6 Haziran 2010 Pazar

Diabolic - Excisions of Exorcisms (2010)



Cehennem kadar sıcak Florida ortamlarından kopup gelen Diabolic Excisions of Exorcisms adlı yeni albümü ile oldukça gaddar ve satanik bir işe imza atmış.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan albüm Diabolic adına yakışır ve kanımca en saldırgan ve güçlü albümü olmuş.Infinity Through Purification albümü ile tavan yapan grup adına yakışan son albümleri ile 5.stüdyo albümlerini yayımlamış oldular.


Morbid Angel-Heretic albümünde prodüksiyonu üstlenen Juan ''Punchy'' Gonzalez bu acımasız albümümde de yer alıyor.Albüm kapaklarını da oldukça usta bir isme emanet etmişler.Motörhead'ın domuz kafasının yaratıcı ve kapak tasarımcısı olan Joe Petagno tarafından çizilmiş.

Deathgasm Records etiketi ile raflarda yerini alan albümde ise dokuz parça yer almakta.

1.Excisions of Exorcisms
2.Hellish World
3.Venomous Habitations
4.Evil in Disguise
5.Bloodwashed
6.False Belief
7.Entombed
8.Fragmented Kreation
9.Infernal Darkness

34 dakika boyunca cehennem ateşlerini ensenizde hissedebileceğiniz gaddarlıkta bir albüm.Jason D. Foster tarafından hazırlanan intro ve outro'lar oldukça başarılı.Kayıt kalitesi klasına yakışacak şekilde.

Grubun kadrosuna gelince görev dağımı şu şekilde:

Paul Ouellete-Vokal/Bas
Jeff Parrish-Gitar
Kelly McLauchlin- Gitar
Aantar Lee Coates-Davul


Kanımca elemanlar Floridanın fevri ve karanlık kavasını bire bir günümüzün gaddarlığına yansıtmışlar.Çok güçlü gitarlar ve bir o kadar seri gitarlar var.Hatta bazı parçalarda Diecide ve Morbid Angel vari bir hal almamış değil hani.

Giriş introsu ile birlikte durmak bilmez kroslar ve blastlar bizi bekliyor.Albümün adını taşıyan giriş parçası Excisions of Exorcisms oldukça leziz bir parça.Geçişleri ve temposu ile tam bir death metal parçası uzun süre bu albüm playlistlerde döneceği gibi bu parçada bir çok karanlık geceye eşlik eder kanımca.Hellish World ve Venomous Habitations tam usta işi parçalar.Venomous Habitations girişindeki Possessed worship solo çok yakışmış.Bloodwashed,kanla yıkanmış ise oldukça hayvani.Bitmek tükenmek bilmeden aynı riff dönüyorda dönüyor.Oldukça matkap bir parça.


False Belief'ın girişi buram buram Morbid Angel kokuyor kanımca.Ağır tempoda başlayan parça uzun süre böle devam ediyor oldukça karanlık ve atmosferik.Son kısmına doğru giren kroslar çok güzel süslemiş.Entombed ve ragmented Kreation ise;albümün genel yapısında seyreden daha çok konserlik parçalar.Infernal Darkness çıkış introsu ise oldukça satanik.

Birbirini takip eden 9 parça ve bir bütün olarak gerçekten çok klas bir albüm.Diabolic'ın adına yakışır bir albüm olmuş.Elemanlar tecrübelerini konuşturmuş demem kısaca en doğrusu olur.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Related Posts with Thumbnails