8 Temmuz 2010 Perşembe

Pathology (USA) - Legacy of the Ancients (2010)

Matti Way Sick Guttural işlerine girişir, benim gibi Sick Gutturalcı adam bu işleri kaçırır mı? Tabikide kaçırmaz. O an o dakka kovalar. Hele hele söz konusu olay Matti Way ise.

Grubun Kadrosu:
Matti Way - Vokals
Tim Tiszczenko - Gitar
Osacar Ramirez - Bas
Dave Astor - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Intro
2.Code Injection
3.Among Giants
4.Abduction
5.Afterlife
6.Collapsing in Violence
7.Tower of Babel
8.Blood Runs
9.The Extinction of Flesh
10.Legacy of the Ancients
11.Saturn Brotherhood

Ne desem nasıl başlasam bilemiyorum. Matti Way paşa geri döndüğünden beri en bomba, en süper haberler geliyor. Öncelikle Cinerary yeniden toplanmış onu duyduk. Ruttless Beating adlı grupta rahmetli efsane Devourment vokali Wayne Knupp ile vokal yapıcağını duyduk. Wayne Knupp ölünce tabi yalan oldu olay. Daha sonra Pathology'e gelip, Disgorge (USA) yeni vokali Levi Fuselier'in yerine geçti. Daha sonra Hydrocephalic grubunda vokal yapacağını duyduk.Obscure Secretions, To Violently Vomit gibi gruplarda da vokal yapacağı haberleri geldi. E tabi bilmeyenler diycek ki ne bu adamdaki heyecan böyle. Matti Way dedi kaldı ne iş? Bilmeyenler bilenlere anlatsın diyoruz biz buna aslında. Disgorge (USA) grubunun She Lay Gutted albümünün vokalcisi, Cinerary - Rituals of Desecration albümünün vokalcisi, kusan insan, hasta insan, leş insan, Sick Guttural Vokal işlerinin ağababalarından bir tanesi. Hal böyle olunca anlatıyoruz tabi uzun uzadıya. Neyse albüme gelelim.

Önceki albümlerde Davul programlama yapmışlardı. Bu albümde ise Dave Astor kişisi geçmiş davulun başına kendisi çalmış. Tabi davul programlama dönemlerindeki gibi full gaz, bol blastlı bir iş olmamış. Yer yer çift kroslar var. Spa spa ataklar ve yer yer blastlar mevcut. Genelde ağır tempo işlere girişmişler diyelim. Davulcuda buna ayak uydurmuş tabi. Dave Astor amcada 40 yıllık davulcu değil sonuçta. Daha yeni yeni bu işlere bakıyor muhtemelen. O yüzden böyle bazur güzür, Brodequin worship davullar beklemeyin. Daha çok slam/groove etkisine sahip bir davul olayı var. Haa bu demek değilki davul çok kötü, keşke davul programlama olsaydı. Aksine gayet güzel ve hoş bir davul var. Müziğe çok güzel uyum sağlamış.

Gitarcılar biraz Disgorge (USA)'ın Cranial Impalement dönemini, birazda She Lay Gutted dönemini anmışlar. Bunun yanında ağar bir slam ve groove etkisi var desek daha bir isabetli olur. Temelde aslında groove ve slam öğeleri daha bir baskın gibi. Gel gelelim en temeldeki Pathology stili etkisini yitirmemiş. Teknik bir yapı var gibi görünsede genelde Groove ve Slam işlerine yoğunlaşılmış demek daha doğru olur. Gitar tonlarıda buna uygun ayarlanmış. Breakdown'ımsı bölümler var. Gayet groove bir temelde ve çok hoş olmuş. Matti Way'i çoşturmak için on numara bölümler olmuş desek yeri. Groove bölümlerde dahada bir gaza gelmiş. Gitarcı oğlan Matti Way'in suyuna gitmiş.

