29 Eylül 2010 Çarşamba

Blasphemer (Ita) - Devouring Deception (2010)


Brodequin ve Gorgasm bizim düsturumuzdur. Bu adamların yolundan ölürüzde dönmeyiz diyen İtalyalı isyankar Teknik Brutal Death Metalciler yeni ep'leri ile bomba gibi geri döndü.



Albümdeki Kadro:

Paolo Maniezzo - Sick Guttural Vokal
Simone Brigo - Gitar/Brutal Vokal
Andrea Aimone - Gitar, Pig Vokal (2010- )
Davide Mariani - Bas, Scream Vokal (2010- )
Alexander Pintaudi - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Devouring Deception
2.Let Him Bleed (On The Inverted Cross)
3.Revealed Fraud
4.I Am God (Broken Hope cover)
5.Cloaca Of Iniquity (Single Version Remastered)

Davulcu amca benim düsturum Brodequin ile Gorgasm'dır arkadaş diyor. Grupta Brodequin ve Gorgasm etkisi en çok davulcuda görünüyor. Sürekli gravity blastlar, hızlı blastlar, karman çorman ataklar, son derece teknik bir çalış, çift kroslar, karma karışık zil atraksiyonları hem gaz hem karışık iş dedin mi ben varım bu işlerde diyor. Adamın alnına "Bu adam Kazımacıdır" diye damga bassan hiç yanlış olmuş. Cuk oturur. Adam davulun başına kazımak için geçmiş.

Gitarcılarlardan biri ve basçı değişmiş. Gel gelelim İlk albümdeki anlayıştan vazgeçmedikleri belli oluyor. Yeni gelenlere demişler ki arkadaş siz Brodequin ve Gorgasm'ı düstur alıyorsanız gelin. Almıyorsanız bizle işiniz olmaz demişler. Yeni gelenlerinde bu grupları düstur aldığı belli. Gayet teknik, gayet karmaşık, gayet gaz riffler söz konusu. Öyle bir kaos ortamı oluşturmuşlar ki dinlerken ne oluyo ne bitiyo anlamak oldukça zor. Internal Suffering'te rastlamıştım en son böyle bir karmaşaya. Gel gelelim bu gruptaki kaos düzeyi Internal Suffering'teki kaos seviyesini biraz geçiyor diyebilirim. O derece bir karışıklık söz konusu. Tabi bu karışıklıkta tüm pay gitarların değil. Vokallerin payı daha bir çok büyük.

Vokaller ise önceki albümde olduğu gibi 4 çeşit. Adamlar herşeyden vazgeçeriz, vokal sistemimizden vazgeçmeyiz demiş. Gruba aldıkları adamlardan biriyle Scream Vokal, biriyle Pig Vokal yapma konusunda açık açık anlaşma yapmışlar anlaşılan. Grubun esas vokalcisi Paolo Maniezzo ilk albümlerindeki gibi Sick Guttural Vokallerini aynen yapıyor. Brodequin stili bir Sick Guttural Vokal yapan Paolo Maniezzo amca, okuyuş stili olarakta Brodequin stilini temel almış. Brodequin'den Jamie Bailey amca gibi uzata uzata okuyor.
Grubun Brutal Vokalcisi ilk albümdekiyle aynı vokalci. Grubun Pig ve Scream Vokalcileri ise değişmiş. Yeni gelen adamlar bu işi üstlenmiş. Grubun Vokal anlayışı Gorgasm'ı düstur almış. Gorgasm gibi her çeşit vokalden sürekli giriyorlar. Paolo Maniezzo amca Sick Guttural Vokal giderken, bir yandan Pig Vokaller giriyor. Pig Vokal bitiriyor Scream Vokaller araya girip, Brutal Vokaller dalıyor ortaya. Öyle karman çorman kombinasyonlar yapıyorlar. Adamlar okudukları sözleri kelime kelime parçalara bölmüşler. Her birini bir tanesi okuyup cümleyi tamamlıyorlar gibi acaib bir durum var. Karman çorman acaib bir Vokal Kaosu var. Bu vokal kaosuda müziğin atmosferini etkiliyor tabi. Bugüne kadar gördüğüm en karmaşık ve en kaos müzik atmosferine sahip olmakla birlikte, en kaos vokal kombinasyonlarına ve vokal çeşitliliğine sahip diyebilirim.

Kayıt kalitesi oldukça güzel. Açık ve net herşey anlaşılıyor. Gitarlara yeterince uğraşılmış. Fakat davula ve vokallere extradan uğraşılmış. Davulun ve vokallerin kaos atmosferini yansıtmak için çok çaba göstermişler.

Şarkı uzunlukları 2-3 dakika arasında değişiyor. Gel gelelim bir tane Broken Hope coverı var ki çok güzel bir cover olmuş. Son şarkıda eski şarkının yeniden kaydedilmiş versiyonu. Toplamda 13 dakika sürsede, 13 dakikalık kaos yetiyorda artıyor bile. Şarkı sözleri grubun isminden de anlaşılacağı gibi hristiyanlığa ve dine isyan konularından oluşuyor.

Albüm kapağıda şarkı sözlerini yansıtır cinsten. Şeytan mı, melek mi anlam veremedim. Melek gibi kanatları var ama şeytan gibi görüntüsü var. Acaib bir şey eline oku almış. Rahibeyi param parça etmiş. O elindeki okuda saplıyacak. Her kim çizdiyse çok güzel çalışma çıkarmış. Resimdeki atmosfer içinde çok iyi uğraşmış sanırım.

Sonuç olarak baktığımızda Teknik Brutal Death Metal severim, Vokal kaosuna bayılırım, Brodequin ve Gorgasm kovalarım diyenler kaçırmasın. Kaos tipi müziklerden hoşlananlar için yapılmış bir albüm diyebilirim.

Albümden Şarkılar için:







Related Posts with Thumbnails