8 Ekim 2010 Cuma

Salem (Isr) - Millions Slaughtered (1990) [demo]




Salem’in ilk hali son derece feci, leş ve mezbaa dolu, tiksinçlik ve gaddar dolu geçmiştir. Bunu ilk işlerini kapsayan demo yıllarında (1986-1990) aykırılık, anti-etik, putkıran dolu sözleri/tavırlarıyla kendini belli etmektedir, vasat sözler yer alsa da içlerinden.

“Millions Slaughtered” canlı bir demo kaydı olmuştur Roxan klübünde Tel-Aviv’de. Salemi evrensel başarı kazanmasını sağlayan bir demo olarak geçer. Aynı zamanda bu demoda yer alan parçalar önceki demolarda yer alan parçaların toplaması gibidir, bazıları yer almasa da. Kapaktan ve parça isimlerinden kendini belli eden bir söz konseptine sahiptir.

Bu grubu 80’lerin ortalarında diğer gruplarından ayıran olayı ise aşırıcılık olayında tavan yapmış olması, hem söz, hem duruş, hem de çaldıklarıyla kalabalıktan kolayca ayrılır. Olabildiğince çirkin ve saldırgan tavırlarıyla demodan dinlerken olayı çiğ çiğ damarlarınıza zerk etmeyi son derece iyi bir şekilde başarıyor.

1986’da yayınlanan ilk demo teybi esasen müzik endüstrisi için planlanmıştı ve günümüzde bir elin 5 parmağını geçmeyecek sayıda kopyaları demo kaçıklarının elinde müzayedelik olarak yerini koruyordur eminimki. Grubun kendi adını taşıyan ilk demoları ekstrem metal türünde yeni bir çığır açarak o zamana dek görülmemiş gaddarlığı dünyaya göstermiş oldu.

Demoda yer alan parçalar;

1.Millions Slaughtered (Live)
2.Children Don't Fight (Live)
3.Execution (Live)
4.Necromancy (Live)
5.Fields Of Death (Live)
6.Voices From Hell (Live)
7.Fucking Maniac (Live)
8.Old Wounds (Live)
9.Emotional Demands (Live)
10.Slow Death (Live)
11.Children Don't Fight
12.Fields Of Death

Son 2 parça 89 demosundan stüdyo parçalarıdır. Bu iki parça zamanın gelmiş geçmiş en ekstrem işlerindendir. Saf black metal/noise !! Diğer parçalar ise Messiah/Hellhammer/Slayer etkili death/thrash işleridir. Kayıtta gitarlar gayet net duyulabiliyor. “Show No Mercy” gitar tonu gibi keskin bilenmiş. Basit ama sadistik havayı oluşturmada demirbaş; kimi hızlı kimi yerine göre yavaş yerleriyle eksisiz artısız bir performans sergilenmiş. Gözboyama işleri yok, gönülden ne kopmuşsa o çalınmış.

Baslar gitarlar kadar ön planda değil, az da olsa hissedebiliyorsunuz senkop ve kimi eşliklerde. Davulcu 16 yaşındaymış bu demoyu kayıt etmeden önce, yaşına göre hayli iyi bir performans sergilemiş. Bas ile güzel örtüştüğü yerler var ve bu yerler gitar eşlikleriyle çok güzel bağlanmış kimi parçalarda.

Gelelim işin aslına, yani grubun başka neresi ekstrem derseniz. Kadronun en başından beri vokallik yapan şahısta bulursunuz cevabı. Referans olarak Nattefrost’un ve Tormentor dönemi Atilla’nın vokallerinden daha sert ve kalın biçimde cereyan ediyor. Duyduğunuzda bu kişinin cehennemde yanan tanrı olduğunu düşünebilirsiniz mesela.

Ekstrem işlerin ilk dönemleri ilgi alanınızsa kesinlikle kesinlikle kaçırmamanız gereken klasik 666% underground bir iş. Lakin buna bu derece yakın bir iş bulmak için arşivleri sersenizde zor çıkar.






Related Posts with Thumbnails