12 Haziran 2010 Cumartesi

Inherit Disease - Procreating An Apocalypse (2006)


Aslında günler önce yazıcaktım bu yazıyı ama bilgisayara format atılması, araya giren işler vs derken bugüne kaldı. Disgorge (US) işlerini çok seviyoruz diyorlar, fakat öteyandan vokalci, Devourment Babykiller vokali olsun, Wormed vokalleri olsun, Retch vs gibi Brutal Death/Goregrind işlerinin vokalleri olsun ben bunlardan uzak duramam, kim ne derse desin taviz vermem döşerim diyor. Sizde Teknik kaliforniya death metali çalarsınız diyor. Olurda biter böylece bu işler demiş gibi bir portre çiziyor grubun genel görünüşü.

Grubun Elemanları:

Obie Flett - Vokal
Andy Kirk - Davul
Sean Kennedy - Gitar
Josh Welling - Bas

Albümdeki Şarkılar:

1.Dissimulate Invalidity
2.Imprisoned and Afflicted by Aberration
3.Apostasy of Unknowing
4.Catathymic Rage
5.Myiasis
6.Obligated to Suffer
7.Procreating an Apocalypse
8.Pleasures of Lunacy
9.Dementia Cephalus
10.Perpetual Animosity


Gerek gitarcılar gerek davulcu amca direkt Kaliforniya brutal death metali işlerine sarmışlar. Disgorge (US) dedin mi durucan orda diyorlar.

Davulcu amca Disgorge (US) işlerine bakarım ben sürekli diyor. Ricky Myers amca benim için on nomero adamdır deyor. Çift Kroslar, blastlar, teknik ataklar, zillerle atraksiyonlar, tuşesi düzgün bir iş, çok seri ve nizami bir çalış. Daha ne olsun ki amca her daim Ricky'nin izindeyiz diyor bir nevi. Disgorge (US) etkisi baya çok belli olmuş.

Gitarcı amcalar Disgorge (US) ve Deeds Of Flesh karması bir işe girişmişler. Gayet teknik, gaddar riffler çalmakla birlikte nizami ve temiz bir iş çıkarmışlar. Yer yer ağır bölümler oluyor, vokalcinin slam işlerine bakmasından dolayı. Fakat yavaş bölümler genelde Disgorge (US) son albümde olduğu gibi böyle teknik rifflerin daha ağırdan gitmesi şeklinde oluyor. Adamlar sonuna kadar brutal death metalciyiz. Zerre taviz vermeyiz diyorlar.

Vokalci amca derin,güçlü,keskin bir Ultra-Deep-Sick Guttural Vokale sahip. Genel anlamıyla Devourment'in ölen vokali Wayne Knupp'un Babykiller şarkısında gösterdiği performansa benziyor Genelde bu tip vokallere tam olarak ne diyeceğimide bilemiyorum. Bir kısım pig squeal vokal diye adlandırıyor ki aslında alakası yok. Pig Squeal vokal gibi ince bir seste yok, o tipte bir vokal stilide değil. Başka bir kısım Goregrind Guttural falan diyor. Yabancıların çoğu Frog Vokal diye adlandırmış bu olayı. Gel gelelim Pig Squeal içinede alınabilecek bir vokal tarzı olmadığı için yinede guttural vokal demek lazım. Elimiz mahkum Sick Guttural Vokal diyemiyorsak (ki Sick Guttural Vokal kalıbına girmez bu vokal) o zaman Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal diyerek olayı bağlayabiliriz. Bu tip vokal için uydurabileceğim en iyi terim bu napiyim :) Devourment Babykiller şarkısındaki vokal olsun, Devourment Molesting The Decapitated albümündeki vokaller olsun sanırsam bu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal türüne en sağlam örnekler olsa gerek. Obie Flett amcada Devourment dedin mi bi duracan orada diyor. Wayne Knupp'ında, Ruben Rosas'ında Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işlerinde her daim varım diyor. Bunun yanısıra Wormed, Retch, Guttural Secrete gibi gruplardaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işlerinede çok fena benzerlikler var. Vokalci amca bu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işini çok sağlam ve yerinde yapıyor. Bazen sırf vokalci amca sayesinde Devourment Babykiller dinliyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Gel gelelim biraz çeşitlilik katsa sanırım iyi olurdu. Bi süre sonra sürekli Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayından dolayı hafiften bi bayma noktasına geliyor. Eleştirilecek bir başka yönü ise bence şu oluyor. Obie Flett amca Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işinde her ne kadar çok süper, on numara bir vokal performansı sergiliyorsa da teknik kaliforniya brutal death metali üstüne öyle bir Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal bazen çok uyumsuz gibi gelebiliyor. Vokalle müzik uymamış demenize neden olabiliyor. Tabi bu bakış açısına göre değişebilir. Bazende bazı şarkıları dinlerken Teknik Brutal Death Metal üstüne Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal yapmış. On numara iş olmuş, çok özgün bir iş. Çok güzel olmuş demenizede neden olabiliyor. Uyum konusunda yorumu, dinleyiciye bırakıyorum.


Kayıt kalitesi oldukça güzel. Herşey açık ve net. Hatta extradan net bir kayıt olmuş diyelim. Grup Deeds Of Flesh bünyesinde olduğu için kayıt kalitesini tahmin edebilirsiniz. Oldukça sağlam bir temizliğe sahip. İyi zaman ve emek harcamışlardır muhtemelen bu temizlik için. Şarkı sözleri temasıda çok ilginç konulardan oluşuyor. Apokalips işleri olduğu gibi birazda Felsefik işlere girmişler. Transendental zihin yapıları vs, algı ötesi rasyonalizme bağlı zihinsel konseptler vb konularlada çok ilgililer gibi duruyorlar. Bunun yanında ölüm, şiddet, dehşet gibi konularada değinmişler. İnsanların barbarlığı vs adamların değindikleri konular. Şarkı uzunlukları genelde 2-3 dakika arasında değişiyor.

Albüm kapağı söz temasına uygun olmuş. Ortada bir fetüs ya da bebek artık her neyse o, böyle anne karnındaymış gibi duruyor. Fakat etraf yıkılmış. Bebek'in kendisi mi atom bombası yoksa orda atom bombası mı patlıyor tam açık değil fakat tüm şehir yerlebir olmuş. Binalar yıkılmış vs. Tam bir apokalips havası var. Bir nevi şey olayına getiriyorlar. Genetik konularlada bağlayıp anne karnında duran bebek, dış dünyanın apokaliptik kaosunuda anne ile bağlantısı neticesinde öğreniyor. Daha doğmadan her türlü pisliği yaşıyor gibi çok değişik yönlerde de yorumlanabilir albüm kapağı.

Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri, Teknik Brutal Death Metal işleri, Sağlam bir albüm kapağı, Güzel bir logo, temiz bir kayıt göz önüne alınırsa,bu adamlar çok kral işler yapmışlar ve yapmayada devam edecekler diyorum. Yeni albümleride yakında çıkacak piyasaya. Aynı şekilde devam edeceklerine inanıyorum.

Bu grubu kim dinler diye sorarsak, Disgorge (US) müziğini seven herkes dinleyebilir. Devourment 1.3.8. toplamasındaki vokalleri sevenler zaten hiç kaçırmaz. Wormed, Retch, Guttural Secrete vb Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallere sahip grupları sevenlerde sırf vokalleri için bile dinleyecektir. Deeds Of Flesh, Decrepit Birth gibi Teknik Brutal Death Metal işlerini sevenlerde takip edeceklerdir diye düşünüyorum.

Albümden şarkılar için:






Related Posts with Thumbnails