24 Mayıs 2010 Pazartesi

Utopium-Conceptive Prescience (2010)



Geçtiğimiz yıl yayımlanan Nasum Tribute albümünden tanıdığımız Portekizli grup Utopium geçtiğimiz aylarda ilk eplerini piyasaya sürdüler.Lizbon ortamlarında ağır kazıma işlerini koşturan grup 2007den bu yana Death/Grind icra etmekteler.

Etkisi altında kaldıkları paşalar gibi(Nasum,Brutal Truth,Rotten Sound,Napalm Death...)saldırgan ve fevri yapıya sahipler.Bunun yanına amortiden bir parçalarına matem havası estiren ağır karanlık gitarlar eklemişler.Bu da ayrı bir hava katmış.

Kuruldukları günden beri tek yumruk olarak ilerleyen grupta görev dağalımı ise şöyle:

R.-Vokal
B.-Bas
JR.-Gitar
T.-Gitar
J.-Davul




Bundan önce yayımladıkları demo'da olduğu gibi eplerini de kendileri yayımlamışlar.

Kayıt konusunda ise gene memleketlisi olan Replica adında bir grubun elemanları yardım etmiş.Kayıt kalitesini ben şahsen beğendim.Bu noktadaki bir grup için oldukça iyi bir kayıt.

Kapak tasarımı ise Joe Mack adında bir elemana ait.

Ep de yer alan parçalar sırası ile şu şekilde:

1.Undermatch
2.Atrophy
3.Blacksmith Of Irony
4.Sever The Root
5.For The Sake
6.Slumber Edge
7.Pressure Points
Bonus:
My Philosophy (Nasum Cover)

Toplum sorunları ve savaş karşıtlığı dışında anladığım kadarı ile rahatsız oldukları her türlü mevzudan liriklerinde söz etmişler.Müziklerinde ise old skoll tarzın punklığı ile günümüz işlerinin sertliğini kendi bünyelerinde benimsemişler.



Ep de benim beğendim parçalar Atrophy,Sever The Root ve Slumber Edge.Nasum yorumunu da kanımca hakkı verilerek yapılmış bir iş.17 küsur dakika boyunca iyi kazıma dinletiyor elemanlar.Giriş parçasın olan Undermatch'ın saldırganlığı tüm bir kayıt boyunca sürüyor.Parçanın sonundaki düşüşü tam ölçüsünde ayarlamışlar kanımca parça boyunca giden Blastların ardından bu kısımdaki kroslar oldukça güçlü.

Atrophy,tam bir nasum parçası.İkili vokaller çok şık durmuş.Ayrıca çift gitarın dolgunluğu yerinde.Sever The Root,başındaki intro'da kim konuşuyor bilmiyorum ancak Rock'n'Roll hakkında mevzulardan bahsediyor.I am your Enemy dedikten sonra elemanlar bu intro'ya yakışacak gaddarlığı gösteriyorlar.




For the Sake daha Punk bir girişe sahip.Parçanın sonuna doğru gelen düşüş sluge havası estiren gitarlar bir sonraki parça olan Slumber Edge'de yansıyor.Gerçekten çok karanlık çok insafsız.Öle gırtlaktan attığı çığlıklarla daha da iç paralayan bir hal almış.Pressure Points,çok öfkeli bir giriş yapıyorlar.Hangi filmden intro aldıklarını bilmiyorum ancak çok klas bir intro bulmuşlar.Bonus olarak da Nasum-Inhale Exhale albümünden yorumladıkları My Philosophy dinlerken insanın yüzünde tatmin olmuş ancak buruk bir gülümseme yaratıyor.10 numara çalmışlar.

Kanımca bu çizgide devam ederlerse adlarını daha çok duyacağımız kesin.Son olarak gelecek vaad eden bir grindcore grubu dinlemek istiyorsanız Utopium edinmenizi tavsiye ederim.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Related Posts with Thumbnails