8 Haziran 2010 Salı

Guttural Secrete - Reek of Pubescent Despoilment (2006)


Sick Guttural, Pig Squeal, Brutal, Scream,Teknik, Groove, Slam, Melodik, Çift Kros, Blast, Gravity Blast bunların hepsi bir arada olursa ne olur? Guttural Secrete olur.

Gruptaki Elemanlar:

Blue Jensen - Vokal/Stüdyoda Gitar
Randy Thompson - Gitar/Geri Vokal
Matt Goldberg - Bas/Geri Vokal
Mike Fitzgerald - Davul


Albümdeki Şarkılar:

1.Razorized Ball Gag
2.Larva Masturbation
3.Coprophilic Asphyxia
4.Gluttonous Portions of Intestinal Seepage
5.Torturous Impregnation by Fecalized Insemination
6.Fecal Stuffed Fuck Stumps
7.Reek of Pubescent Despoilment
8.Gurgling My Seminal Filth
9.Feminine Skin Suit
10.Adultration
11.Sculpting Fragments of Mangled Cunt

Ne desem nasıl desem nasıl anlatsam bilemedim. Adamların temel mantığı herşeyle herşeyi birleştirelim mantığı gibi bir şey.

Davulcu amca dakka durmadan girişiyor olaylara. Haa tabi önce introlar var. Introlar çeşitli filmlerden alınmış. Oldukça hoş. Bazıları kısa süreli bazıları biraz daha uzun süreli introlar. Intro biter bitmez o an o saniye davulcu totototot başlıyor blastlara, gravity blastlara vs. Alttan çift kros destek ediyor her daim. Herşeyle herşey dedik. Spa spalar, zillerle atraksiyonlar, teknik ataklar, hız üstüne kurulu işler, groove riffe uygun davullar, breakdownlara uygun davullar her bir şey var yani amcada. Grubun geneli zaten biraz böyle. Her yol var.

Gitarcılar kayıtta iki kişiymiş. Konserde daha bi farklı atraksiyon oluyor sanırım. Grubun esas vokali blue jensen adamı, stüdyoda gitar çalma işinide üstlenmiş kayıtta. Kankası Randy ile artık kafaları nasıldı bilemiyorum. Slam riffler, groove riffler, teknik riffler, melodik riffler, Grindcore tipi riffler arada sırada olmak üzere herşey var. Gruba Brutal Death mi diyim, Death/Grind mı diyim, Teknik Death mi diyim ne diyim bilemiyorum. Hiç bir kalıba uymuyo. Hiç bir şeyede girmiyor. Her türlü şeyi barındırıyor içinde. O kadarda dehşet bir şekilde geçişleri sağlamışlarki anaa teknikken bi anda slam oluverdi vs demiyorsunuz. Çok uyumlu geçişler var. Sürükleyip gidiyor. Adamlar yaa şimdi öle mi yapacaz böle mi yapacaz bakmayalım haco, hepsinden biraz koyalım gitsin demişler muhtemelen. Bu yüzden her bir şey var yani rifflerde. Buna uygun gitar tonuda uğraşıp bulmuşlar. Slamdeyken slame, groovedayken groova, teknikteyken tekniğe uyuyor.

Vokalci amca esas olarak Blue Jensen kişisi. Ötekiler arada geri vokalde scream ve brutal vokalle destekliyorlar. Esas Vokalci Blue Jensen için ise diyecek laf yok pek. Blue amca scream vokal, brutal vokal, çeşitli stillerde sick guttural vokal, pig squeal vokal falan her yol var adamda. Değiştirip değiştirip kullanıyor bir nevi. Bunu yapmaktan sıkıldım birazda şundan yapayım diye kafası bozulunca öle vokal değiştirip duruyo gibi düşünün. Bazen bakıyosunuz Internal Suffering stiline benzer kusmuk tipi extreme sick gutturallerle giderken, bi bakıyosunuz Inherit Disease,Wormed stili yabancıların Gurgle veya Goregrind Guttural dediği tipte sivri,darbeli guttural vokal işlerine geçiyor. Ordan bakıyosunuz hazır sivri sivri, darbeliyoken Pig Squeal işlerine bakalım diyo. Ordan bundanda sıkıldım diyo bi bağrınıyo çağrınıyo, feryat figan ederken yeter bu kadar çığırtkanlık deyip azcıkta Cannibal Corpse'a saygılarımızı gösterelim deyip brutal vokal işlerine geçiyo. Öyle tamemen karman çorman bir iş var adamda. Böyle her an bi yerlerden bir yerlere atlıyo. Envayi çeşit vokal kullanıyor. Müziklerininde herşeyden biraz mantığı olduğunu düşünürsek, vokalin bu tutumuda cuk oturmuş diyebiliriz. Vokal bir çok kez effektliymiş hissi versede effekt falan yok amcamda. Gayet fena yardırıyor.

Kayıt kalitesi ise çok süper. Her bir şey açık ve net. Şunu duyamadıydım, burda ne olduydu vs yok. Herşey apaçık berrak. Her kim yaptıysa on numara iş çıkarmış. Amcaların şarkı uzunlukları genelde 3 dakika ama o 3 dakikanın nerdeyse her şarkıda 15 ila 30 saniyesi introlara gittiği için, 2.5 dakika olarak düşünseniz daha iyi olur :) Kısa sürede son gaz kazıma mantığı. Nerdeyse her şarkıya intro atıncada haliyle Morticiancılıkta mı var adamlarda acaba diyosunuz. Çok büyük ölçüde olması olası. Gerçi adamların bulundukları mekan Las Vegasın Nevada bölgesi. Oralarda kanyonlar, çöller vs mevcut ama bu kazmacılar Will Rahmer New Yorkta aramız uzun falan demez. İlim çinde bile olsa gidip alınız sözü hesabı Rahmer New Yorkta bile olsa gider alırız der bu adamlar. Kimsede tutamaz bunları.

Söz konsepti oldukça iğrenç işlerden oluşuyor. Gore, işkence, katillik vs her türlü leş işleri anlatıyo bu amcalar. Nevadanın çöllerinde akbabaların yedikleri leşleri göre göre haliyle kafayı fena bozmuşlar, sinirlenmişler demekki.

Albüm kapağıda yukardaki tezimi doğruluyor olsa gerek. Böle çöl ortamı belliki, güneş batıyor. Yukarda akbabalar, kargalar ortaklaşa uçuşuyor. Çölün üstünde bir sürü cesetler, kadınlar vs. Tellerle, bıçaklarla vs parçalanmış, işkence edilmiş, katledilmiş hepsi. Tamda böle katlettim, çölde sıcak nasıl olsa ya akbaba yer yada toprağın altında yokolur gider mantığı olmuş. Gayette gore işlerdeyiz yakarız canınızı diyorlar.


Şöle bir bakınca Extreme Vokal, Herşeyden biraz anlayışıyla yapılmış karışık ve bir o kadarda aşırı gaz bir müzik, leş bir söz konsepti, leş bir albüm kapağı, hepsi birbirinden gaz amcalar daha ne olsun. Gerçi bir çok elemanı bıraktı gitti grubu ama yeni elemanlar bulup yollarına devam etmeye uğraşıyorlardı. En yakın zamanda yeni elemanlar bulup yollarına bu gazla devam etmelerini temenni ederim.


Bu grubu kim dinler dersek, Slamcılar dinler bi kere, Brutal Deathciler zaten dinler. Brodequin, Internal Suffering, Amputated Genitals gibi extreme işleri sevenlerde zaten uzak duramaz. Retch, Inherit Disease, Wormed gibi gruplarda bulunan, yabancıların Goregrind Guttural diye adlandırdıkları vokalleri seven kişiler sırf vokaller için bile dinler bu grubu. Bunun haricinde karmaşık işleri sevenlerde bakacaktır diye düşünüyorum.


Albümden şarkılar için:










Related Posts with Thumbnails