1 Haziran 2010 Salı

Watain - Lawless Darkness (2010)



İlgili sitede şarkı konuları hususunda "Devil Worship, Death, Darkness" yazan İsvec in old school kazımacı kara metalci grubu WATAIN bu kez fanlarını da bizim gibi takipcilerini de çok şaşırtan hem karamsar ve kafi miktarda iç bunaltıcı hem de alt yapısında kimi yerlerde Alman thrash metal efsanelerine worship bir albümle ortama fırladı.


Genel silsilesiyle öfkeli vokallerin cirit attığı yerlerde küt diye senkop koyup bol cift kroslu hafif aksak tıksak davullarla bezeli riffler yazmalar akabinde fazla sıkmayan speed işler küt diye kazımalar filan velhasılı adamlar düzenleme konusunda da becerikli ve ataerkil bir işe imza atmış.

Cebine bir paket sigarayı koymadan gece sokağa cıkmayan şafak sökmeden de eve gelmeyen grubun elemanları ve pozisyonları;

E. (Erik Danielsson) - Vokal, Bass
P. (Pelle Forsberg) - Gitar
H. (Håkan Jonsson) - Davul





Normalde 2003 de nuke bombası gibi patlamış Casus Luciferi albümüne her zaman saygım sonsuz ama bu da lezzetli bir albüm, işte Season of Mist etiketli albümdeki parçalar:

1.Death's Cold Dark
2.Malfeitor
3.Reaping Death
4.Four Thrones
5.Wolves Curse
6.Lawless Darkness
7.Total Funeral
8.Hymn to Qayin
9.Kiss of Death
10.Waters of Ain


Ölümün soğuk karanlığı (Death's Cold Dark) ile grup sizi mağarasına çekiyor.
Beyhude yere kurmuyoruz bu cümleleri o vokaldeki uğultu veya yankı bunu yazdırıyor.
Millet vurdurmadan duramayan götü kurtlanmış gayleri kar süpüren sefilleri çobandan bozma kroları kovalaya dursun İsvec her daim klas tipleri ardı ardına yollamasını bildi bu alemlere işte Watain da bunların en zirvelerindeki bir grup sırf şu açılıştaki şarkı bile kanırtmaya kafi gelir.

Malfeitor albümdeki gözde şarkılardan.
Üstte de bahsettiğim Sodom + Kreator un 90lar tadı gitar partisyonlarına çok varım buna kafi dozdaki leş sound ve fevri davulları eklerseniz çıkan lezzet tarifsiz oluyor.

E ama hani nerede eski tuğla kafa Watain şarkıları? diyene de Reaping Death ile cevap vermiş elemanlar.
Öyle körü körüne speed ile başlıyor vokal bu esnada propagandasını yapıyor gerisi kaos ve karanlık.
Aralara Polonya menşeili Thunderbolt vari dur kalk metronom düşürmelerle de şarkı daha etkileyici ve kıvamında olmuş.

Total Funeral adı ve de eşsiz altyapısı ile albümün bir diğer favorisi.
Uzak ara coğu grubu tokatlamakla kalmayıp hizaya çeken gerektiği yerde tepeleyen bir grup olduklarını bir kez daha göstermişler hem de alenen.
Bunda Alman thrashinden esinlenildiği aşikar cıgıcıgı gitarların da hakkını teslim etmek gerek.

İsvec in bu iblis aşıklısı elemanları albümdeki vedayı da Waters of Ain ile yapmış.
Ortama azıcık atmosfer vermesi açısından bir intro mantıklı bir tercih akabinde upuzun toplam 14:31 süren şarkının gerisi ise tam bir kara metal şöleni.
Kah aralara arpejler ağlayıklı sololar kah kahreden hırcın kara metal klasik riffleri ve de outrosu ile sıkı bir şarkı tabi eğer tamamlayacak kadar sabrınız varsa..

Grubun MySpace adresi,
http://www.myspace.com/watainofficial





Related Posts with Thumbnails