26 Ağustos 2010 Perşembe

Whitechapel - A New Era of Corruption (2010)



Whitechapel yeni nesil Deathcore olayında diğer deathcore gruplarına göre daha bir öne çıkmış ve açık ara en sevdiğim deathcore grubudur.

Albümdeki Kadro:

Phil Bozeman - Vokal
Alex Wade - Gitar
Zach Householder - Gitar
Ben Savage - Gitar
Gabe Crisp - Bas
Kevin Lane - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1. Devolver
2. Breeding Violence
3. The Darkest Day of Man
4. Reprogrammed to Hate
5. End of Flesh
6. Unnerving
7. A Future Corrupt
8. Prayer of Mockery
9. Murder Sermon
10. Nercomechanical
11. Single File to Dehumanization


Grubun kadroya bakınca baya bir kalabalık olduğunu görüyorsunuz. 3 tane gitarcı var. Anladığım kadarıyla biri breakdown işine bakıyor. Biri atraksiyonlara giriyor. Biride ayrı bir riff üzerinde uğraşıyor. Fakat gitarlardan önce davulu anlatmak lazım.
 
Davulcu amca deathcore işine uygun çalıyor. Çift kros olsun, yer yer blastlar olsun, zaman zaman zil atraksiyonları olsun gayet şık bir şekilde çalıyor. Tabi extra dehşet bir olayda beklemeyin adamdan. Sonuçta deathcore grubu bu. Öyle gravity blastlar, aşırı teknik işler vs beklemek olmaz. Gerektiği gibi, yeterli şekilde çalıyor amca. Tuşesi vs gayet güzel. Davul tonlamaları zaten oldukça sağlam. Her Deathcore grubunda olduğu gibi kayıt sırasında. avullara iyi uğraşmışlar.
 
Gitar olayına gelirsek 3 gitarcı var. Genel anlamda biraz karanlık atmosfer olsa da, deathcore grubu olduğundan dolayı bu karanlık yerini hemen breakdown işine bırakıveriyor. Bir gaza geliş vs söz konusu oluyor. Haliyle extra bir atmosfer beklemeyin. Gel gelelim breakdownlarda oldukça gaza getirici. Konser ortamlarında milleti ordan oraya zıplatıp, hoplattığından eminim. Breakdownlar girdiğinde ilginç gitar atraksiyonları oluyor ki oldukça hoş işler olmuş.
 
Vokalci amca brutal ve guttural işlerine bakıyor. Brutal vokalleri oldukça kalın ve bağırıyormuş gibi bir hava estiriyor. Yer yer scream vokallerde giriyor ki oldukça çirkef işler. Guttural vokalleride brutal vokallerinin biraz daha gurultulu hali gibi bir halde. Yine bağırıyormuş gibi bir modda. Oldukça gaza getirici ve agresif bir vokale sahip. Deathcore olaylarında en beğendiğim vokallerden biri. Ayrıca bir çok deathcore grubu gibi pig squeal işini müziğe karıştırmadığı için ayrıca bir tebriği hak ediyor :)
 
Albümün kaydı her deathcore grubunda olduğu gibi üst derecede temiz. Herşey apaçık ve net. Tonlamalardan tutunda, mix mastering işine kadar herşeyi çok detaylı şekilde uğraşılmış. Haliyle dinlerken hiç şurasını tam anlayamadım gibi bir durum söz konusu olmuyor. Apaçık ve net herşey belli.
 
Söz konsepti et,kan,gore vb işlerden oluşuyor. Necromekanik işler vs diye çok ilginç şarkı sözleri var. Deathcore gruplarında genel olarak rastlayabileceğiniz tarzda bir söz konsepti var.
 
Albüm kapağıda bu ölümlü, mekanikli işlere paralel olmuş. Ceset olduğunu düşündüğüm şeylere demirler, kollar vs bağlanmış. İlginç bir kapak olmuş. Çok aşırı güzel diyemem ama kötüde bir kapak değil.
 
Sonuç olarak bakarsak deathcore adına güzel bir albüm diyebiliriz. Despised Icon, Ingested, Job For A Cowboy, I Declare War gibi grupları sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
 
Albümden Video için:
 
Related Posts with Thumbnails