1 Haziran 2010 Salı

Dishammer-Vintage Addiction (2008)




Son yıllarda ekstreme metal adına en gaddar grupların çıktığı İspanya'dan geçtiğimiz günlerde elime geçen Dishammer,kanımca son zamanlarda dinlediğim en iyi icra edilmiş old skoll ekstreme metal.

2006 yılından bu yana kirli ve çiğ işleri kovalayan grup 2 sene önce Machetazo'dan tanıdığımız Dopi'nin gruba vokal olarak katılması ile yürümüş gitmiş.Thrash/Punk/Crust olarak aldandırabileceğimiz müzikleri hat safhada Motörhead,Venom,Hellhammer ve İskandinav Crust'ı etkilenmesi söz konusu.

Grubun kadrosuna baktığımız zaman tüm elemanların diğer gruplarından biliyoruz.

Dopi-Vokal
Iñaki-Bas
Raúl- Gitar
Victor-Davul



Albümün kapak tarasımı Dopi'e ait.Koca memeli cadı oldukca klas diğer kayıtlarında da benzer tasarımlar yer almakta.Hells Headbangers record etiketi ile yayımlanan albümde 12 parça yer almakta.

1.Smoke of Death
2.Wish of Suffering
3.The End Here and Now
4.Exterminate the Parasite
5.Werewolves on Wheels
6.Pain in the Ass
7.Into the Bong
8.Asmodeus (By My Side)
9.Blessed With Catalepsy
10.Age of Disgrace
11.Bomb in the Womb
12.Vintage Addiction



Satanik,isyankar,ölüm,yok etme ve tabi ki korku filmleri üzerine liriklere sahip olan ortalama 2 dakikalık oldukça gaddar ve bir o kadar da eğlenceli parçalar yer almakta.

Ağır kafalar da kaydedilen albüm kanımca çok kısa süre de halledilmiş.Miks ve Master yapmamışlar.Öle çiğ ve leziz bir ham kayıt sunmuşlar ki günlerce hiç bıkmadan dinleyebilirsiniz.Basların hakimiyeti ve gitarın fevri old skoll soloları lezzetini artırmış.



Tek tek parçalara değinmeye gerek duymuyorum ancak Dopi'nin el altığı her işte olduğu gibi sapkınlığını ön plana çıkarmış.Siz çalın ben her türlü okurum demiş geçmiş.İnto The Bong,Werewolves on Wheels,Exterminate the Parasite,Vintage Addiction
ve Age of Disgrace benim en çok tutulduğum parçalar.Onun dışında zaman zaman Venom,Motörhead ve Seige/Discharge kokan muhteşem bir işe imza atmışlar.

Haribo Puanı:The love for the dead

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Related Posts with Thumbnails