17 Ağustos 2010 Salı

Inherit Disease - Visceral Transcendence (2010)



Slam işlerle Teknik işleri bağdaştıracaz arkadaş, allem edecez kallem edecez bu yoldan vazgeçmeyecez diye tutturmuşlar yine kaliforniyali yiğitler. Bizede dinleyip yapabildiniz mi bakalım diye incelemek düşer.



Albümdeki Kadro:

Obie Flett - Vokal

Derek De Roos - Gitar
Josh Welling - Bas
Dan Osborn - Davul


Albümdeki Şarkılar:

1.Vessel of Inhumanity
2.Sentient Horror
3.Beyond the Tyranny of Entropy
4.Hivemind
5.Birth of the Artilect
6.Digital Rapture
7.Dark Facets of Self Indulgence
8.Prolific Dominance
9.Nanoscourge
10.Maelstrom of Vindictive Torment

Albümdeki Konuk Vokaller:
 
Konuk vokal "Birth of the Artilect" şarkısında - Condemned ve Cephalotripsy gruplarının vokali Angel Ochoa
Konuk vokal "Digital Rapture" şarkısında - Envenomation grubunun vokali Conner Bond
Konuk vokal "Maelstrom of Vindictive Torment" şarkısında - Retch grubunun vokali Justin Richey ve Dystrophic grubunun vokali Samur Khouja

Davulcu kişilik ilk albümdeki gibi teknik işler peşinde koşturmaya devam etmiş. Bu sefer müzikte hafiften groove işlerde karıştırıldığı için o işlerede uygun şekilde çalmaya özen göstermiş diyebiliriz. Aşağı yukarı Deeds Of Flesh benzeri bir yapısı var diyebiliriz davulun. Tam olmasada teknik işlere ve blast işlere ağırlık verilmiş. Çift kros işlerine hiç ara verilmeden bakılmış. Davulcunun tuşesi ilk albümdeki gibi oldukça iyi. Yeterli ve gerektiği kadar vuruyor davula. Bam güm demirci ustası gibi girişmiyor zillere. Zil atraksiyonlarıda ayrı bir ilginç olmuş. Grubun davulcudan yana sıkıntısı olmayacak anlaşılan.

Gitarcı amcalar bu albümde biz daha bi teknik mi yapsaydık yoksa daha bi groove mu yapsaydık diye kararsız kalmışlar herhaldi. Gel gelelim ilk albümdeki gibi her iki yöne girişmekle birlikte her iki yönünü de geliştirmişler diyelim. Teknik bölümlerde daha bir teknik olmuş. Ee tabiki Necrophagist vb gibi progresif derecede bir teknik, solo atarmış gibi çalınan can sıkıcı ve anlamsız bir şeye uğraşmamışlar. Tekniklikteki hizamız Disgorge (US), Defeated Sanity vb. diyorlar anladığım kadarıyla. Aşağı yukarı Defeated Sanity 2. inci albümüne benzer bir tekniklik oranı var desem herhaldi 3 aşşa 5 yukarı tutturmuş olurum. Groove bölümlere gelirsek o kısımlarda gelişmiş. Groove dediysek öyle Devourment, Heinous Killings gibi groove değil. Daha bir teknik işlere yakın sayılabilecek ölçüde groove bir tema var. Internal Suffering'in böyle ağardan, yavaş yavaş çaldığı bölümlere benzer şekilde ya da Deprecated'in ağar ağar, yavaştan çaldığı bölümlere benzer şekilde teknik taban üstüne groove işler desek daha doğru olur.

