28 Ekim 2010 Perşembe

The Legend of Hell House (1973)



Perili köşkler korku dünyasının vazgeçilmezidir.Kasvetli görünüşleri,Karanlık atmosferleri,gizemli olaylarıyla izleyicileri her daim cezbetmiştir.Paranormal ve psişik mevzuların tavan yaptığı dönemler olan 70'ler de The Exorcist ile hemen hemen aynı tarihte gösterime giren The Legend of Hell House perili köşklerin kanımca paşasıdır.

Amerikalı yazar Richard Matheson yazdığı Hell House adlı kitaptan uyarlama olan film gayet başarılı bir şekil de işlenmiş.İngiliz korku sinemasının önemli isimlerinden biri,Jonh Hough tarafından yönetilen film,B-movie ortamlarının önemli iki ismi,Albert Fennel ve Norman T.Herman tarafından yapımcılığı üstlenilmiş.


Baş rol de (Benim film de ki Favori adamım)Roddy McDowall,Clive Revill,Gayle Hunnicutt,Roland Culver yer alıyor.Tüm filmde bu ismi görüyoruz.Roddy McDowall'ın süper oyunculuğu filme çok daha güzel bir hava katmış.

1973 yapımı filmin mevzusu özetle şöyle;

Cehennem evi olarak ün salmış olan Emeric Belasco malikanesini kelepir fiyata satın alan Deutsch evdeki sıradışı olaylar yüzünden Dr.Barret ve 2 medyumu eve davet eder.

Fizikci olan Dr.Barret ve Fiziksel medyum Ben Fischer ve zihinsel medyum olan Florence Tanner evdeki kötü ruhu için evin yolunu tutarlar.Daha önce Evde benzer amaçla bulunan Ben Fischer 8 sene sonra tekrar eve gelir.


Ben Fischer tecrübelerinden dolayı zihnini bloke eder çünkü önceki ziyaretlerinden buradan sağ çıkan tek kişi kendisidir....

Filmde ki atmosfer ve gizem muhteşem.Genç medyum Florence Tanner'ın possessed olduğu ve ruhla seviştiği sahne dışında.Fischer'ın Belasco hakkında yaptığı konuşma ve Dr.Barret'ın karısı Ann geçirdiği seksüel possesed'ı gerçekten görülmeye değer.

Final de hiç beklenmedik bir şekil de gelişiyor ve urkütücü sonuçlar doğuruyor.Legend
of Hell House,The Exorcist ile birlikte dönemin de bir çok filme öncülük yapmıştır.
Özellikle Erotik ve Porno sektöründe bu iki filmin harmanlanmış hali olan bir çok yapımı görmekteyiz.

Filmin bir sahnesinde Bayan Barret'ın yatak odasında ki kütaphane de gördüğü kitaplar gerçekte var olan kitaplardır.

Aslında bu roman uyarlamsı olan filmin temelinde yatan kitaplardır.

Obsessive Acts And Religious Practices by Sigmund Freud, The Worship of Priapus by Richard Payne Knight, The Psychology of Sex by Havelock Ellis , Sin And Sex, Conation Volition, Sex And Celibacy by T. Long, The Anatomy of Abuses by Philip Stubbs, Phallic Worship and Autoerotic Phenomena In Adolescence by K. Menzies.


Aynı zaman da Necrophagia filmleri arasında yer alan Hell House,Anal Nathrakh da ilham kaynağı olmuştur.

Haribo Puanı:Uyuşturucu Bağımlılığı,Alkol problemleri,Sadizm,Hayvanlara tecavüz,İşkence,Cinayet,Kan içme,Ölü seviçilik,Yamyamlık....Devam edeyim mi ?

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Related Posts with Thumbnails