2 Kasım 2010 Salı

Tales from the Crypt (1972)




Çizgi roman uyarlamaları ile pek aram iyi olmasa da bunu bozan bir kaç tane uyarlama mevcut ve bu uyarlamalardan biri de 1972 yapımı Tales from the Crypt.

Tales From The Crypt ve The Vault of Horror adlı korku çizgi romanlarından uyarlanan film Hammer prodüksiyonlarının en başarılı yönetmenlerinden biri olan Freddie Francis tarafından yönetilmiş.


Creepy,Eerie ve Vampirella'nın rakip çizgi romanlarıdır.Uncle Creppy gibi bir hikaye anlatıcısına sahip olan çizgi roman'nın film uyarlamasında da bunu es geçmemişler.

Film kadrosunda genel Hammer oyuncuları dışında dikkat çeken isim ise Joan Collins,Amerikalı oyuncuyu Star Trek hayranları klasik bölümlerinden hatırlayabilirler.

Filmin mevzusuna baktığımız zaman,


Tarihi bir zindan-lahit'e gezinen beş birbirini tanımayan kişinin,beş farklı hikayesini izliyoruz.Tales From The Crypt'ın o tarihe kadar yayımlanan en iyi beş hikayenin bir araya getirilmesi sonucu böyle bir senaryo oluşmuş.İşin aslında kötücüllere taviz verilmeyen film de tüm 5 kötü şahısta cezalandırılıyor.Bu yüzden pek iç açıcı olmasa da çizgi romanların o saman sayfalarını izlerken fazlası ile hissettiriyor.



Mekan çekimleri aynı çizgi film karesi gibi.Burada yönetmenin gerçek mesleği olan fotoğraf yönetmenliğinin tecrübesi konuşmuş kanımca.5 hikayede de karakterlerimiz kötülük yapıp,kötülük görüyorlar.

İngiliz korku tarzının tüm öğelerini barındıran film pazar ya da pazartesi akşamlarının sıkıcılığı atmak için bire bir ilaç.Daha sonra dan diziye çevrilen film ne kadar sıradan ve basit olsa da,(sonuç olarak çizgi roman uyarlaması)dünya korku sinemasının zirve yılları olan tipik bir 70'ler filmi olduğunu asla göz ardı edemeyiz.


Bu aralar sakin,kanlı ama bir o kadar da eğlenceli bir şeyler izlemek istiyorum diyorsanız Tales from the Crypt'e göz atmalısınız.

Haribo Puanı:The Crypt Keeper: Who's next? , Perhaps... you?

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Related Posts with Thumbnails