26 Kasım 2010 Cuma

Ekşi Beşiktaş: Bugun Var Yarin Yok!

Zurnanin zirt dedigi yer burasi iste... Donelim arkamiza bakalim...


Fatih Terim 1. yildaki sampiyonlugu gecelim, orasi bizim derdimizin buyuk oldugu yer. Dort sampiyonluga giderken kendi sahasinda Fener'den dort yedigi mactan sonra kovulsaydi kim ne derdi? Kovulmadi. Yeri saglamlastikca saglamlasti, tartismasiz kulubun lideri oldu. Chelsea'dan benim de son gunlerini yasayan Ali Sami Yen'de mevcut oldugum o macta 5 yedi. Yine kovulmadi. Gitti UEFA kupasi'ni aldi.

Gordon Milne 3 sene ust uste ligi ikinci bitirdi. Metin'i mi kesmedi takimdan? Her mac herkes Metin'i isterken o onemsemedi, iyi yapti kotu yapti bilinmez ama arkasinda duran bir yonetim vardi, gucluydu. Bugun vardi, yarin da vardi. Geldi uc sene ust uste sampiyon yapti bu takimi. Dorduncu senesini konusmayalim. Yine Ali Sami Yen'de yine mevcutlar icinde ben de varken o 1-1 biten macta kacirdi sampiyonlugu. O donemde 2 yabanci hakkimiz oldugunu unutmayalim...

Cok sevgili Lucescu! Geldi ne oldu? O efsanelesen, Galatasaraylilarin hala dovundugu kadroyla sampiyonlugu kaybetti. Kimisi Emre Okan ikilisini hala suclar bunun icin. Ama Lucescu da guclu tutuldu, takimi bastan yaratti, gitti yine Avrupa'da yukarilara oynadi. Olmadik adamlarla... Kovsalar kovamazlar miydi yani Mustafa Denizli'ye gecilen Lucescu'yu? Kovmadilar.

Mustafa Denizli!!! Besiktas'a geldi, cok mu iyi gitti her sey devre arasina kadar? Devre oldugunda kim Besiktas sampiyon olacak diyordu ondan baska? Sabredildi, kredi verildi, guclu olmasi saglandi ve sampiyon yapti Besiktas'i.

Bakin ozellikle farkli periyodlar, farkli hocalar veriyorum. Schuster basarili olur olmaz bilemem. Ama biz de kendimizi kaptirip "Bugun var yarin yok" demeye baslarsak zaten gerizekali bir organizasyona sahip futbolumuzda nereye gidebilecegiz? Sercan Yildirim 10 Milyon Euro. 10 Milyon Euro. Versen alabilir misin? Bence hala alamama ihtimalin var. Turk futbolu budur. Sercan Yildirim gelecek vaad eden 100 futbolcu arasindaymis, Ertugrul Saglam gelecek vaad eden hocaymis, Ismail gelecek vaad eden 100 topcudanmis birakin bu isleri.

Sismis piyasa degeriyle Turkiye'de futbolun iki tane secenegi var bugun. Ya yerli oyuncularin boyunduruguni kiracak ya da yerli oyuncularin boyundurugunu kiracak.

Sen Ibrahim Toraman'a muhtac misin degil misin? Muhtacsin... Nihat Kahveci'ye muhtac misin degil misin? Muhtacsin... Peki Ibrahim Toraman sana muhtac mi? Yarin Galatasaray almaz mi Toraman'i? Zan, Serdar'i almadi mi? Ne oldu peki? Arkadas bu adamlarin zaten hali hazirda mevcut uc kurusluk futbol yetenegi ne zaman ortaya cikiyor? Sana muhtac oldugunda. Bu topcularin hepsinin tek motivasyon kaynagi varolma savasi. Hele 3-5 sene dunyaligini yaptiysa kalmiyor, bitiyor. Maalesef futbolcun bu. Kalite bu kadar. Bunu duzeltebilir misin? Evet ama duzeltmemeyi secip ahmaklik ediyorsun. Yabanci siniri, kapali ekonomi bunu kurtarir zannediyorsun. Kurtarmaz. Bilakis batirir. Yahu dunya almis yurumus, butun ekonomiler dunyaya acilmis, globallesmis, sen hala yabanci siniri pesindesin... Dun aksam rezil olduk iste, rezil olduk. Memleketimiz dunyaya en buyuk futbol sahnesinde boyle tanitiliyor. Fener gidiyor bir ceyrek final oynuyor ertesinde 2 puan aliyor. Besiktas 8 yiyor, Bursa bes macta 15, sifir puan ofsayttan bir gol. Galatasaray elemeleri bile gecemiyor senelerdir. Sorsan sahadaki takima 50 Milyon Euro isterler dun aksam. Kapali ekonomi budur iste. Sen bugunun dunyasinda araba ithal etmezsen, vergileri %80'e cikarirsan Sahin'e 20 sene biner, Albea'ya binince ne guzel araba dersin. Eger rekabetci olmak istiyorsan rekabeti once iceride yaratmak zorundasin...

Carelerden biri ne peki? Hoca. Senin hocan bu "ben oldum" adamlari "bittin sen" diyerek cope atarsa hadi bakalim dusuk performans gostersinler de goreyim. Serdar da Gokhan da gitmeden Besiktas'ta hala futbol oynuyorlardi. Oynatma Nobre'yi on mac bakalim kac paraya gidecek Galatasaray'a? Ama sen diyorsun ki hoca icin "BUGUN VAR YARIN YOK" e sen de bunu dersen, ben de bunu dersem o zaman sen taraftar olarak bu kulube iki kazik caktinsa bu topcu onbes kazik cakiyor. Bunu gormemek mumkun mu? Biz bilmiyor muyuz Turkiye'de 5 mac kaybedince hocalarin asildigini, kovalandigini?

Besiktas kirk kere yapti, bir kere tutturdu. Bu takim sezon ortasinda hoca degistiremez. Olmaz. Bu bir cozum degil, bilakis cozumsuzluktur. Sen gidip hocayi koydugun 20 sezonda 1 kere sampiyon olmussun. Hepsi enkaza donusmus. Bunu gormuyor muyuz? Sonra hoca kulubede oturuyor, basina saygi gostermiyor, ligimizi demode buluyor... Bunu soyleyen bes bininci kisi olarak tekrar edeyim. Senin sampiyonun, ustelik baya baya ligi uzun suredir domine eden sampiyonun dun aksam 6 tane yedi Valencia'dan. Degismez nasilsa deyip, iki tik degisim gordugumuz seyi de cope mi atacagiz?

Yuki the Zorba/Ekşi Beşiktaş'a aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails