28 Eylül 2010 Salı

Engaged In Mutilating - Population Zero (2009)


Teksaslı Teknik Brutal Death Metalciler iş başında. Sağlam Sick Guttural Vokalli, sağlam melodilere ve sağlam rifflere sahip bir Brutal Death Metal işiyle karşımızdalar.




Grubun Albümdeki Kadrosu:

Aaron "Goregrowler" Mendiola - Vokal
Anthony Guerrero - Gitar
Eddie Blanquiz - Gitar
JR Rodriguez - Bas
Del "the Entity" - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Steady Decline To Population Zero
2.Process Of Human Extinction
3.Engaged In Self Mutilating Behavior
4.Sphere Of Deception
5.Perverse Influx
6.Metamorphosis
7.Carnal Decrepitude
8.Defiled Existence
9.Reversion Of Perversion
10.Transcending Dissolution
11.Predominant Illusions Of Insanity

Davulcu amca teknik brutal death metale uygun bir şekilde çalmış. Gayet karışık, blastlı, çift kroslu, aksiyonlu, hararetli bir şekilde çalmış. Gerek zil atraksiyonları, gerekse yer yer giren gravity blastlarıyla beni benden aldı diyebilirim. Davul tonlamaları çok iyi ayarlanmış. Davulcunun tuşeside gayet güzel. Genellikle bol aksiyon, full gaz giden bir yapısı var. Grubun oluşturmaya çalıştığı atmosferede gayet uygun şekilde çalmış.

Gitarcılardan Vokalcinin eski grubu Putrilage gitarcıları olduğu için Vokalcinin aşşa yukarı neyi amaçladığınıda bildiklerinden Vokalciyle gayet uyumlu sağlam bir iş çıkarmışlar. Genel anlamıyla Teknik Brutal Death Metal denilebilir ama bence tam karşılığını vermez. Teknik Brutal Death Metal rifflerine sahip olsa da, grup çift gitarlı olma özelliğini sonuna kadar kullanmış. Gitarlardan biri Teknik Brutal Death Metal rifflerini çalarken diğeri yer yer melodilere, yer yer solo benzeri tek atraksiyonlara yer vermiş. Çok ilginç işler çıkarmışlar. Çokta sağlam ve ilginç bir atmosfer oluşturmuşlar. Yer yer karanlık ve kasvetli bir atmosfer oluşturmakla birlikte, genellikle Balyoz gibi Teksas Teknik Brutal Death Metal atmosferinide vermişler. Her Teksaslı grupta olduğu gibi, grup Teksaslı olduğunu belli etmiş ve Teksas Death Metalini işin içine bir miktarda olsa sokmuş.

Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola amca derin, kalın, güçlü, yıkıcı, iğrenç Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine balyozla kazık çakar gibi çakıyor. Çok etkili bir vokale sahip diyebilirim. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola, Goregrowler lakabını sonuna kadar hak ediyor. Gerçektende Goregrowl/Kanlı Hırıltılar çıkarıyor adam. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola'ın Sick Guttural Vokalleri lakabından da anlaşılabileceği gibi çok kalın, derin ve biraz gurultulu bir sese sahip diyebilirim. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola'ın vokal stili Immolation vokali Ross Dolan'ın vokal stiline benziyor diyebilirim. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola'ın Sick Guttural Vokali Immolation Vokali Ross Dolan'ın Brutal Vokalinin Sick Guttural Vokal versiyonu gibi bir şey diyebilirim. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola, Immolation vokali Ross Dolan'ın Growllarını/Hırıltılarını temel alıp bu hırıltıları derinleştirip, kalınlaştırıp, biraz gurultulu bir hale getirerek, kısacası Gore'laştırarak, GoreGrowl olarak tanımladığı ilginç bir Sick Guttural Vokal işine girmiş diyebilirim. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola'nın vokali Immolation vokali Ross Dolan gibi anlaşılır bir yapıya sahip. Nasıl ki Immolation vokali Ross Dolan'ı dinlerken dediklerini açık ve net anlayabiliyorsunuz, aynı şekilde Aaron "Goregrowler" Mendiola'nın dediklerini de anlayabiliyorsunuz. Gel gelelim Aaron "Goregrowler" Mendiola çok kalın, derin, biraz gurultulu bir Sick Guttural Vokal yapıyor. Haliyle alışıldık Sick Guttural Vokaller gibi söylediği sözlerin anlaşılmadığı bir yapının tersine, Aaron "Goregrowler" Mendiola çok kalın, derin, biraz gurultulu ve söylediği sözlerin anlaşılır olduğu yapıda bir Sick Guttural Vokale sahip. Hem Sick Guttural Vokal yapıp hemde söylediğin sözlerin anlaşılır olduğu bir vokal yapmak oldukça zor. Bu yüzden benzerine az rastlanır bir Sick Guttural Vokal diyebilirim. Bu yüzden Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola amcayı extradan tebrik ediyorum. Aaron "Goregrowler" Mendiola için Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebilirim. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. Aaron "Goregrowler" Mendiola bu albümde gösterdiği Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Amerikanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Kayıt oldukça temiz ve net olmuş diyebilirim. Hatta extradan temiz ve net diyebilirim. Bir Suffocation temizliğinde olmasa da oldukça fazla temiz diyebilirim. Üzerinde sıkı bir çalışma yapılmış. Sıradan bir Brutal Death Metal kaydı gibi değil. Özenle uğraşılmış. Ortalamanın üstünde bir uğraş gösterilmiş diyebilirim.

Şarkı uzunlukları genellikle 4-5 dakika arasında değişiyor. Bu 4-5 dakikada oldukça güzel bir atmosfer ve oldukça balyoz gibi sert vuruşlar gerçekleştiriyorlar. Şarkı sözleri ölüm, insan/dünya sorunları, gore, savaşlar, yıkım gibi konular içeriyor.

Albüm kapağını Marco Hasmann isimli kişi çizmiş. Bence çok süper bir iş olmuş. Savaş sonrası yada Apokalips sonrası bir şehri resmediyor. Albümün isminden de anlaşılacağı gibi Population Zero diyor. Nüfus sıfır. Herşey, herkes ölmüş. Şehir yıkıntı, döküntü içinde. Herşey darma dağın. Dağılmış arabalar, dağılmış binalar. Heryer hala daha yanıyor. Grubun söz temasını özetleyen bir albüm kapağı olmuş diyebilirim. Oldukça süper bir çalışma. En beğendiğim albüm kapaklarından biri diyebilirim. Grubun logosunu kim yaptı bilemiyorum ama basit ve vurucu bir logo olmuş. Daha farklı stiller düşünülebilirdi ama bu şekilde yaptılar diye de yadırgayacak değilim.

Sonuç olarak baktığımızda Aaron "Goregrowler" Mendiola amcanın çok çok sağlam Sick Guttural Vokalleri, Teknik Teksas Brutal Death Metal rifflerine sahip ve çok güzel melodilere sahip bir müzik, oldukça sağlam bir davul alt yapısı göz önüne alındığında Teksas'ın en sağlam, en güzel death metal gruplarından biri diyebilirim. Grubun elemanlarının daha önceki projeleri Putrilage, Exulcerate gruplarını beğenenler bu grubu zaten kaçırmayacaktır. Bu grubu beğenenlere de Putrilage ve Exulcerate'ye bakmalarını öneririm. Vokalci Aaron "Goregrowler" Mendiola aynı stilini ve aynı performansını bu gruplarda da gösteriyor. Bunun dışında Teksas Death Metal sevenler, Teknik Brutal Death Metal sevenler bu albümü kaçırmasınlar diyorum. Sağlam bir Sick Guttural Vokal dinlemek istiyorum diyorsanız hiç kaçırmayın derim.

Albümden parçalar için:









Related Posts with Thumbnails