20 Mayıs 2010 Perşembe

Begrime Exemious - Impending Funeral of Man (2010)





2005 ten bu yana Kanada ortamlarında Black/Death icra eden Begrime Exemious geçtiğimiz nisan ayın da ilk albümleri olan ''Impending Funeral of Man'' piyasa ya sürdüler.

Savaş,satanizm ve korku işleri üzerine oynayan Begrime Exemious,extreme metal söylemine uyan bir iş çıkarmış.Az pişmiş kanlı bir sounda sahip olan müzik yapılarını testere gibi gitarlar ve hoyrat keçici vokaller üstüne kurmuşlar.

Kuruldukları günden bu yana kadroların da bir çok eleman değişikliği olan grubun şuan ki kadrosu ise;

L''Violent Restitutions''-Vokal
O''Chainsaw Blasphemy''-Gitar
H''Violent Restitutions''-Bas
N''Religious Decimation''-Davul



Uzun soluklu parçaların bulunduğu albüm ise Dark Descent etiketi ile yayımlanmış.

Parça sıralaması:

1.Morbid Invocation
2.Psalmody of Sacrificial Blaze
3.Sanctum Sanctorum
4.Archfiend
5.Filthy Sodomite of Christ
6.Ancient Crypts Asunder
7.Incipit
8.Grand Deceiver
9.I, Iconoclast

Parça sürelerini uzun tutmasına rağmen gayet kendini dinleten bir iş çıkarmışlar.Tek anlam veremediğim Incipit adlı akustik parça.Pek yakışmamış.2005-2007 yılları arası bas çalmış olan O gitarını testere gibi kullanmış.

Avrupalı türdaşlarına nazaran daha gitar üstüne kurulu bir temelleri var.Kanımca bu da Thrash etkisinden dolayı.Sololar ve tempolu spa spalar gayet klas.

Orta kalite kayıta rağmen dinlenebilirlik gayet güzel.



Morbid Invocation adlı parça ile başlayan albüm hiç tempo düşürmeden bu kıvam da ilerliyor.Elemanların yaptıkları işe gayet hakim oldukları ortada.Parça içinde ki kısa sololar da başarılı.

Psalmody of Sacrificial Blaze,albüm de ki 8 küsur dakikalık bir parça bitmek bilmemesine rağmen hiçte sıkıçı bir parça değil.Konser performansları nasıldır bilemem ancak bir çok Major grubun altında çıkmışlar.


Bu parçayı konser de çalıyorlarsa seyirciyi helak ettikleri kesin.Bu parça da olduğu gibi davulcu eleman N diğer parçalarda da ziller üzerinde gayet iyi oynuyor.

Sanctum Sanctorum,albüm de benim baş tutulduğum parça diğerlerinden daha hayvani.1.dakikaya doğru gelen düşür ile oldukça karanlık bir hal alıyor.Death Metal girişi daha sonra Black Metal havasına bürünüyor.


Archfiend,gayet oldskoll bir parça.Davulcu almış götürmüş.


Filthy Sodomite Of Christ,albüm de ki bir diğer favori parçam ise;Filthy Sodomite Of Christ.Adı gibi günahkar.Konser de epiyi toz duman kaldırır kanımca.



Grand Deceiver ve I, Iconoclast bir birini takip eden çok gaddar parçalar.I, Iconoclast daha black metal havasında ilerliyor.

Bu çizgi de devam edeceklerini düşünürsek oldukça iyi yerlere gelicekleri kanatindeyim.Tam olarak şuna benziyor diyemem ama bir çok grubu andırdığı kesin.

O yüzden bir göz atmak ta fayda var diye düşünüyorum.

Son olarak şu kısır geçen mayıs ayında bizlere şeytandan bir armağan olduklarını düşünerek satanik işler de varım diyenlere israrla tavsiye ediyorum.




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails