3 Mayıs 2010 Pazartesi

Blasphemer (Ita) - On the Inexistence of God(2008)



Brodequin ve Gorgasm(USA) işlerinden etkilenipte ikisini harmanlamaya çalışırsanız ne olur? Sorunun cevabı olarak aşırı extreme brutallik olur diye haykıran sesleri duyabiliyorum.


Albümdeki kadro:
Paolo Maniezzo - Vokal
Simone Brigo - Gitar/Vokal
Marco Hasmann - Gitar/Vokal
Claude De Rosa - Bas/Vokal
Alexander Pintaudi - Davul

Albümdeki şarkılar:

1. Kuru - Laughing Death
2. Compulsive Obliteration
3. IX Son
4. The Killing Dogma
5. 38-Gauge Absolution
6. On the Inexistence of God
7. Nihilist Preachers of Death
8. Cloaca of Iniquity
9. Dining Upon the Unburied
10. Outro

Davulcu amca gayet teknik işler peşinde. Gorgasm davulcusunu örnek almış olması çok muhtemel. Çok seri blastlar, Brodequin worship gravity blast uğraşları, teknik ataklar, çift kros ve zil kombine çalışlar vb işleri kovalıyor. Sonuna kadar extreme ve sonuna kadar blast işlerine odaklı bir iş olmuş. Davul tonlamaları gayet hoş olmuş. Özenle uğraşılmış.

Gitarcı amcalar ve basçıda dahil olmak üzere geri vokalde yapıyor. Gel gelelim şu an gitarlardan bahsetmek lazım. Gitarlar tamamen Gorgasm(USA) konsepti gidip, Brodequin işlerinede uğraşıyoruz demeye getiriyor. Teknik, karmaşık,aşırı gaz bir yapıya sahip. Hani Gorgasm(USA) dinlerken bi kaos ortamı varya işte aynen öyle bir atmosfer sağlamışlar. Sonuna kadar gaz ve sonuna kadar karmaşık. Gel gelelim bu teknikliğide Necrophagist gibi progresif düzeyde algılamamak lazım. Progresif bir boyutta tekniklik değilde, Gorgasm(USA) gibi brutal death metal işlerindeki üst düzey tekniklik durumu mevcut. Gitar tonları belirgin ve sert bir yapıya sahip.

Bas genelde bu tip işlerde anlatılmaz. Fakat bu albümde basslar özel olarak ayarlanmış. Gayet duyulur bir sesi var yani. Geri planda kalmıyor. Bas tonları gayet tok. Bass'ın verdiği derinliği ve basıncı hissedebiliyorsunuz.

Vokal ise 4 farklı vokal olduğu için ayrı ayrı anlatmak lazım. Grubun esas vokali Paolo Maniezzo kişisi Brodequin vari Sick Guttural Vokal yapıyor. Sesi gayet derinden,iğrenç,uğultu gibi bir yapıya sahip. Extreme sick guttural vokal işlerine oynuyor sürekli. Tamamen derinden, güçlü, extreme bir sick guttural vokale sahip Paolo Maniezzo kişisi. Ayrıca Brodequincilik ruhuna işlemiş olacak ki okuyuş stili olarakta Brodequin vokali Jamie Bailey'in okuyuş stili gibi okuyor.

Bunun yanında grubun gitarcıları ve bascısıda arkadan vokal yapıyor. Gitarcılardan biri scream vokal işinde. Diğer gitarcı brutal vokal işinde. Basçı kişilik ise pig vokal işinde. Yani grupta scream,brutal,sick guttural,pig vokal olmak üzere her tür vokal çeşiti var. Bu 4 farklı vokal stili nasıl okuyor peki?

Tam bir Gorgasm(USA) mantığı devreye giriyor burada. Bir yandan Brodequin stil okuyuşla extreme sick gutturalleri her daim döşüyor Paolo amca. Diğer yandan screamlar,brutaller,pigler havalarda uçuşuyor. Her bi yandan vokaller patlıyor. 4 vokal assault durumu mevcut. Öyle bir karmaşık okuyorlarki anlatmak mümkün değil. Anlatılmaz yaşanır durumu.

Özellikle Killing Dogma şarkısında öyle bir karmaşa yaşanıyorki. Girişte The Godfather soundtracki çalıyor. Şu ünlü müzik. Daha sonra öyle bir kaosa giriyorki ortalık. 4 farklı stil vokal her yandan geliyor. Birşeyler okuyor. En son gaz bir giriş ve çalış. Brutal Death Metal alemindeki gelmiş geçmiş en en en extreme ve kaos işlerden biri olmuş.

Söz konsepti ise grubun isminden de anlaşılabileceği gibi dine isyan, başkaldırı, hristiyanlığa tam bir karşı duruş gibi işler söz konusu. Tam isyankar adamlar yani. Albümün ismine bakarak bu durumu anlayabilirsiniz.

Kayıt gayet temiz ve net. Herşey çok net ve güzel anlaşılıyor. Baslara özellikle extradan uğraşılmış. Mix işleri vs herşey süper. Gitar tonlamaları, davul tonlamaları on numara.

Albüm kapağında ise cehennemin bir katından öteki katına geçen bir köprü vari bir şey var. Her yerden lavlar akıyor vs. Söz konseptine son derece uygun bir kapak çizilmiş.

Peki bu grubu kim dinler? Brodequin, Gorgasm(USA), Amputated Genitals,Internal Suffering, Liturgy,Enmity gibi extreme brutal death metal dinleyenler sever bu grubu. Bu işleri koşturuyorsanız sakın kaçırmayın bu grubu. Çok dehşet bir extremelik söz konusu.

Albümden parça ve konser performansları için:





Related Posts with Thumbnails