24 Haziran 2010 Perşembe

Witchery - Witchkrieg



İsveç’in ağır satanist ve cadı meraklısı Thrash Metal grubu Witchery 4 sene aradan sonra kadroya yapılan sürpriz bir transfer ile sahalara geri döndü. Marduk ve Devian ile dalağımızı yarmış efsane vokalist Legion, Black ve Death Metalin ardından bu seferde Thrash Metal işlerine el atarak ne kadar arızalı, ne kadar mendebur bir adam olduğunu gözümüze gözümüze sokmaya devam ediyor.

Aynı zamanda sıkı bir dövme sanatçısı olan Legion geçtiğimiz aylarda Devian’dan dövme sanatına ve dükkânına daha çok vakit ayırmak istediği için ayrıldığını açıklamıştı. Legion fanları olarak; “Acaba bir daha Legion’dan ne zaman ses gelecek?” diyerek beklerken Witchery ile ani bir şekilde karşımıza çıktı. Grubun diğer elemanlarına gelecek olursak; hepsi İsveç metal camiasının taşaklı elemanları. Her tarzdan birçok grupta görev yapmış ve enstrümanlarına güvenen tecrübeli adamlar. Bu adamların gruptaki mevkileri ise şu şekilde;

Erik "Legion" Hagstedt - Vokal
Patrik Jensen - Gitar
Richard Corpse (Rille Rimfält) - Gitar
Sharlee D'Angelo - Bass
Martin Axenrot – Davul


Grubun 5. albümü olan Witchkrieg 21 haziranda Century Media etiketi ile piyasaya sürüldü. Albümün mix ve mastering işleri Antfarm stüdyolarında Dark Tranquillity, The Haunted ve Heaven Shall Burn gibi gruplarla çalışmış Tue Madsen tarafından halledildi. Albümün kapak tasarımı ise Andreas "Diaz" Pettersson’a ait. Ayrıca albümdeki bazı şarkıların sololarında birbirinden bomba konuklara yer verilmiş. O konuk sanatçılar ve yeraldıkları şarkılar ise şu şekilde;

Kerry King (Slayer) – Witchkrieg
Hank Shermann (Mercyful Fate) – The God Who Fell From Earth
Gary Holt/Lee Altus (Exodus) – The Reaver
Andy LaRocque (King Diamond) – From Dead To Worse
Jim Durkin (Dark Angel) – One Foot In The Grave


Albüm baştan sona kuvvetli rifflerle bezenmiş çok yaman bir Thrash Metal malzemesi. Legion’un vokalleri kulağıma Devian’dakinden çok çok daha iyi geldi. Sıkı Slayer takipçisi olan Legion anlaşılan Thrash Metal okumaya epey bir bilenmiş. Metal müziğin her türünde en çok önem verdiğim ayrıntı olan gitarlar ise gayet şık ve ezici. Davullar sound olarak mükemmele yakın olmuş. Martin Axenrot abartıya kaçmadan çok ayarlı ve yerinde döşemiş davulları.

Albümün genel işleyişi kafa koparan riffler ve ustaca döşenmiş sololar üzerine. Legion’un vokalleri ise dinleyiciyi öldürmemiş, resmen süründürmüş. Albümde bir tane bile vasat şarkı yok o bakımdan öne çıkan şarkı ismi vermiyorum. Hem Thrash Metal, hem de Legion takipçileri kesinle bu albümü es geçmemeliler aksi takdirde çok şey kaybederler. Sıcak yaz günlerinde soğuk bira eşliğinde boyun sakatlamak için ideal bir albüm.

1. Witchkrieg
2. Wearer Of Wolf's Skin
3. The God Who Felt From Earth
4. Conqueror's Return
5. The Reaver
6. From Dead To Worse
7. Devil Rides Out
8. One Foot In The Grave
9. Hellhound
10. Witch Hunter
11. Hung, Drawn And Quartered


Grubun myspace adresi;
http://www.myspace.com/witcherytheband



Related Posts with Thumbnails