7 Haziran 2010 Pazartesi

Internal Suffering - Chaotic Matrix (2002)


Kaos işlerinin üstadı, Extreme Brutal Death Metalin en gaddar grubu, Kolombiyanın göz nuru Internal Suffering'in Chaotic Matrix albümü/kaosu karşısında nasıl rahat durabilirsiniz ki?

Grubun Elemanları:

Fabio Marin - Vokal
Andres Usma - Gitar
Andrés Garcia - Bas/Geri Vokal
Fabio "Dr Grinder" Ramirez - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.The Unfolded Conquest of the Universe
2.Chaotic Matrix (Prelude I - Onward to Termination)
3.Colossal Vortex (Prelude II - Phenomenal Spectrum)
4.Lurking Monstrosity (Prelude III - Ancient Oceans Dweller)
5.Cosmic Ancient Mountain (Upcoming Chaos I - The Tree of Knowledge)
6.Reborn in Victory (Upcoming Chaos II - The Unholy Manuscript)
7.Cataclysmic Origin (Upcoming Chaos III - Unleashed Astral Chaos)
8.Vatican Bombardment (Upcoming Hecatomb I - Dominion of the Xul)
9.Destroyer Entity (Upcoming Hecatomb II - Center of Destruction)
10.The Antiquary Horror (Interlude - At the Edge of Madness)
11.Decapitation of the Weak (Upcoming Hecatomb III - Arrival of the Highest Hierarchy)

Nasıl başlasam ne desem bilemiyorum. Her açtığımda bi temkinli yaklaşırım ben bu gruba. Çünkü çok dehşet bir extremelik geleceğini bilirim hep.

Davulcu amca her zamanki o yıllardaki belkide en gaddar, en dehşet işlerden birine imza atmış. Brodequin davulcusuyla kafa kafaya gidicem işte diye kafayı bozmasından mıdır, yoksa Kataklysm gibi en kaos ortamları ben oluşturucam demesinden midir bilemiyorum. Full çift kros, full gravity blast, full zil atraksiyonu, çok teknik ve çok ataklı, hız ibresini sona vurduran bir davul var. Dinlerken bir davulcu gözüyle bakıpta çalınabilir mi acaba diye düşünseniz beyni yakarsınız muhtemelen. Davul tonlamaları gayet güzel olmakla birlikte, o kadar karmaşada pekte tonuna bakmaya fırsat olmuyor işin aslı :)

Gitarcı amcalar bu albümde tamamen kaos işine sarmışlar. Kataklysm etkisi tavan yapmış. Teknik riffler ve gaz riffler önem kazanmış. Karmaşa maksimum olmuş. Albümün ismine yakışır bir şekilde hakkettende kaotik bir ortam oluşturmuşlar. Dinlerken öle kalıyorsunuz. Hele hele müziğin hızlandığı yerlerde artık ne ne oldu pek anlamda veremiyorsunuz. O derece karışıyor herşey. Gitar tonlamaları bu işlere uygun ayarlanmış. Daha bi ağırdan alınan yerlerde bunu anlayabiliyorsunuz. Hızlı bölümlerde pekte bişi anlaşılmıyor zati. Gitar çalıyor diyebiliyorsunuz sadece.

Vokalci Fabio Marin amca derin, güçlü, yıkıcı, iğrenç, kusmuk tipindeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini dinleyicinin kafasına darbeliyor. Ara ara gaddar ve gürültülü pig squeal vokal veya frog vokal (Tam olarak hangisine girer o yaptığı vokal kestiremiyorum.) işlerini de giriyor ki iyice karışıyor o zaman işler. Vokalcinin bu albümde yaptığı kusmuk tipindeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri ve Frog vokalleriyle benim gözümde dünyanın en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokali diyebilirim. Devourment'ten Ruben Rosas amcayı bile aşar bu extremelik diyorum. Extremeliğin düzeyini varın siz düşünün. O kadar dehşet bir durum var yani. Fabio Marin amca hem dehşet ötesi hızlı okuyor, hem kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri beyninize çekiçle çivi çakar gibi çakıyor. Hem de frog vokalleriyle ortamları çok fenalara getiriyor. Bu işi birde o kadar seri bir şekilde yapıyor ki öööle kalıyorsunuz dinlerken. Bu adam bişi yapıyoda ne yapıyor acaba? Neye sinirlenmiş bu kadar acaba diye kafanızda soru işaretleri oluşuyor sadece. Bu extremeliğe anlam veremiyorsunuz. Haliyle bu albümdeki vokal performansına bakarak Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi diyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok zor gelir. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Kayıt kalitesi çok güzel. Daha sonraki albümlerde Hate Eternal vokali Erik Rutan amca yaptığı için bu kayıttan daha güzel olmuştu. Fakat bu albümün kaydıda öle çok kötü falan değil. Gayet güzel ve temiz bir kayıt var. Herşey apaçık ve net duyuluyor. Tabi bazen oluşan kaos ortamında herşey belirsizleşmeye başlıyor ama bu tamamen bilinçli yapılmış. O belirsizlik kayıtın kötülüğünden değil. Adamların kaos ortama oluşturma isteğinden kaynaklanıyor. O kaotik ortamı oluşturabilecek atmosferide kayıt ile çok güzel bir şekilde yakalamışlar.