Vokalci Matti Way'i aslında uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Vokalci derin,iğrenç,leş, kusmuk Sick Guttural Vokallerini ve Pig Vokallerini herzamanki gibi döşüyor. Vokalcinin sesi bildiğiniz kusuyor gibi bir şey. Hani mideniz kalkarda, içeriden böyle boşaltıcağınız maddeler gelir. Boşaltmadan önce öüüüüüüüüüüüüüğ diye bir ses çıkarırsınız. İşte o ses varya, işte tam o ses gibi adamın vokali. Tam böyle kusuyormuş havasında bir sesi var. Genelde ince tonlarda fakat tam bir kusmuk benzeri bir durum var. Yabancıların Puking Guttural Vokal diye adlandırdıkları işlerin icatcısı, ağababası Matti Way paşa oluyor. Bir önceki Pathology albümünde Disgorge (USA) - Cranial Impalement döneminde yaptığı vokallerini daha bir çok kullanmıştı. Bu albümde ise Disgorge (USA) efsane albümü She Lay Gutted ve Cinerary - Rituals of Desecration albümünde yaptığı vokallere ağırlık vermiş. Yani kelimenin tam anlamıyla vokal bombardımanı bekliyor dinleyenleri diyebilirim. Puking Guttural Vokalleri She Lay Gutted dönemine benziyor. Pig Vokalleri ise Rituals of Desecration dönemindeki gibi son derece gaddar ve acımasız. Tabi vokalleri o dönemdekiler gibi demek, o dönemlerdeki gibi okuyor demek değil. Okuyuş şekli olarak daha bir orta yollu işleri tercih etmiş. Öyle hurraaaa diye koştura koştura gider gibi okumuyor. Yeni nesil Slam gruplarındakine benzer, Cephalotripsy-Condemned gibi gruplara benzer şekilde, daha bir orta yollu, aşırı hızlıda değil, çok yavaşta değil. O tip bir okuyuşa sahip. Gel gelelim vokallerinin gaddarlığı yeter. Bu adamı dinleyince neden Sick Guttural Vokal işlerinin efsanelerinden biri olduğunu anlıyorsunuz zaten.

Kayıt kalitesi çok sağlam ve çok temiz. Bir önceki albümde Matti Way acaba kayıt kalitesi yüzünden mi bir garip duruma düşmüştü demiştim. Fakat bu albümde kayıt kaliteside harika. Vokali, gitarı, davulu gayet net, temiz, açık ve süper anlaşılır bir şekilde duyuluyor. Özenle temizlemişler. Tertemiz olmuş. Tabi bir Suffocation, Deeds Of Flesh gibi pırıl pırıl bir kayıt değil. Fakat yeterince fazla temiz diyebilirim.

Söz konsepti Gore, ölüm, zombiler vb. konulardan oluşuyor. Daha önceki albümlerde patoloji, otopsi gibi konuları ele alıyorlardı. Matti Way gelince daha bir zombiler, hastalıklar, infeksiyonlar, vb konulara döndüler. Şarkı uzunlukları 3 dakika civarında.

Albüm kapağı sade ve vurucu olmuş. Bir tane piskopat bir doktor var. Elinde bir şırınga. Etrafta o şırıngadaki hastalığı kapmış ve zombiye dönüşmüş olanlar, adama doğru saldırıyor yemek için. Doktor ise adamın boynundan yakalamış, elinde şırınga, zombiler adamı yemeden, iğneyi enjekte edip, adamı zombi yapacak. Çok sinsice işler peşinde.

Sonuç olarak bakınca Matti Way'in en iyi albümü denemez, fakat en iyi zamanlarında yaptığı vokalleri bizlere farklı bir konsept ve tarzda tekrar sunmuş. Pathology'i ise Matti Way ile daha ilginç bir yola girmiş. Daha farklı ve güzel bir işe imza atmış. Brutal Death Metalcilerin hepsi dinlesin. Dinleyen dinlemeyene dinletsin. Matti Way'ciler zaten kaçırırsa ayıp olur.

Albümden Şarkılar için:






Related Posts with Thumbnails