Vokalci Obie Flett amcaya gelince işler değişiyor tabi. Vokalci amca baştan aşşa Slam ve Goregrind işlerinin peşindeyim ben diyor. Vokalci Obie Flett amca derin, güçlü, iğrenç Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini döşüyorda döşüyor. Vokalicinin Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal sesi ve stili, Devourment (US)'ten Wayne Knupp'ın Babykiller şarkısında yaptığı Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallere ve İspanyol Slam Brutal Death Grubu Haemophagia'nın vokali Roger Santallusia'ın yaptığı Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallere benzer bir sese ve stile sahip. Bunun yanında Sick Guttural Vokal işlerine de bakıyor. Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işlerinde yabancıların Deep Gurgle dediği, Guttural Secrete vokaline benzer bir olaya benziyor. Vokalci ilk albüme göre vokalini biraz daha geliştirmiş diyebiliriz. Vokalci yine ilk albümdeki okuyuş stiline devam ettirmiş diyebiliriz. Kendine has bir okuyuş stili var ve bu okuyuş stilini korumuş. Vokalci amca zaten Retch, Cephalotripsy vb grupları pek bir çok sevdiği ve kovaladığından olsa gerek ki her zaman her yerde Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal'ciyiz anlayışına sahip.
Konuk vokaller Condemned ve Cephalotripsy, Envenomation, Retch, Dystrophic gibi gruplarda vokal kovalayan adamlar. Vokalci kişinin anlayışını konuk vokallere bakarak kestirmek mümkün oluyor. Konuk vokallerin bazıları işini iyi icra ediyor. Bazılarını ise beğenmedim. İsim veripte şahısları zan altında da bırakmayalım. Kendi gruplarında çok güzel işler çıkarsalarda konuk vokal olup yaptıkları bazı vokaller bence hiç olmamış. Gel gelelim konuk vokal kadrosuna bakarsak vokalci Obie Flett amca sonuna kadar Slam sonuna kadar Brutal Death/Goregrind işlerini kovalıyor. Gel gelelim şöyle bir sorun var. Vokalci kişiliğin vokaline bakarsak brutal death metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebiliriz. Gel gelelim müzikte sadece vokale bakmakta olmuyor. Sadece müzik olarak bakarsanız, çok sağlam bir teknik brutal death metal grubu. Vokal olarak bakarsanız çok sağlam bir Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal. Gel gelelim ikisi bir araya gelince çok ucube bir şey gibi duruyor. Birleşemeyen bir yap-boz gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Metal arşivde yazdığına göre albüm kaydı şubat ve mart ayında Seahorse Sound'ta yapılmış. Samur Khouja tarafından mixlenmiş. Master işide Cellar Stüdyosunda yapılmış. Albüm kaydı gayet güzel ve hoş. Herşey yerli yerinde ve cuk diye oturmuş. Anlaşılır ve temiz bir kayıt olmuş. Gitarıda, vokalide, davuluda on numara ayarlanmış. Master işini falan çok güzel yapmışlar.

Söz konsepti ise değişmiş. İlk albümde ölüm, apokalips vs işlerini kovalıyorlardı. Bu albümde ise yapay zeka, insana karşı makinalar falan tam böyle matrix, terminatör vb işlere girişmişler.

Albüm kapağını Yang Guang isimli şahıs çizmiş. Söz konseptine tam uygun bir kapak çizmiş. Ellerine sağlık bu amcanın. Kapağı oldukça çok beğendim. Matrix benzeri bir evren resmedilmiş. Bir insan örümcek misali bir robotun veya makinanın içinde ele geçirilmiş. Beyni kullanılıyor muhtemelen. Onun gibi milyonlarcası var o ortamda. Bana göre On numara iş olmuş. Albüm kapağındaki logoyu Jon Zig yapmış. Eski logonun üstünde biraz daha oynamış, nispeten daha güzel bir hale getirmiş.

Yukarıda da dediğim gibi bu grup ne tam bir slam grubu ne de tam bir teknik brutal death metal grubu. Vokalci sonuna kadar slam işi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal peşindeyim diyor. Enstrümanları çalanlarsa biz teknik brutal death metal işlerindeyiz diyor. Haa işin sonunda o vokal bu müziğe olmuş mu? İşin aslı bende Slam Brutal Death Metal üzerine vokalci amca Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yapsaydı on numara Slam Brutal Death Metal grubu olurdu. Ya da Teknik Brutal Death Metalin üstüne şöyle daha bir ortayolu benimsemiş brutal veya hafiften guttural vokal yapan bir adam olsaydı on numara Teknik Brutal Death Metal grubu olurdu. Bence bu vokalle, bu müzik baya alakasız oluyor. Gel gelelim sana mı kaldı bana göre oldukça uyumlu olmuş çok güzel olmuşta diyebilirsiniz tabi. Belirli kalıplar içinde kalanları sevmem, değişik şeyler deneyenleri, deneysel işlere girenleri, kalıpları bozanları severim diyorsanız tam sizlik iş.

Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri göz önüne alırsak Devourment(US), Disgorge (US), Down From The Wound, Haemophagia, Pus Vomit, Heinous Killings, Guttural Secrete vb grupları sevenler hiç durmasın dinlesin. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal kaçmaz. Teknik Brutal Death Metal çaldıklarını göz önüne alırsak Deeds Of Flesh, Decrepit Birth, Defeated Sanity, Internal Suffering, Severed Savior, Gorgasm (US) gibi grupları sevenler kaçırmasın derim.

Albümden Şarkılar için:







Related Posts with Thumbnails