Şarkı sözleri yine bilindik Internal Suffering söz konsepti. Kaos ortamları, illimunatiye saplamalar, şeytanlar vs gibi konular işleniyor. Şarkılar genelde 3 dakika civarında seyrediyor. Bu albümde ayrıca adamların Kataklysm grubuna saygılarını sunmada tavan yaptıkları albüm olsa gerek. Şarkı sözleri Kataklysm ilk 2 albümde olduğu gibi partlara ayrılmış. İlk şarkıda bir intro var. Introda bi büyücü kılıklı amca şeytanlardan falan filan bahsediyor. Boyut kapısı açılıcak şöle olucak böle biticek. O zaman bizim büyücülere, kara büyücülere vs ihtiyacımız var o gelenleri durdurma için vs diye anlatıyor. Daha sonraki 3 şarkı Prelude1-2-3 diye belirlenmiş. Prelude kelimesi giriş bölümü anlamında ama adamlar burda onu kastetmiyor. O Intro bölümündeki amca anlattıktan sonra boyut kapısı vs açılıyor. Şeytanlar falan filan gelmeye başlıyor. Bu prelude kısmıda o boyut kapısı açıldıktan sonra olan olaylar yani kapının açılışından sonra dünyaya ilk girenler misali bir şey. Daha sonraki 3 şarkı Chaos 1-2-3 diye ayrılmış. Kaosun gelişini anlatıyor. Hesapta o kapıdan birileri gelmiş. Birşeyler olmuş. Bizimkiler savaşmış. Büyücüler falan filan mücadele etmiş. Sonra esas eleman,bölüm sonu canavarı modunda gibi birşey gelmiş herhalde. O gelincede beraberinde kaosu getirmiş beraberinde herhalde. Daha sonrada Hecatomp 1-2-3 ve Interlude diye ayrılmış bir kısım var. Bu 4 şarkı şarkıda ilk 2 si hecatomb'un gelişi. Yani bizim elemanlar yenilmiş. Bakmışlar biz bu şeytanlarla baş edemiycez. O zaman kurban verelim moduna girmişler. Kurban verme dönemi başlamış. Bu dönemin başlangıç şarkısı Vatican Bombardment diye koymuşlar. Kurbanların verilme sebebi vatikan demeye getiriyorlar muhtemelen. Kurbanlar verilmiş edilmiş. Sonra bi ara fasıl olmuş. Kimse kimseye dokunmamış hesapta. Daha sonrada şeytanlar yine hooop nooluyo kesildi kurbanlar moduna girmiş olcak ki yine bi kurban dönemi gelmiş. Öylede bitiyor zaten albüm. Adamlar Kataklysm işlerine saygılarını şarkı sözlerinin sıralanışı olsun, anlattıkları hikayeler olsun her türlü göstermişler.

Albüm kapağı benim en favori albüm kapaklarımdan biri diyebilirim. Kimin çizdiğini bir türlü öğrenemedim. Ama gel gelelim dehşet bir çizim. Süper bir olay. Albümde açılan boyut kapısı herhaldi bir fırtına modunda açılıyor. Yukarda kafatası şeklinde ruhlar var. Ordan hortum şeklinde bir ruh fırtınası çıkmış bir nevi. Aşşada tamda bir şato ve insanlar falan var. Oraları yıkıp geçiyor. Çok fena kaos ortamı oluşturuyor. Herşey havalarda uçuşuyor. O ruh hortumu fırtınasının içine doğru, gök yüzüne çekiliyor. Medeniyetin görkemli şatoları, gotik yapıları param parça dağılıyor. Tam bir kaos tam bir karmaşa ortamı var tam anlamıyla. Adamların albüm kapaklarına kadar işlemiş bu kaos ortamı. Anlattıkları hikayeylede bağlantılı olarak iyice karışık bir ortam resmetmişler. Çizen her kimse süper çizmiş ve adamların konseptine tamı tamına uymuş.

Sonuç olarak baktığımız da Kusmuk tipindeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri, Kaos tipi Extreme ve Teknik Brutal Death Metal müziği, kaos,karmaşa,ölüm vs üzerine söz konsepti, kaos ve karmaşa temelli dehşet bir albüm kapağı, kaotik atmosferi oluşturabilmiş bir albüm kaydı göz önüne alınırsa Internal Suffering'in çıkardığı bana göre en sağlam ve en kaos albüm olmuş diyebilirim. Extreme işlere gönül vermiş, kaos işlerini sevenlerin kesinlikle bakması lazım.

Bu albümü kim sever dersek Brodequin, Amputated Genitals, Liturgy, Cinerary, Gorgasm(US), Devourment, Enmity,  Blaze Inside, Mindly Rotten gibi grupları sevenler kesin sevecektir. Extreme Brutal Death Metal sevenler dakka durmasın hemen dinlesin zaten. Bunun yanında Kataklysm ilk 2 albümü sevenlerin beğenme ihtimali çok aşırı yüksek diyebilirim.

Albümden şarkılar için:










Related Posts with Thumbnails