25 Ekim 2010 Pazartesi

Heresy (UK) - Concrete Sox (UK) Split LP (1987)



Menşesi İngiltere olan 2 ekstrem hardcore grubunun gönül vermiş olduğu efsanevi split…

Her iki grupta 80’lerin başında peydahlamıştır. Aynı zamanda iki grubunda 2. işleri oluyor 1987’de yaptıkları split.

Heresy;
Split’te yer alan Heresy parçaları esasen Reevsy vokaldeyken 1986’da kaydedilen parçalar ve çok geçmeden grubu terk ettikten sonra grubun yeni vokalcisi John tekrar kaydeder ve Concrete Sox split uzun metrajı oluşur. Sadece nadide Japon cd’si “Never slit thanks”de yayınlanmıştır.

Heresy kült hardcore/punk bir grup, yalnız grup hardcore ve crust’ın yanısıra grindcore alanında da gruplara ilham olmuştur, uzun ömrü olmuş olmasa da. Bunu grubun parçalarında sık sık kullandığı blastbeatlerden görebilirsiniz tıpkı D.R.I. ve S.O.D’da olduğu gibi. Parçalar kısa enerjitik fişeklemerden oluşuyor. Bu yapıyı 1986 yılında çıkardıkları çiğ debut epleri “Never Healed”de de oldukça sık duyarsınız.

Uzun soluklu parçalarında thrash/crossover tadı almak mümkün, sayıca az olsalar da. Bazı riffler size Anthrax ve Nuclear Assault’ın ilk hallerini hatırlatabilir. Gitarlar türün zamanının diğer grupların ortalamasının üzerinde bir performans sunuyor, yer yer kasvetli crust atmosferinde gidiyor yer yer ise yardırıp geçiyor.

Vokal çiğ bağrışlardan oluşuyor, boğaz yakıcı denebilir misal. Kasvetli bölümlerde acı dolu bağrış şeklinde söylüyor parçayı; diğer gaz yerlerde ise at koşturmaca şeklinde müziğin hızına eşlik ediyor.

Concrete Sox;
Concrete Sox splitin daha treşimsi olan grubu, ve daha uzun soluklu ve daha zengin bestelere ev sahipliği yapıyor. Rifflerde ve sololarında da metal etkisi daha çok olduğu hissedilmekte.

Sözler bu grupta da politik işlerle ilgili. Vokalci kimi parçalarda daha kızgın kimi yerlerde daha yavşak, ama öyle Mustaine yavşaklığında da değil. Parça yapılarına tıpkı Heresy’deki gibi uyum gösteriyor.

Kayıt bu grubun da aynı şekil kirli ve atmosferi çok iyi destekliyor. “Speak Siberian Or Die” parçası S.O.D’a ithafen yapıldığı bastıra bastıra belirtmişler, tabi biraz daha hardcore havasında. Tekrar tekrar dinlenebilir derinlikte parçalar var; kabız parça yok, ritimler agresyon patlamalarına güzel bağlanmış ve bu da dinlenebilirliği yükseltiyor.

Her iki grup da kirli bir sound’a sahip ama bu durum enstrumanların önüne geçmemiş, sadece çok hızlı yerlerde riffleri takip etmek genel dinleyiciyi yorabilir.

Kanımca her iki grubun da çıkardığı en iyi iş olarak sayılabilir. Zamanın ötesinde işe imza attıkları açık. Yaklaşık 30 dakikalık agresyon patlamasına hazır olun en lezizinden !

Klasik bir metal fanı belki fazla bir şey bulamayacaktır, ama kesinlikle hardcore işlerinde ekstremliği koşturanların es geçmemesi geren bir split uzun metrajı olmuş. Türün klasiği.






Related Posts with Thumbnails