26 Mayıs 2010 Çarşamba

Oslo we Rot-split Lobotomized/Obliteration/Execration/Diskord (2010)



Soğuk Norveç ortamlarından çıkma dört grup adı ve kapağıyla Obituary worship bir split imza atmışlar.Nisan ayında yayımlanan split anca elimize geçti.Müzikal açıdan pek bir artısı olmasa da grup tanıtımı ve aynı ülkenin 4 grubunun bir birine verdiği destek açısından oldukça güzel bir çalışma olmuş kanımca.

İki ağır karanlık grup olan Obliteration ve Execration yanına ağır sapkın olan Lobotomized eklenmiş ve Diskord adında ilk kez duyduğum bir norveç death metal grubu da kadroyu tamamlamış.

25 dakika süren kayıt Unborn prodüksiyon etiketi ile çıkmış.

Lobotomized
1.Piss on My Grave
2.Golden Showers (Mentors)
3.I Shit on Your Grave (Autopsy)

Obliteration
4.Envenomed

Execration
5.Entheogen

Diskord
6.As the Circus Leaves the Galaxy
7.Cease of Existence

Death metal ile Punk birlikteliğine Abcess ile yol veren Chris Reifert gösterdiği yoldan ilerleyen Lobotomized,bir Autopsy bir de Mentor yorumu yanı sıra bir de kendi besteleri yer almakta.


Grubun kadrosu:

Skrapparkar-Vokal
Bowel Ripper (Christian Myhre)-Gitar/geri vokal
evil_dave (David Lie)-Bas/geri vokal

Konser elemanları

Lian-gitar
Rustad-davul

Demolarında hemen hemen tüm parçalarında fuck yer alırken burada yer alan üç parça ise İşemeli/sıçmalı:D.Piss on my grave,punk üstüne kurulmuş güzel bir old skoll death metal parçası.Bu tarz vokalleri genel olarak tüm death metal dinleyenler sever kanımca ancak bu biraz punk havasında.Öle çok ekstrası olan bir parça değil ancak 10 numara sapkın.1975'ten günümüze yöresel işleri Thrash ve Punk ile karıştırıp her türlü sapkınlığa yol vermiş olan Mentor'un Golden Shower aldı parçasını hakkını vererek çalmışlar.Autopsy'den çaldıkları I shit on your grave ise çok beklediğim gibi değil.Demolarında yer alan Abcess-Fucking Hell daha iyi yorumlamışlardı.

Sapkın işlere tav oluyorsanız beğeniceğinize eminim.

Obliteration,geçen yıl çıkardığı Nekropsalms adlı albüm ile tanıdığımız grup bu split ise bundan sonra ki kayıtlarının hemen hemen aynı kirli çizgide olucağına dair bir ipucu vermekte.

Grubun kadrosu:

Sindre Solem-Vokal
Didrik Telle-Bas
Kristian Valbo-Davul
Arlid Myren Torp-Gitar


Kayıt kalitesi pek iyi olmasa da tam manası ile old skoll death metal yapmışlar.
Vokalleri daha hayvan olsa grubun çıtasını bir nebze olsun yükseltir kanımca ama daha temiz bir vokale sahipler.Parçanın son düşük tempo riffler Autopsy'den oldukça etkilendiklerini açıkca göz önüne seriyor.

Gene Norveç asılı olan Execration ise daha karanlık ve ölümcül bir yapıya sahip.Kayıtaki diğer gruplara nazaran daha tok ve güçlü soundları var.

Grubun Kadrosu:

Cato Syversrud-Davul
Chris Johansen-Gitar/vokal
Jørgen Maristuen-Gitar/vokal
Jonas Helgemo-Bas


Split'te Entheogen adlı yeni bir parçaları yer alıyor.Oldukça karanlık bir parça.Vokallerin biri boğuk iken diğer daha saldırgan ve acı dolu.Black metal riffleri gitarlar daha hakim.Geçişler gayet başarılı.Tam ülkelerinin işini yapmışlar kanımca.

Kayıta yer alan son grup ise Diskord.Hakkında bir bilgim sahibi olmadığım grubun kaynaklara göre kadrosu şu şekilde;

Espen T. Hangård-Gitar
Hans Jørgen Ersvik-Drums/Vokal
Eyvind Wærsted Axelsen-Bas



Ben pek beğenmedim.Ne müzik ne de lirik olarak.As the Circus Leaves the Galaxy ve Cease of Existence adlı parçaları pek iç açıcı değil.Günümüzde old skoll işlere çok yol verilse de bu adamların yaptığı kanımca tarihi fazlası ile geçmiş bir iş.En azından bu splite yer alan parçaları o şekilde.

Yeni grup tanımak isteyenlere kesinlikle tavsiye ediceğim bir split.Onun dışında çok bir şey arıyorsanız sizleri tatmin etmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails