve gaddar vokalli ile İtalyanın Palermosundan,kuzeyin Death Metaline selam çakan bu gençlerin ileri ki kayıtları umarım bu tatta olur.

Morbider edinip dinlediyseniz Undead Creep'ı de beğeniceğinizden eminim.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails