8 Mayıs 2010 Cumartesi

Pro-Pain - Absolute Power (2010)



Envayi çeşit yanlış hatta götten anlaşılmaya maruz kalmış aslında heriflerin altyapısını inceleyen ve de içeriğine göz atan orta zekaya sahip bu işlere ve de türe yatkın olanların cok fanatik tarzda da tutulduğu çelişkilerin grubudur PRO - PAIN.

Her ne kadar literatürde ve kimi kritiklerde hardcore olarak tanımlansa da biçok albümdeki biçok şarkıyla ve de muhteşem MOTORHEAD, SLAYER, SEPULTURA, DISCHARGE, CELTIC FROST, vs yorumlarıyla da sıkı kazımacı thrash metalcilerin de gönlünde bir kredi açmasını bilmiş bu elemanlar gene aslında kendilerinden beklenen bir albüm ile hala var olduklarını hala kızgın, olan biten dalaverelerinde farkındalık halleri ya da sert, kimi zaman söz ve şarkı isimleriyle geldiler geri.

Sadece şu albümden parçalarla çıksalar da hem pogocu hc tayfasını hem de alkolik asi ve de ipini koparmış thrash speed dm vs dinleyenleri de hallaç pamuğu gibi sallayacak konser performansını da bildiğimiz grup gene bu önümüzdeki zaman diliminde pek cok konser veya festival ortamında da yumruklarını kimilerinin enselerine indirecek bundan eminiz.

Grubun at hırsızı tipli kadrosu:

Gary Meskil - Vokal, Bass
Tom Klimchuck - Gitar
Marshall Stephens - Gitars
Rick Halverson - Davul



Güçlü soundlu iddialı bu albümdeki parçalar ise,

1.Unrestrained
2.Destroy The Enemy
3.Stand My Ground (feat. Schmier of Destruction)
4.Road To Nowhere
5.AWOL
6.Hell On Earth
7.Divided We Stand
8.Gone Rogue (I Apologize)
9.Rise Of The Antichrist
10.Hate Coalition


Sağlam ama biraz mekanik tonlanmış davulun şık atraksiyonu ve de gene olabildiğince kazıyor ortamı gaza boğuyoruz mesajlı Unrestrained direk albümün başına yerleşmiş.
Cok güzel ritm gitarları uçusuyor vokalist her daim isyan alayına gider sürekli bir tehdit etmeler vs neticede iyi bir bass vokal ve de vokalist, bu şarkıda da işleri yoluna koymuş.


Stand My Ground enfes bir canlı performans parçası olacak kanımca.
Kısmen Motörhead kokan işlere grup eğer mareşal Lemmy fanatiği ise ve bunu açıkça saygılarını sunarak ifade etmişse göz ardı etmek hatta tadını çıkartmak lazım düsturu burada da işe yaradı.
Solist meramını anlatagelsin hayvan gibi amfilerden gelen gitarlar saat kaç olursa olsun kana adrenalini aleni net pompalayacaktır hiç şüphesiz


İsmi ile direk ilgi alaka çeken Hell On Earth bekleneni veremese de kısmen başarılı bir şarkı, kro amerikan hardcore cu tayfasına tutulan eminim buna da tutulacaktır.


Daha evvel 10larca kez rastladığımız gaz Pro Pain sentezi Divided We Stand ile tekrar notalara bürünmüş.
Aralara öyle güzel ve şık cift krosları yerleştirmeler, sloganlar atmalar filan elbette seyirciye konser öncesi yatırımdır, böyle gruplara da bu yakışıyor.
Felaketi belki de haber verecekler mazur görmek gerekir :-)



Siyasi kimi içeriği vazelinsiz döşeyen grup gene Hate Coalition adlı çalışmada da bu tavrını devam ettirdiğini göstermiş yeryüzüne.
Şarkı da güzel, biraz bunalım ama kimi geçişlerde bildiğimiz totototo kazıması ile de şaşırtan bir performans vaad ediyor kazımacı fanlarına.
Yakışır.


Grubun MySpace adresi:
http://www.myspace.com/propainspace






Related Posts with Thumbnails